Szaszkó Gabriella – Vigyázz rám (Pennington-testvérek 3.) *Blogturné*

 

Szaszkó Gabriella – Vigyázz rám
Pennington-testvérek sorozat 3.

Kiadó: Maxim Könyvkiadó, Dream-válogatás
Megjelenés: 2018. november 26.
ISBN szám: 9789632619798
Oldalszám: 496 oldal

A Maxim Könyvkiadónál hamarosan megjelenik Szaszkó Gabriella Pennington-testvérek sorozatának harmadik része Vigyázz rám címmel, melyben  végre beleláthatunk Chris legbensőbb gondolataiba és megtudhatjuk hogyan zárul ez a szívünkhöz nőtt történet. 

Kövesd végig a blogturné állomásait, és nyerd meg a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét!

Fülszöveg

Chris Pennington pszichiátere segítségével, egy évvel a halála után osztja meg terápiájának felvételeit testvérével, Daviddel, akinek élete ezek nélkül is szétcsúszóban van. Napjait főleg drogokkal és nőkkel tengeti New Yorkban, amíg aztán váratlan események vissza nem űzik gyerekkori otthonába. Davidnek újra a súlyosan bántalmazó, alkoholista édesanyjával kell élnie, aki egy baleset kapcsán az ágyához lett láncolva. Ráadásul rá kell ébrednie, hogy korántsem ismeri teljesen a múltat: a felvételek olyan borzalmak felé nyitnak kaput, amelyekről eddig fogalma sem volt. Elhatározza, hogy újra elmélyül a fájdalomban, de ez az események olyan láncolatát indítja el, amelyek ellen drogok nélkül képtelen felvenni a harcot. David életébe hamarosan beköszönt a paranoia, miközben Amy újra felkeresi, és felforgatja az életét.

Vajon David győztesen kerül ki a múlt árnyai ellen folytatott küzdelemből? Mi rejtőzhet még a felszín alatt, amire sem David, sem Amy nincs felkészülve? Létezik még olyan kérdés, amire csak Chris tudhatja a választ?

Az első két kötetről írt értékelésemet az alábbi linkeken olvashatjátok, illetve a bejegyzésekben részleteket is olvashattok a könyvekből angol nyelven, Sütő Fanni hivatalos fordításában. →

Véleményem a könyvről

Ez a könyv olyan volt, mint amikor egyszer csak rendrakás közben megtalálod egy régi kirakós elveszett darabját. Chris, David és Amy történetében végre az összes elem a helyére került, és sok olyan dologra derült fény, amely új megvilágításba helyezett mindent, amit eddig tudtunk a Pennington testvérek életéről. 

Az előző kötet végén Amy és David útjai különváltak, és ezzel David elindult egy olyan úton, ahol már nincs semmi vagy senki, akibe kapaszkodhatna. Depresszió és írói válság keríti hatalmába, amely a függőségének újabb szintjére kényszeríti, és amelyek miatt teljesen eltéved a sötétség labirintusában.  Eközben David megkapja Chris terápiás anyagait is, amely egyre mélyebb és mélyebb sebeket tép fel, és egyre gonoszabb démonokat szabadít ki a csukott ajtó mögül. Amikor úgy alakul, hogy vissza kell térnie Glens Fallsba, a helyre, ahol minden elkezdődött, David lelkiállapota végleg mélyzuhanásnak indul, és ez alkalommal nincs ott a bátyja, hogy a szakadék alján elkapja őt.  

Lelkileg eléggé megterhelő volt ez a könyv, amely az eddigieknél is felkavaróbb részleteket tartalmazott. A hallucinációk számomra nagyon sokat adtak a történet hangulatához, és néhány igencsak meredek fordulat is sötétebbé tette a történetet.  Bár ebben a kötetben ismét David a narrátor, Chris orvosi anyagai segítségével az írónő nagyon ügyesen megoldotta, hogy a harmadik kötetre egy  Chris szemszöget is kapjunk, ami valóban olyan volt, mint egy puzzle utolsó darabkája. Amellett, hogy igazán érdekesek is voltak a pszichológiai részek, rengeteg mindent megértettünk, ami az első két kötetből nem derült ki.

Szaszkó Gabriella stílusa lenyűgöző. Nem szépirodalmi körmondatokban fogalmaz, mégis a leírásai és hasonlatai által érzem az illatokat, látom a színeket, ott érzem magam New York zajos utcáin, vagy éppen a rémségek házában. Letaglózott ez a történet, amely nagyon mély érzelmeket volt képes előcsalogatni belőlem. Sokszor megrázó volt, mégis érződött benne egy nagyon mély szeretet is a szereplők között, ami bár talán nem a hagyományos módon, mégis nagyon szívmelengető volt. Úgy gondolom, hogy ilyen típusú mély érzelem átadására egy ennyire nehéz történetben nagyon kevés szerző lenne képes.    

Könnyeimmel küszködve engedem el a szereplőket, akik életét három köteten keresztül kísérhettem végig ezen a göröngyös és fájdalmas utazáson. Egy biztos, hiányozni fognak a Pennington testvérek.

 

Kedvenc idézeteim a könyvből

“Furcsán éreztem magam, a testvérem hiánya felerősödött. Ő volt az egyetlen, aki sohasem engedte, hogy elfelejtsem, hogy van családom. Aztán itt hagyta nekem Amyt. Azt mondta, hogy vigyázzak rá. De miközben Amyt néztem, ahogy gyermeki szemmel csodálta a fényes égőket, egyértelmű lett számomra, hogy inkább ő vigyáz rám.”

“Akkor először nem akartam elcseszni. Élni akartam, pedig élni rettenetesen nehéz volt. Az élet együtt járt azzal a fájdalommal, amit sohasem törölhettem ki magamból.”

“Születésem óta ott volt, mint az oxigén. Sohasem kellett egyedül boldogulnom, sohasem kellett elképzelnem, milyen lesz nélküle léteznem. Képtelen voltam elfogadni, hogy nincs, nem lélegzik mellettem, és nem kap el, amikor szükségem van rá.”

“Nem akartam, hogy reggel legyen. Ki akartam merevíteni az időt, hogy itt maradhassunk ezen a hamis éjszakán, amikor a sötétben szabadon lehet titkokat súgni egymás fülébe.”

“A régi emlékek fanyar illata a bútorok minden pórusából áradt. A ház nappalija groteszk kirakóst alkotott a testemen található hegekkel. Az összes rossz érzésem vastag porrétegként lepte el a bútorok felületét.”

“– Nem érdekel Amy – súgtam a fülébe, ami persze a világ legnagyobb hazugsága volt. Csak Amy érdekelt, Amy mozgatta minden egyes cselekedetemet, rosszabb volt, mint a kokain.”

“Csak néztem a gyerekkori szobán plafonját, és a múltam ismeretlen démonjain merengtem, amelyek megmérgezték a lelkemet. A hely félelmetes hűvössége úgy ölelte körbe a testemet, mint a novemberi, balesetveszélyes köd. Mérgeztem magam a kokainnal és a házzal, amiben minden lehetséges emberi gonoszságot elkövettek ellenem. Mégsem mentem el.”

Rendeld meg most 30% kedvezménnyel! –>

Ide kattintva elolvashatjátok a Vigyázz rám első 44 oldalát. 🙂

Nyereményjáték

A regény egyik kedves motívuma a hőlégballon találkozó. Ennek kapcsán minden állomáson egy-egy hőlégballonos kérdést kaptok, amire a választ a rafflecopter doboz megfelelő sorába be kell írnotok. Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

 

Kérdés: Az első világkörüli út hőlégballonnal csaknem 20 napig tartott, melyik évben?

 

 

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

11.24 Kelly és Lupi olvas
11.26 Szembetűnő
11.28 Ink, Maps and Macarons
11.30 Corn & Soda
12.02 Könyvmánia Blog
12.04 Veronika’s Reader Feeder

 

Az írónőről

Szaszkó Gabriella kreatív írással, szerkesztéssel, blogírással és online újságírással foglalkozik. Írói pályafutása valahol gyermekkorában kezdődött, már akkor is meséket alkotott. Erről azóta sem szokott le, és úgy véli: „a fantáziavilágot nem kinőni, hanem ápolgatni kell, hogy minél messzebbre érjenek ágai”.A szerző jelenleg Angliában él.

 

WEBOLDAL  FACEBOOK  INSTAGRAM TWITTER

 

Leave a Reply