Teagan Hunter: Let’s ​Get Textual – Légy merész! – Blogturné + Nyereményjáték

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában debütál hazánkban Teagan Hunter Let’s ​Get Textual – Légy merész! című könyve, amely egy aranyos és vicces romantikus történet egy eltévedt üzenetről és egy pimasz lány és egy kocka srác nem mindennapi találkozásáról. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Szerző: Teagan Hunter   

Fordító: Szarvas Szilvia

ISBN: 9789635613724

Oldalszám: 324 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Egy téves számból többnyire nem is lesz több, pillanatok alatt elfelejted. Nem kezdesz az illetővel se csetelni, se flörtölni. Nem ő az első gondolatod ébredéskor, vagy az utolsó elalvás előtt… És tutira nem beszéled rá, hogy vegyen egy kiskecskét.
Mert az fura lenne.
Zach Hastings és én fülig merülünk a téves hívását követő mizériába, és nem követjük a szabályokat.
Én nem keresek szerelmet, Zach pedig egyértelműen mellétárcsázott, de…
…talán mégis célba talált a szívemben.

Véleményem a könyvről

Azt hiszem, időnként mindenkinek szüksége van egy olyan könyvre, amiben nincs dráma, tragédia vagy bármilyen szívfacsaró dolog, ami nem akar többet, csupán jókedvre deríteni, megnevettetni és néhány órára elfedtetni minden gondot. Talán most mindennél jobban szükségünk van az ilyenfajta olvasmányokra, és a Légy merész! pontosan ezt a műfajt képviseli.

A történet egy rossz számra küldött üzenettel kezdődik. Amikor Delia először kap sms-t egy ismeretlen számról azzal kapcsolatban, hogy halasszanak egy találkozót, azt hiszi, hogy a bátyja üzent neki, aki folyton elhagyja a telefonját. Azonban néhány üzenetváltás, majd egy kissé vicces telefonbeszélgetés után kiderül, hogy a vonal másik végén nem Delia testvére, hanem egy Zach nevű idegen van. És ezzel véget is érhetne ez a történet, azonban Delia és Zach elkezdenek sms-ezni. Először csak egy-egy vicces üzenetet váltanak, aztán már éjjel-nappal egymásnak üzengetnek a semmiről és mindenről. Nem is igazán tudnak egymásról semmi személyeset, mégis lassan elkezdenek egymásba zúgni…

Nagyon szerettem ezt a történetet, és igazán jól szórakoztam rajta. Zach egy tipikus kocka srác a Harry Potteres alsógatyájával és a videojátékaival, Delia pedig egy szarkasztikus humorral megáldott, aranyos lány. Ők ketten nagyon jól kiegészítették egymást és tökéletes párost alkottak. Sokat nevettem a kettejük közötti szellemes szóbeli pingpongozásokon, és nagyon szerettem az üzeneteiket, ami több, mint a könyv felét tette ki. Ez alkalommal a mellékszereplők is nagyon jól eltaláltak voltak, különösen Zoe, Delia lakótársa. (Egyébként róla szól a sorozat következő része, amit szintén olvastam és tetszett, bár az első rész szerintem jobban sikerült.) És természetesen nem tudom nem megemlíteni Mályvacukrot, a bébi kecskegidát, akit Zach vásárol csak azért, mert Delia szeretne egyet. Határozottan pályázhat a legédesebb mellékszereplő címére. 😊

A fordítás nem sikerült rosszul, bár valahogy angolul egy picit jobban átjött a humor. Viszont az nagyon zavaró volt számomra, hogy Zach (ejts Zek) nevét az egész könyvön át rosszul ragozta a fordító.  (Zach-kal, Zach-nál…stb.)    

Összességében nagyon cuki és vicces volt ez a könyv, és nagyon ajánlom mindenkinek, aki egy kis könnyed kikapcsolódásra vágyik. 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

Nyereményjáték

Mostani játékunk során az állomásokon olyan könyvekből találhattok idézeteket, amelyekben nagy szerepet kapnak az üzenetek, emailek és levelek. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Könyvkiadó által felajánlott példány a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

“Attól, hogy erős vagy, néha te is kérhetsz segítséget. Ezt sose feledd!”

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]

11/11 – Veronika’s Reader Feeder

11/13 – Angelika blogja

11/15 – Sorok Között

11/17 – Dreamworld (extra)

11/19 – Fanni’s Library

11/21 – Hagyjatok! Olvasok!

11/23 – Dreamworld

baby goat animal gif | WiffleGif

Leave a Reply