Tammara Webber – Easy (Contours of the Heart #1)

Synopsis

When Jacqueline follows her longtime boyfriend to the college of his choice, the last thing she expects is a breakup two months into sophomore year. After two weeks in shock, she wakes up to her new reality: she’s single, attending a state university instead of a music conservatory, ignored by her former circle of friends, and failing a class for the first time in her life.

Leaving a party alone, Jacqueline is assaulted by her ex’s frat brother. Rescued by a stranger who seems to be in the right place at the right time, she wants nothing more than to forget the attack and that night – but her savior, Lucas, sits on the back row of her econ class, sketching in a notebook and staring at her. Her friends nominate him to be the perfect rebound.

When her attacker turns stalker, Jacqueline has a choice: crumple in defeat or learn to fight back. Lucas remains protective, but he’s hiding secrets of his own. Suddenly appearances are everything, and knowing who to trust is anything but easy.

rcLxkoo6i

Fülszöveg

Egy lány, aki úgy gondolja, a bizalmat megtörik, az ígéreteket megszegik és a hűség csak illúzió. Egy fiú, aki úgy hiszi, az igazság relatív, a hazugság elkendőzi a kibírhatatlan fájdalmat és a bűntudat örök.

A fiú figyelte a lányt, de nem ismerte őt. Aztán egy váratlan összecsapás jóvoltából a megmentőjévé vált… Tagadhatatlan vonzerő hatott közöttük. Ám a múlt, amelyen a fiú kemény munkával igyekezett felülkerekedni, és a jövő, amelybe a lány őszinte hitét vetette, azzal fenyegetett, hogy elszakítja őket egymástól. Csak együtt vehették föl a harcot a fájdalom és a bűntudat ellen; csak együtt nézhettek szembe az igazsággal, és találhattak rá a szerelem nem várt erejére. Vajon a találkozásuk megerősíti őket hitükben, vagy megcáfol mindent?

rcLxkoo6i

Magyarországon 2013-ban jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Easy – Egyszeregy (A szív körvonalai 1.) címmel.

Véleményem a könyvről

Az Easy nem csak egy „könnyed” történet arról, hogyan találkozik egy lány és egy fiú. Úgy gondolom az aranyos rétegek alatt, voltak mélységei ennek a könyvnek. Ez egy történet arról, hogyan találjuk meg önmagunkat, hogyan gyógyítsuk be a sebeinket és hogyan lépjünk tovább a múltunkon.

A könyv főszeplője Jacqueline, aki félretéve a zene és a nagybőgőzés iráni szenvedélyét, inkább a három éve tartó kapcsolatát választja, és követi a barátját arra a főiskolára, amelyet a fiú választott. Azonban arra nem számít, hogy a fiú dobni fogja egy olyan indokkal, hogy a politikai pálya előtt szeretné kiélni magát a hölgyek terén. Ez aztán igazán nagy arculcsapás a lány számára, ami miatt több hétig tartó depresszióba süllyed. Egy idő után a szobatársa Erin úgy dönt, hogy elég volt a szomorúságból és elrángatja a lányt egy egyetemi partira, amiről végül korán hazaindul, amikor is a parkolóban megtámadják. Ekkor jelenik meg Lucas, aki megmenti a lányt.

A megmentője a tetkós-piercinges Lucas, ugyanazon a közgáz órán van, mint a lány, de ahelyett, hogy figyelne az órán, mindig csak a leghátsó sorban ül és rajzol.  Lucas nagyon tehetséges művész, de ezen kívül még sok mindenben jeleskedik. Ő tartja a kampuszon az önvédelmi órákat, ő parkoló felügyelő, sőt a közeli kávéházban is dolgozik pultosként. Itt találkozik össze ismét Jacqueline-al és a barátnőjével. Mikor Erin meglátja a srácot, azt tanácsolja a lánynak, hogy legyen a szívdöglesztő tetkós srác a lány szerelmi bánatának kulcsa, és Jacqueline úgy dönt, hogy miért is ne?

De eközben lánynak van egy másik plátói jelöltje is feledésre. Miután a szakítása miatt túl sok közgáz órát hagyott ki, a tanára kijelölt számára egy korrepetitor srácot, akivel azonban egyelőre nem volt alkalma találkozni, csak levelekben kommunikálnak egymással. Minél többet leveznek, Jacqueline annál inkább belehabarodik a korrepetitor fiúba is.

A történet igazán jó stílussal íródott és nagyon szerethető karakterek voltak benne. Nagyon megkedveltem Lucas-t és Jacqueline-t is, ahogy a lány szobatársát, Erint és egy másik barátját, Benji-t is. Nagyon tetszett Jacquline levelezése Landon-nal, nagyon aranyos és szórakoztató volt. Úgy gondolom, hogy az írónő igencsak sokrétű karaktereket tudott megalkotni. Lucas a múltjával, a rajzolás iránti szenvedélyével, a rosszfiús külsejével, a gondoskodásával és védelmezésével, az egyik kedvenc karakteremmé vált, az pedig, ahogy a könyv elején lévő a Jackie a történet során a kemény, erős Jacqueline-á nőtte ki magát, figyelemre méltó.  Véleményem szerint ez nem csak egy szimplán aranyos és romantikus történet, úgy gondlom, hogy mondanivalója is volt. Talán ezek közül a legfontosabbak, hogy ne adjunk fel semmit az álmainkért, hogy tudjunk továbblépni a múlton, és hogy ne féljünk kiállni magunkért.

A „Szív körvonalai” sorozat második része, a Breakable Lucas szemszögét meséli el. Őszintén szólva az a rész talán még jobban is tetszett, mert valahogy sokkal mélyebbnek éreztem a mondanivalóját. Nem teljesen ugyanezt a történetet kapjuk, hiszen a fejezetek fele a múltban játszódik.

Egyébként az a kötet volt az első olvasmányom 2015. január 1-én, így határozottan kijelenthetem, hogy jó könyvvel kezdődött az évem. 🙂

moly iconletöltés (1)20130120_librilirakonyv_logo_kicsiimage_bigportrait

rcLxkoo6i

My Review in English

Easy is not just an „easy” story about a boy who meets a girl. It has some kind of depth under the layers. It is about finding yourself, healing your scars, leaving the past behind and moving forward.

The main character of the story is Jacqueline, who puts her passion for music aside in order to follow her boyfriend of three years to the college he chose. But she doesn’t expect that he will break up with her because he wants to sleep around before his political carrier starts. This is a really big slap on her face, and after that she sinks into depression. After matter of time, her roommate, Erin decides that it was enough of self-pity and she takes her out to a frat party, but she leaves early and alone.

But in the parking lot, someone attacks her. This is when a guy, Lucas shows up and saves the girl. It turns out that her savior, the tattooed-pierced Lucas is on the same econ class like her, but usually he just sits on the back row and sketches in a notebook. Beside Lucas is a very talented artist, he also works in the campus as self-defense trainer, as a parking officer, and he is also a barista in a coffeehouse at the campus. This is the place where they meet again. When Jacqueline and Erin see him, Erin advices to Jacqueline that she should use this hot tattooed boy for a rebound to the broken heart, and Jacqueline decides why not, she needs an “Operation Bad Boy Phase”.

But during this time she has another candidate for the forgetting. After her breakup she missed too much economics classes, so her teacher gives her an email address for Landon, the class tutor. She hasn’t had a chance to meet him personally, but they exchange a lot of letters. More letters she gets, more she falls for him, because he is really flirty and fun.

The writing style was really good and the characters are really lovable. I really loved Lucas and Jacqueline just like her roommate Erin, and one of her other friends Benji. I really loved the emails between Landon and Jacqueline, they were so sweet and funny. I think both of the characters had so many layers. Lucas, with his troubled past and secrets, his bad-boy appearance and with his sweet care and defense he became one of my favorite characters, and I it was also so good to see how Jackie from the firs pages became the tough and strong Jacqueline in the end of the book. I think this book was not just simply a sweet, funny, romantic story, but it passed some very powerful messages, too. Maybe the most important ones were that we should never give up on our dreams, we don’t have to be afraid to get over our pasts and we have to find the strength to stand up for ourselves.

The second part of “Contours of the Heart” series, the Breakable is about Lucas’s POV. I liked that book even better, I think it was maybe a little deeper. It is not exactly the same story, because half of the chapters takes place in Lucas’s past.

Actually that book was my first reading on January 1st, 2015, so I can say that my year started with a really great read. 🙂

rcLxkoo6i

My Favorite Quotes From the Book

“So I don’t want you to feel pressured. Or overpowered. But I do, absolutely, want to kiss you right now. Badly.”

„Choosing to be with you isn’t a difficult decision, Jacqueline,”he breathed, pulling back one final time to stare into my eyes.”It’s easy. Incredibly easy.”

„He’s already chasing you. Now all you have to do is keep running. Just not too fast.”

 “Love is not the absence of logic
but logic examined and recalculated
heated and curved to fit
inside the contours of the heart.”

 “Your father is Dr. Lucas–one of the foremost minds in modern economics–and you’re studying art? What the hell are you going to do with a degree in art?”

She drew herself up to all five foot two, eyes flashing, and said, “I’m going to make the world more beautiful. What are you going to do? Make money? I’m so impressed.”

 “He brushed my tears from my face.
“How did I find you?”

“The way he kissed me felt like a brand.Like he was tattooing himself under my skin.”

 “I was shocked, and a little embarrassed, but once glance at his face told me he savored my body’s response, and his ability to trigger it.”

 “Love is not the absence of logic but logic examined and recalculated heated and curved to fit inside the contours of the heart”

5- Easily Given – Stars

5 stars

easy

 tumblr_nlpsn6l5Qn1tiyj7vo1_400

GoodReads-Iconamzn-amazon-stock-logo_pici

About the Author

New York Times andTammara Webber USA Today bestselling author of EASY, BREAKABLE and SWEET (Contours of the Heart series – NA), as well BETWEEN THE LINES, WHERE YOU ARE, GOOD FOR YOU and HERE WITHOUT YOU (Between the Lines series – YA/NA).

I’m a hopeful romantic who adores novels with happy endings, because there are enough sad endings in real life. Before writing full-time, I was an undergraduate academic advisor, economics tutor, planetarium office manager, radiology call center rep, and the palest person to ever work at a tanning salon. I married my high school sweetheart, and I’m Mom to three adult kids and four very immature cats.

tammarawebber.com
facebook.com/tammarawebberauthor
twitter.com/tammarawebber
instagram.com/tammarawebber

Contours of the Heart Series

Leave a Reply