Sophie Kinsella – Tudsz titkot tartani? – Blogturné + Nyereményjáték

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában hamarosan ismét a boltokba kerül Sophie Kinsella nagysikerű története: Tudsz titkot tartani? A vicces, de ugyanakkor megható történetből film is készült, mely az idén került a mozikba.

Kövesd blogturnénkat, s amennyiben helyesen válaszolsz játékunk kérdéseire, kis szerencsével a tiéd lehet a kiadó által felajánlott nyereménykönyv.

Kiadó: Könyvmolyképző, 2019
Kategória: Arany pöttyös
Eredeti cím: Can You Keep a Secret?
Fordító: Béresi Csilla
Oldalszám: 400

Itt rendelheted meg a könyvet.

Fülszöveg

Emma épp elég katasztrófafilmet látott már…
Így amikor a repülőgépe viharba kerül, azonnal tudja, le fognak zuhanni.
A halál közelsége különös reakciót vált ki belőle: minden, addig féltve őrzött titkát rázúdítja a mellette ülő, jóképű, ám vadidegen férfira. Mesél neki a szüzessége elvesztéséről, a pasijáról és a szülei aranyhaláról, megosztja vele a tangákról alkotott véleményét, sőt azt is elmondja, hogy sosem volt még igazán szerelmes.
Az utolsónak szánt gyónásba azonban apró hiba csúszik: a gép gond nélkül földet ér. Mikor Emma rájön, hogy földi pályafutása még nem ért véget, csak egy dolgot akar. Minél előbb hazamenni, és soha többé nem találkozni a kedves, és most már minden titkát ismerő idegennel.
Az élet azonban mást tartogat számára…
Imádod vagy éppen ki nem állod az Egy boltkóros naplóját?
A szerző most el fogja rabolni a szívedet.
Az év leghumorosabb, imádni való könyve, Sophie Kinsella tollából!
Dobd fel a napod az olvasásával!

Véleményem a könyvről

Bár Magyarországon nem újdonság ez a könyv, hiszen 2006-ban került fel először a hazai pocokra, de most a nemrégiben a mozikba került film apropóján a Könyvmolyképző Kiadó úgy döntött, hogy átveszi, és filmes borítóval újra kiadja a regényt. Mostanában elég sok nehéz témájú könyv akadt a kezembe, így úgy éreztem, hogy jól esne egy kis könnyedebb kikapcsolódás, és ezt a szerepet tökéletesen betöltötte ez a könyv. 

Emma Corrigan egy átlagos lány, aki kicsit szeleburdi, kicsit esetlen, de igazán szerethető, és aki nem vágyik másra, csak a szülei és munkatársai elismerésére. Asszisztensként dolgozik egy nagy cégnél, de folyamatosan az előléptetésről álmodozik. Éppen Glasgow-ból tér haza egy közel sem jól sikerült tárgyalásról, ami reményei szerint végre meghozhatta volna az előrelépéshez szükséges lökést, amikor a repülőgép egy viharba keveredik, és úgy tűnik, hogy a következő pillanatban le fog zuhanni. Emma a nagy ijedség közepette az összes létező titkát elmondja a mellette ülő pasinak, a munkahelyi dolgoktól kezdve a legintimebb titkokig. Ez már eleve kínos pillanatokat okoz, amikor mégis sikeresen landol a gép Londonban, de ha Emma azt hitte, hogy ennél a napnál nem létezhet katasztrálisabb, akkor nagyot téved, ugyanis a következő munkanapon kiderül, hogy a férfi, aki órákon keresztül hallgatta Emma csapongó gyónását mindenről, nem más, mint a cég amerikai nagyfőnöke és alapítója…

Aranyos kis történet volt, néhol ugyan kicsit bugyuta, de mindenképpen szórakoztató. A végső konfliktus nem annyira tetszett, és ami egy picit zavart a könyvben, az az hogy a romantikus szál nem igazán volt kidolgozva, ráadásul még az sem derült ki, hogy a főszereplő férfi hány éves. Mivel egy hatalmas cég alapítója, felőlem akár lehetne 50-es pasi is. 🙂 Az előzetes alapján egyébként a filmben egy jóval fiatalabb színészre esett a választás. A fordítás sajnos nem igazán nyerte el a tetszésemet. Nagyon sajnálom, hogy a Könyvmolyképző Kiadó nem nyúlt bele itt-ott egy kicsit, és frissítette fel a szöveget. Nem tudom, hogy erre eleve nem volt lehetőségük, vagy csak úgy gondolták, hogy jó lesz így, de engem nagyon zavartak a vidékies kifejezések, mint az itten, vagy éppen a Starbucks Csillagszarvasra fordítva.

Összességében egy igazi kis hétvégi kikapcsolódásnak vagy egy kis könnyed strandkönyvnek tökéletes olvasmány, és bár azért számomra nem volt az a hangosan nevetős típusú könyv, azért többször is jót mosolyogtam rajta. Ez volt az első könyvem az írónőtől, és bár az Egy boltkóros naplóját láttam filmen, az megmondom őszintén, hogy az nem hagyott túl mély nyomokat. 🙂 Ez a történet viszont határozottan jobban tetszett, és a filmre kíváncsi vagyok!

Itt bele is olvashatsz a könyvbe. 

Nyereményjáték

Sophie Kinsella népszerű könyvéből film készült, ezért játékunk is a filmadaptációkhoz kapcsolódik. A turné minden állomásán egy-egy szerző neve lesz található, akinek legalább egy könyvéből mozifilm vagy televíziós sorozat készült. A ti feladatotok az lesz, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a könyv címét

Figyelem, a beírt válaszokon nem áll módunkban változtatni. A kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

Alessandra Torre

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

11.15 Betonka szerint a világ…

11.17 Sorok között

11.19 Veronika’s Reader Feeder

11.21 Sorok között (extra)

11.24 Csak olvass!

2 thoughts on “Sophie Kinsella – Tudsz titkot tartani? – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply