Sophie Schoenwald: Sokasodik ​az állatkert – Blogturné + Nyereményjáték

A Manó Könyvek ez alkalommal egy igazi tavaszváró mesekönyvet hozott el nekünk, amelyben a hosszú tél után elkezd ébredezni az állatkert, ráadásul sok új kis lakóval is bővül, ami mindenféle bonyoldalomhoz vezet. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Manó Könyvek által felajánlott példányt a könyvből!

Kiadó: Manó Könyvek, 2022

Fordító: Nánási Yvette

Oldalszám: 24

ISBN: 9789635841165

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Itt a tavasz, és az állatkertben rengeteg kölyök és fióka született. Sajnos pont a kaméleonbébinek nyoma veszett. A sünre, Menta Mártonra vár a feladat, hogy megtalálja, ami nem is olyan egyszerű, hiszen a kicsi mindenkinél jobban el tud rejtőzni. De a többi állatkölyöknek is nagy szüksége van Márton segítségére: a hangyászkislánynak nem ízlenek a hangyák, a kis fóka nem akar úszni, a flamingófióka pedig folyton felborul alvás közben. Milyen jó, hogy Márton minden problémára talál megoldást! Csak a kis kaméleont nem sikerül megtalálnia. Míg végül meglepő felfedezést tesz…

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem

A kisfiam, Bence imádja a gyíkokat, a kaméleonokat pedig különösen lenyűgözőnek találja, így amikor megláttam, hogy megjelenik ez a könyv, nem is volt kérdés, hogy szeretném vele elolvasni. Gondolom, mondanom sem kell, hogy hatalmas sikert aratott nálunk, nem csak maga a kedves történet, de Kamilla, a kis kaméleon utáni játékos nyomozás is. 

A történet egy állatkertben játszódik, ahol az igazgatóra, doktor Száy Lehelre és a segítőjére, a téli álomból ébredő Menta Márton sündisznóra a tavasz beköszöntével hirtelen sok feladat vár. Az első kihívást egy eltűnt kis kaméleon okozza, aki úgy el tud rejtőzni, hogy sehol sem találják. A keresés közben az igazgató és Menta Márton végigjárják az állatkertet, ahol mindenféle problémák megoldásában segédkeznek, többek között egy kis fóka nem akar bemenni a vízbe, egy hangyászgyerek nem akar hangyát enni, a kis oroszlánkölyök pedig nem boldogul az ordításleckékkel. 😊

 

Az egész történet nagyon aranyos, vicces, könnyen követhető és pont megfelelő hosszúságú már egy három éves számára is. Az illusztrációk nagyon tetszenek, szerintem nagyon jól eltalálja a könyv hangulatát és magukban a rajzolt figurákban is megjelenik az a kedves humor, ami a történetet átitatja.

Nagyon tetszik, hogy az egész könyv nagyon játékos, nem csak amiatt, hogy a gyerekek minden oldalon megkereshetik az elrejtőzött Kamillát, a kis kaméleont, amit Bence egyszerűen imád és soha nem unja meg, de például olyan apróságokban is megnyilvánul, mint a hangyászsün fura beszéde, akinek kinyújtott nyelvvel nagyon viccesen hangzik a mondandója. 😀

Összességében nekünk nagy kedvenc lett ez a könyv és valószínűleg beszerezzük majd a sorozat előző két részét is. Én őszintén ajánlom mindenkinek!  

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*


Nyereményjáték

A mese középpontjában egy Kamilla nevű kis kaméleon áll, akit nem találnak a szülei. Játékunk során az egyes állomásokon egy-egy kamélonfajta fotójával találkozhattok, a feladat pedig az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok, hogy az adott állomáson milyen fajta kamélon látható. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Manó Könyvek által felajánlott példány a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

03/21 – Könyv és más
03/23 – Veronika’s Reader Feeder
03/25 – Dreamworld

 

Leave a Reply