Szaszkó Gabriella – Beszélj hozzám (Pennington-testvérek 2.) *Blogturné* – Gabriella Szaszkó – Talk to Me (Pennington Brothers #2) – Review

*Talk to Me (Pennington-brothers #2) by Gabriella Szaszkó is coming soon in English to the readers all around the world. For the English version please scroll down.*

Szaszkó Gabriella – Beszélj hozzám
Pennington-testvérek sorozat 2.

Kiadó: Maxim Könyvkiadó, Dream-válogatás
Megjelenés: 2017. december 6.
Oldalszám: 440 oldal

A Maxim Könyvkiadó Dream válogatás sorozatában egyedüli magyar szerzőként debütált tavaly Szaszkó Gabriella a Maradj velem című regényével. A Pennington-testvérek sorozat második része jelenik meg hamarosan Beszélj hozzám címmel, melyben Amy mesél Chris és David titkairól.

Kövesd végig a blogturné állomásait, és nyerd meg a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét!

Fülszöveg

Amy Forester élete nem könnyű; úgy tűnik, senki sem érti meg tetteinek mozgatórugóit. Amy a híres íróval, David Penningtonnal él párkapcsolatban. A férfi nem olyan régen publikálta gyerekkori memoárját, amiből ország-világ számára kiderül, hogy Amy korábban az író bátyjával, Chrisszel járt jegyben. David bátyja öngyilkossága után határozza el, hogy megosztja mindenkivel gyermekkora borzalmait, alkoholista édesanyjuk bántalmazásait és zűrös kapcsolatát Amyvel.

Amy a rágalmazások után dönt úgy, hogy megírja a saját történetét, és elmélyed a múlt eseményeiben. Emlékeit a Pennington fiúkról egészen a megismerkedésüktől kezdi, majd elmeséli Chrisszel való kapcsolatát, és azt, hogy milyen is volt egy súlyosan önbántalmazó fiú és drogfüggő testvére mellett élni. Bár az írás ad némi megkönnyebbülést neki, de a visszaemlékezés és Chris halálának közelgő évfordulója feltépi a fájó sebeket. Vajon sikerül majd Amynek a felszín felett tartania Davidet? Túlélheti szerelmük a próbatételt? Egyáltalán lehetséges egy elvesztett személy árnyékában felépíteni egy párkapcsolatot?

 

Az első kötetről írt értékelésemet itt olvashatjátok, illetve a bejegyzésben megtalálható a könyv első két fejezete is angol nyelven Sütő Fanni hivatalos fordításában.

 
 Véleményem a könyvről

Szaszkó Gabriella ismét képes volt szavak nélkül hagyni. Az írónő nyers, fájdalmas, de igencsak kiemelkedő debütáló regénye, a Maradj velem után, Beszélj hozzám című könyvével ismét egy érzelmekkel teli utazásra invitálja az olvasóit. Amikor késő éjszaka könnyekkel a szemeben fejeztem be ezt a könyvet, sokáig nem jött még álom a szememre, és hiába próbáltam megfékezni csapongó gondolataimat. Ez egy olyan típusú könyv, ami elgondolkoztat, ami olykor megmelengeti, majd néhány oldallal később összetöri a szívedet. Egy történet, amely nyomot hagy benned. 

Bár a Maradj velem önmagában is olvasható történet, befejezését követően maradt egy kisebb hiányérzetem Amy Forester személyével kapcsolatban, amit anno az értékelésemben is megfogalmaztam. Éppen ezért nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy Amy kap egy külön könyvet, amely által sok olyan dologra derülhetett fény, amely az első kötet során homályban maradt.

A történet az előző kötet befejezését követően fél évvel veszi fel a fonalat. Ekkorra David Maradj velem című regénye – amelyben elmeséli gyerekkora történetét – bestsellerré válik. Azonban a férfi korábban nem is sejtette, hogy életének apró titkainak felfedése mekkora terhet fog rá róni. Sokan ismernek magukra a sorok között, és próbálnak segítségre találni David szavaiban, amely hatalmas nyomásként nehezedik rá. A másik probléma, hogy bár a könyv az igazságot írja le, Amy személyére nem vet igazán jó fényt, így a lányt a könyv megjelenése után folyamatos támadások érik, amely szintén árnyékot vet alig fél éve tartó kapcsolatukra. Amy végül úgy dönt, hogy elmeséli a történteket úgy, ahogy ő látta, minden boldog vagy éppen fájdalmas pillanattal, az első találkozástól, az utolsóig… 

Ez a kötet is, akárcsak az előző, két idő síkon játszódik. A múlt és a jelen váltakozása kiváló dinamikát adott a könyvnek, és bár a legtöbbször igencsak fájdalmas volt, szerettem a múltbeli fejezeteket olvasni, különösen, mert nagyon szerettem Christ, aki ebben a kötetben ismét elrabolt egy darabot a szívemből. A két fiú kontrasztja, és hasonlósága talán még inkább megmutatkozott Amy szemszögén keresztül, és pont emiatt tudott újat mutatni ez a könyv. Annyira érdekes volt Christ és Davidet egy másik oldalról látni, egy oldalról, amelyben találkozik a szerelem és vágy, amiben egyszerre voltak tökéletesek és töröttek. 

Amy Forester az egész történetben talán a legmegosztóbb szereplő. Hogy őszinte legyek, még most sem tudom igazán, hogy mit gondoljak róla, de azt határozottan kijelenthetem, hogy sokkal jobban megértem őt, és jobban is kedvelem, mióta olvastam ezt a könyvet. Nagyon sajnálom, hogy életének egy jelentős részét úgy töltötte el, hogy nem lehetett teljesen boldog. Hogy valójában nem lehetett igazán önmaga, mert mindig másokat igyekezett előtérbe helyezni. De vajon meddig képes az ember feladni önmagát és a saját maga boldogsága helyett valaki másét tenni első helyre? Meddig élhetünk úgy valakivel, hogy folyamatosan tojáshéjon járunk körülötte, és a saját problémáinkat elnyomjuk annak érdekében, hogy ne okozzunk több gondot neki?  És igen, volt, hogy Amy-nek voltak önző gondolatai, és volt, hogy nem értettem vele egyet, de úgy érzem, hogy igazságtalan volt vele sors, és mindenki megérdemli a lehetőséget a hibázásra.

Szaszkó Gabriella lebilincselő stílusával és sokrétű karaktereivel ismét egy merész és érzelmekkel teli történetet hozott el nekünk. Bízom benne, hogy a jövőben olvashatok még a szereplőkről, mert több szál is nyitott maradt a történetben, amelyekre szeretném megtudni a választ. De addig is mindkét eddig megjelent kötetet a legőszintébben ajánlom!

Kedvenc idézeteim a könyvből

“A két fiúval való kapcsolatom tökéletes ellentéte volt egymásnak. Chris egy biztonságos, gyengéd őszi napra emlékeztetett, David ezzel szemben szenvedélyes és izzasztó volt, mint a forró nyár.”

“Újra megcsókolt, és már sokkal magabiztosabban tette. Abban a pillanatban biztos voltam abban, hogy szerelmes lettem. Mindenkinek el akartam mondani, hogy találtam egy csodálatos fiút, akit örökre magam mellett akarok tartani. Akkor még nem sejtettem: egész életemben azért fogok harcolni, hogy tényleg mellettem is maradjon.”

“Percekig néztem a testvéreket, ahogy az üres udvaron ültek, hosszasan hallgatva a csendet. Akkor még nem gondoltam volna, hogy ők fogják felépíteni a világomat, és az életemre rá- nyomja a bélyegét kettejük szenvedése és igazságtalan büntetése.”

“A fájdalom nem szűnik meg, csak eltávolodik. Elfeledkezünk róla, eltereljük róla a figyelmünket, mint a kellemetlen gyomorégésről. Hamis mosolyt varázsolunk az űr helyére, amit senki sem képes kitölteni. Az élet néha a legvadabb meglepetéseket produkálja. Későn jövünk rá, hogy túl sokat sírtunk jelentéktelen dolgok felett. De akkor már nem hozható vissza semmi.”

“– Jobb lenne, ha gyűlölném? David gyűlöli. Ő szembeszállt vele. Most drogfüggő. Van, ami nem pótolható, van, ami nem megjavítható. Ilyenek vagyunk mi. Örök gyártáshibásak.”

Rendeld meg most 30% kedvezménnyel! –> 

 
Dedikálás és könyvbemutató
A könyv megjelenése alkalmából december 8-án pénteken személyesen is találkozhattok Szaszkó Gabival, a könyvek írónőjével, aki a kiadó szerkesztőjével beszélget a regények születéséről, mesél az írásról, majd Ti is feltehetitek neki a kérdéseiteket, amelyek felmerültek bennetek a Maradj velem elolvasása közben és után. 
December 08. 17.30
Én ott leszek, és te? 😉
További részletekért kattints a képre.
https://www.facebook.com/events/169443243649395/
Nyereményjáték
A blogturné során 3 példány kerül kisorsolásra a könyvből. A regény helyszíneit mutatjuk meg, amelyek neveit ki kell találnotok egy-egy kép segítségével: hat állomáson hat helyszínt kell beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Segítségül megadjuk a megfejtés kezdőbetűjét és a betűk számát.

Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

C…. I…..

 

 

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

11.26 Kelly és Lupi olvas
11.28 Szembetűnő
11.30 Ink, Maps and Macarons
12.02 Corn & Soda
12.04 Könyvmánia Blog
12.06 Veronika’s Reader Feeder

 

Az írónőről

Szaszkó Gabriella kreatív írással, szerkesztéssel, blogírással és online újságírással foglalkozik. Írói pályafutása valahol gyermekkorában kezdődött, már akkor is meséket alkotott. Erről azóta sem szokott le, és úgy véli: „a fantáziavilágot nem kinőni, hanem ápolgatni kell, hogy minél messzebbre érjenek ágai”.A szerző jelenleg Angliában él.

WEBOLDAL  FACEBOOK  INSTAGRAM TWITTER

 

My Review of Talk to Me (Pennington Brothers #2) by Gabriella Szaszkó

Gabriella Szaszkó was able to leave me speechless again. After her raw, painful but remarkable debut novel “Stay with me, with “Talk to me” she invites her readers to an emotional journey again. After I finished this book late at night with tears in my eyes, sleep wouldn’t come for a while, because I couldn’t tame my rambling thoughts abut this book. This is a kind of story that makes you think, what lifts you up then throw you into the deepest sorrow a few pages later. It’s a kind of book that leaves a permanent mark on you. 

Although Stay With Me can be read as a standalone, after I finished the book I still had some questions about Amy Forester. So I was really happy when I found out that Amy will get her own book, which was able to enlighten a lot of things that have been left in the dark in the first book. 

The story picks up a half year after the first book ended. At this point David’s novel Stay With Me – in which he tells the story of his childhood – became a bestseller. But he never thought how much burden will become revealing the painful details of his childhood. Many readers find themselves between the pages, and tries to find a solution for their own problems in the book, that puts a huge weight on David’s shoulders. The second problem is although the book tells the truth, it does not put Amy in the best light, so after the book comes out, she suffers constant attacks from the readers, and this casts a shadow on their quite fresh relationship. Amy finally decides to tell the story the way she saw it, with all the happy and painful moments from the first encounter to the very last…

This book – just like the former part – alternated between past and present, and this added a great dynamic to the story. Although it was truly painful most of the time, I still loved the chapters of the past, especially because I loved Chris so much, who stole another piece of my heart. The contrast and resemblance between Chris and David was maybe even more evident through Amy’s point of view. It was so interesting to see them from an other side, from a side where love and lust met, and where both of them were perfect and broken at the same time.

Amy Forester is maybe the controversial character in the whole story. To tell the truth I still don’t know what to think about her, but I understand and like her more since I read this book. I feel sorry for her because she was never completely happy in her life, and she couldn’t be completely herself because she always put everyone else before herself. But how long can someone give up herself and put someone else’s happiness before her own? How long can someone constantly walk on eggshells around others, and bury her own problems not to cause more trouble for them? And yes, sometimes Amy was selfish and made mistakes, and sometimes I didn’t agree with her but I truly believe that everyone deserves the chance of making mistakes. 

Gabriella Szaszkó with her captivating writing style and complex characters brought us a daring and emotional story again. I truly hope that this story will continue in the future because some threads have been left open and I truly would like to know the answers. But till then I highly recommend the first two books in this series. 

My favorite Quotes From the Book

„I guess there are things which are worth the fright. There are things important enough to fight the fear.” I smiled back at him and caressed his hand. It felt so natural to be with him at the top of the Ferris wheel. As if time had stopped and we were twenty-two again.”

“I glimpsed what was happening behind the closed doors of the huge house and I kept repeating to myself that I didn’t want to see anything more. But the door was already open too wide.”

„Would it be better if I hated her? That’s what David does. He fights her, and look, he’s become a drug addict. There are things that cannot be replaced or fixed. That’s how we are: forever bearing our manufacturing defect.”

About the Author

Gabriella Szaszkó is a creative writer and editor, who is currently living in England.

If you would like to learn about her more, check out her website. 

2 thoughts on “Szaszkó Gabriella – Beszélj hozzám (Pennington-testvérek 2.) *Blogturné* – Gabriella Szaszkó – Talk to Me (Pennington Brothers #2) – Review

Leave a Reply