Stuart Turton: Evelyn ​Hardcastle 7 halála – Blogturné + Nyereményjáték

Nemrég megjelent Stuart Turton Evelyn ​Hardcastle 7 halála című regénye, amiben napról napra másik szemtanú bőrébe bújhatunk, ugyanis Evelyn Hardcastle minden egyes nap meg fog halni, amíg Aiden Bishop nem nevezi meg a gyilkosát, és nem töri meg az időhurok átkát. Tartsatok bloggereinkkel, olvassátok el az ajánlóinkat, és játsszatok velünk minden állomáson, ugyanis a turné végén a Maxim kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk megnyeri ezt a misztikus krimit!

Kiadó: Maxim (Dream válogatás)

Oldalszám: 496 oldal

ISBN: 9789634992479

Fordította: Őri Péter

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

A ​Blackheath-ház szabályai: Evelyn Hardcastle-t este tizenegykor meg fogják ölni. Nyolc nap alatt nyolc különböző szemtanú bőrébe bújhatsz. Csak akkor engedünk szabadon, ha elárulod nekünk a gyilkos nevét. Érthető? Akkor kezdjük!

Evelyn Hardcastle meg fog halni. És minden egyes nap meg fog halni, amíg Aiden Bishop nem nevezi meg a gyilkosát, és nem töri meg az átkot. Ám valahányszor új nap kezdődik, Aiden egy másik szemtanú testében ébred. A gazdatestek között pedig lesznek segítőkészek, és olyanok is, akik csak annyit segítenek, amennyit feltétlenül szükséges. Az év legeredetibb bemutatkozó regénye kivételes fantáziával fűzi össze a történetszálakat, és az olvasót egészen az utolsó oldalakig bizonytalanságban tartja.

Stuart Turton Evelyn Hardcastle hét halála című könyve megkapta a 2018-as Costa-díjat a legjobb brit bemutatkozó regény kategóriában, a Books Are My Bag a legjobb bemutatkozó regénynek, míg a NetGalley UK 2018 legjobb regényének választotta, valamint felkerült a Specsavers Nemzeti Könyvdíj legjobb új szerzőinek rövidlistájára. A Waterstones 2018 októberében a hónap legjobb könyvének választotta.

Véleményem a könyvről

Nagy várakozásokkal vágtam neki ennek a regénynek, mert nagyon izgalmasnak tűnt az alapötlet, de sajnos most valahogy mégsem tudott elkapni a történet.

A könyv azzal kezdődik, hogy egy férfi felébred az erdő közepén, és nem tudja, hogy ki ő, hogy hol van és hogy hogy került oda, csupán egyetlen névre emlékezik, egy Anna nevű nőére. Miután úgy gondolja, hogy szemtanúja lesz Anna meggyilkolásának, kis segítséggel eljut egy igencsak rossz állapotban lévő kastélyhoz, ahol aznap éjszaka álarcosbálat fognak rendezni egy nagyobb vendégseregnek. A kastélyt a Hardcastle család birtokolja, akik egyből felismerik a férfit, mint Sebastian Bell orvost, de a csavar akkor érkezik a történetbe, amikor másnap a főszereplőnk más ember bőrébe bújva ébred. Végül kiderül, hogy főhősünket Aiden Bishopnak hívják, aki összesen 8 ugyanolyan napot és 8 gazdatestet kap arra, hogy megfejtse Evelyn Hardcastle gyilkosságát, akit az álarcosbálon ér majd a halál, és csak akkor szabadulhat Blackheath-ből. 
Tetszett a könyv hangulata, úgy érzem, hogy igazán sikerült eltalálni a regény idejét és helyszínét, ami sokat hozzátett a könyvélményhez. Szintén nagyon izgalmas ötlet volt a krimi és az időhurok kombinációja, és el kell ismernem, hogy felfoghatatlanul komplex munka lehetett megalkotni ezt az idővonalat, hogy ne legyenek benne nagy anomáliák, és hogy mindig mindenki pont ott legyen, ahol lennie kell, mégis úgy érzem, hogy talán túl nagy fába vágta a fejszéjét a szerző. Az elején én is nagyon élveztem a történetet, izgalmasan és egyedi módon indult, de egy idő után sajnos számomra vontatottá és túlbonyolítottá vált. Nekem zavaró volt, hogy össze-vissza ugráltunk a gazdatestekben, és hogy halomra ölik a történetében az embereket, de az igazi csalódás számomra Blackheath, a Pestisdoktor és Anna rejtélyének megoldása volt. 
Összességében számomra ez most nem lett kedvenc, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne egyedi és izgalmas történet, és hogy más ne találhatna benne feledhetetlen olvasmányra. 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

stef²⁹ on Twitter: "If we were villains, 2017… "

Nyereményjáték

Evelyn ​Hardcastle halála napról napra megismétlődik egy időhurok miatt, ezért úgy döntöttünk, hogy keressünk olyan történeteket, amelyekben szintén szerepel időhurok! Minden állomáson találtok egy fülszövegrészletet, ami alapján ki kell találnotok melyik könyvre gondoltunk! 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

“Amanda alig várja, hogy túl essen a szülinapján, és végre ne az a veszekedés járjon a fejében, ami odáig vezetett, hogy Leo és ő életükben először külön ünnepelnek. Ezzel csak egy probléma van: másnap újra kezdődik az egész nap.A vidám és megható kaland során Amandának rá kell jönnie, hogyan lépjen tovább több értelemben is.”

a Rafflecopter giveaway

Állomások

01.19 – Hagyjatok! Olvasok!
01.23 – Könyv és más
01.27 – Veronika’s Reader Feeder

Leave a Reply