Sven Nordqvist: A ​kandúr szülinapi tortája – Blogturné {Értékelés+ Nyereményjáték}

A General Press Kiadó jóvoltából újra megjelenik Sven Nordqvist népszerű Pettson és Findusz sorozatának egy korábbi kötete, A kandúr szülinapi tortája, melyben Pettson bácsi és Findusz egy kalandos tortasütésének történetét ismerhetjük meg. Tarts a Blogturné Klub bloggereivel, és ha szerencsés vagy, a könyv egy példányát meg is nyerheted.

Kiadó: General Press

Oldalszám: 32 oldal

ISBN: 9789634522133 

Fordította: Csépányi Zsuzsanna 

Illusztrálta: Sven Nordqvist

*Itt megrendelheted a könyveket kedvezményesen*

Fülszövegek

Mindaz, amiért az emberek annyit beszéltek az öreg Pettsonról, Findusz születésnapján történt. Findusznak, a kandúrnak egy évben háromszor volt születésnapja, csak mert úgy érdekesebb; és valahányszor beköszöntött
a nagy esemény, Pettson palacsintatortát sütött neki.
Mint mindig, az öreg aznap reggel is kint járt a tyúkólban, és egy egész kosárra való tojást gyűjtött össze. Amikor azonban nem talált lisztet az éléskamrában,
és be akart menni a faluba vásárolni, hirtelen minden a feje tetejére állt…

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Kevés olyan mesesorozat van, amiről azt gondolom, hogy kivétel nélkül mindenki gyerekkönyves polcán ott a helye, de a Pettson és Findusz ilyen. Ennek a sorozatnak van egy olyasfajta bája és humora, ami majdnem 40 évvel az eredeti megjelenés után is képes helyt állni és generációk sorát tudja szórakoztatni. 

A kandúr szülinapi tortája egy kicsit eltér az általunk eddig olvasott Pettson és Findusz kötetektől, ugyanis ez egy láncmeseként felépülő történet, amelyben Pettson bácsi szeretne készíteni Findusznak egy szülinapi palacsintatortát, ám előtte számos akadály gördül az útjába. Minden hátráltató tényezőt egy újabb követ, amit addig nem lehet elhárítani, amíg az előző meg nem oldódik. Persze ez a lánc végül nagyon vicces szituációkat idéz elő. 

Az egész történet nagyon humoros és aranyos és persze ehhez hozzájárulnak a szerző jellegzetes illusztrációi, amelyek most is számos ötletes és megmosolyogtató elemet rejtettek. 

Imádom ezeket a zseniális rajzokat és Bencének például az egész könyvben az tetszik a legjobban, amikor oda nem illő, vicces elemeket keresgélünk a képeken, például egy hatalmas karfiolt a házak között vagy egy gigantikus csizmát az erdőben, esetleg egy pici muklaházikót a bokrok alatt. 🙂 

A sorozat titka egyébként szerintem a szerethető karakterekben rejlik. A kissé mogorva, de mégis melegszívű és odaadó Pettson bácsit és a gyermekies, izgága Finduszt minden olvasó hamar a szívébe zárja.

Maga a történet felnőttként is nagyon szórakoztató volt, bár töredelmesen bevallom, hogy nekem nem ez a kedvenc Findusz kötetem, de így is nagyon szeretjük. Egyedül azt sajnálom, hogy soha nem derült ki, hogy ki okozta a galibákat, hogy Findusz volt-e vagy esetleg a muklák vagy tényleg Pettson bácsi volt? 

Összességében nekünk nagyon tetszett ez a kötet is és mindenkinek ajánlom, akárcsak az egész sorozatot. 

Ha szeretnél többet is megtudni a sorozatról és a szerzőről, itt elolvashatod korábbi bejegyzésemet, amiben 15 érdekességet gyűjtöttem össze róluk. 🙂  

Nyereményjáték

Mostani játékunk során az egyes állomásokon egy-egy macskafajta fotóját találjátok. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található cica fajtájának nevét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a General Press Kiadó által felajánlott példány a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]

03/21 Veronika’s Reader Feeder

03/23 KönyvParfé

03/25 Könyv és más

Leave a Reply