Varázslatos utazás – Esti mesék a világ minden tájáról – Blogturné + Nyereményjáték

A Móra Könyvkiadó jóvoltából megtudhatjuk, hogy a világ különböző tájain milyen esti meséket mondanak az édesanyák, nagymamák, apukák és nagypapák a gyermekeknek. Öt bloggerünk mondja el a véleményét erről a mesegyűjteményről turnénk keretében, és természetesen a turné végén ti is nyerhettek egy példányt a könyvből.

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Kiadás éve: 2020

Fordító: Puszta Szilvia

Illusztrátor: Láng Anna

Oldalszám: 176

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

A kötet a világ minden tájáról származó tündérmeséket gyűjti egy csokorba. Ezek jellegzetes, egymástól elütő néphagyományokat elevenítenek meg, és egytől-egyig egyformán lebilincselőek. A történetek rövidek, élvezetesek és kalandosak, tele feledhetetlen szereplőkkel. Nincs bennük semmi félelmetes, amely nyugtalanítaná vagy megijesztené a gyerekeket elalvás előtt. Segítenek álomba ringatni a kicsiket, hogy éjszakánként zavartalanul pihenhessenek Álomországban.

A könyv szerzője és illusztrátora Láng Anna, aki jelenleg Szardínián él és dolgozik. 2011-ben tervező grafikusként végzett a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Három évig egy reklámügynökségnél dolgozott, és közben a budapesti Nemzeti Színházzal is együttműködött. 2013-ban Shakespeare sorozatával megnyerte a békéscsabai Országos Tervezőgrafikai Biennálét. Jelenlegi szenvedélye a gyermekkönyvek illusztrálása. Az elmúlt évek során a White Star Kids több kötete számára is lenyűgöző illusztrációkat készített.

Véleményem a könyvről

A Varázslatos utazás egy kívül-belül csodálatos mesegyűjtemény. Ez szépséges illusztrációkkal gazdagított kötet arra vállalkozott, hogy a világ minden tájáról csokorba gyűjtse a legszebb, legaranyosabb, legtanulságosabb történeteket.

Ez a könyv valóban olyan, mint egy varázslatos utazás, amely nem csak Európa országaiba, de egy szempillantás alatt Brazíliába, Indiába, Pakisztánba, Kongóba vagy éppen Kanadába repít bennünket. A történetek hossza pont tökéletes egy esti meséhez, többnyire nem hosszabbak pár oldalnál, így a kisebb gyerekek figyelmét is fenn tudja tartani. A kötet 60 ország meséit gyűjtötte össze, és amennyire különbözőek a világ kultúrai, olyannyira csodálatosan sokszínűek maguk a történetek is. Nagyon tetszik, hogy mindegyik mesében van valami különleges, és rengeteg helyen megcsillan az adott népre jellemző furfangos észjárás, egy-egy ismert motívum vagy egy a területre jellemző állat.

Talán azért is került annyira közel a szívemhez ez a kötet, mert számomra a Minden napra egy mese című könyvet idézte fel, csak egy sokkal szebb és varázslatosabb kiadásban. Az a könyv annak idején szintén a Móra Kiadónál jelent meg, és bár évtizedek teltek el az első kiadás óta, azóta is az egyik kedvenc meséskönyvem. Az a kötet szintén számos nemzet egy-egy rövid meséjét tartalmazta, és emlékszem rá, hogy milyen izgatottan vártam mindig, hogy esténként milyen izgalmas történet vár majd rám, vagy milyen világába csöppenhetek majd bele. A Varázslatos utazás annyival ad többet, hogy mivel kevesebb a történet, úgy érzem, hogy gondosabban tudták válogatni őket, és bár itt sem nyerte el maradéktalanul minden mese a tetszésemet, úgy érzem, hogy a kötetben szereplő minden egyes történetnek megvan a maga értéke.

Személy szerint nekem nagyon tetszenek Láng Anna illusztrációi. Több, hazánkban is megjelent könyvet illusztrált már, így talán neve nem ismeretlen az olvasók számára.  Nagyon egyedi, és felismerhető stílusa van, és a kötetben is sok-sok olyan alkotása van, amit még a falamra is szívesen kitennék.

Ahogy haladtam a történetekkel elgondolkoztam rajta, hogy vajon hogyan választották ki őket. El sem tudom képzelni, hogy vajon mi ennek a menete, de egyszer megpróbálok majd utánajárni. 😊 Összességében bár nem mindegyik mese lett a kedvencem, de azt kell, hogy mondjam, hogy határozottan ez az egyik legszebb és legigényesebb mesekönyv, amit eddig a kezembe fogtam. Egyszerűen csodaszép és őszintén ajánlom!

*Itt akár bele is olvashatsz a könyvbe*

*Rendeld meg a könyvet most 20% kedvezménnyel!*

Nyereményjáték

Ezúttal az lesz a feladatotok, hogy a saját gyerekkori emlékeiteket megosszátok velünk. Minden állomáson találhattok egy esti mesékkel kapcsolatos kérdést, amelyre válaszolnotok kell. A válaszotokat írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Melyik volt a kedvenc esti meséd?

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

Blogturné Klub

05.03. Spirit Bliss Sárga könyves út

05.05. Veronika’s Reader Feeder

05.07. Csak olvass!

05.09. Könyv és más

05.11. Utószó

Az illusztrátorról

Láng Anna egy illusztrátor és tervezőgrafikus. 2011-ben szerezett diplomát a Magyar Képzőművészeti Egyetemen tervezőgrafika szakon. 2013-ban plakátsorozatával díjat nyert az Országos Tervezőgrafikai Biennálén. 2015-ben illusztrálta első könyvét, ugyanebben az évben Olaszországba, Milánóba költözött és tervezőgrafikusként helyezkedett el. Mellette egyre többet illusztrált, eleinte olasz, francia majd magyar kiadóknak is. 2018-tól Szardínián él és szabadúszó illusztrátorként dolgozik.

Itt és itt olvashatsz egy interjút Láng Annával, vagy ha többet is szeretnél megtudni a munkáiról, látogass el az oldalára.

4 thoughts on “Varázslatos utazás – Esti mesék a világ minden tájáról – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply