Zene a könyvben – Music in the Book #6

Ezen a héten az egyik kedvenc The Beatles számomat hoztam nektek, a Hey Jude-ot. 🙂 Még délelőtt kitaláltam, hogy ezt a zenét választom erre a hétre, és azóta ezt dúdolgatom. (Igen a munkahelyemen is, biztos örültek neki.. :))

A dalt Nicole Williams Crash- Zuhanás című könyvében találtam. A könyvben több Beatles dal is helyet kap, ugyanis a főszereplő lány, Lucy apukája hatalmas Beatles rajongó. (A reggeli ébresztő is Beatles, a vacsihoz hívó zene is Beatles, sőt Lucy is a híres Lucy in the Sky with Diamonds dalról kapta a nevét. :)) Igazából nem volt életem könyve, de szerintem egyáltalán nem volt rossz, és úgy gondolom a magyar olvasók körében méltánytalanul le van húzva ez a könyv. (Ők még biztos nem olvastak rossz könyvet pl. az After-t.. :p) Érdekes módon külföldön sokkal magasabb értékeléseket kap ez a kötet, és ezzel egyet kell értenem. Én mondjuk angolul olvastam, így könnyen előfordulhat, hogy esetleg a fordítás nem sikerült annyira jóra.

covers_315096“Nem tudtam, el akarom-e olvasni. Sőt biztos voltam benne, hogy nem akarom. Mégsem tudtam nemet mondani, amikor Jude ideadta. Nem tudtam nemet mondani, amikor valaki a kezembe nyomta az utolsó dolgot, ami egy szerettéből maradt neki. Mély lélegzetet vettem, és kihajtottam a papírt.
– Ez a Hey, Jude szövege – állapítottam meg összezavarodva.
– Bizony ám – nyugtázta elfúló hangon.
– Ezt adta neked az anyukád, mielőtt elment?
– Hát nem a kezembe adta, hanem otthagyta az éjjeliszekrényen, mielőtt világgá ment volna az éjszaka közepén. De ja, volt olyan gondoskodó, hogy leírja valami vacak dalnak a szövegét. Sehol egy “szeretlek”, vagy egy „puszi, anya”. Jó, mi?”

PS: Még bőven akadnak ötleteim ehhez a rovathoz, de ha olvastok egy jó könyvet, és ráakadtok benne egy olyan dalra amit szerettek, nyugodtan küldjétek el, és rákukkantok. 🙂

rcLxkoo6i

This week I brought one of my favorite songs: Hey, Jude by The Beatles. I just couldn’t stop humming this song all day! (Yes in my workplace, too. I’m sure they liked it. :)) I found this song in Crash by Nicole WilliamsThere are even more songs in this book by The Beatles because the main character, Lucy’s father is a huge Beatles fan. (The morning wake up song is Beatles, the song which signalins dinnertime – you coldn’t find out – is also a Beatles song and even the main character was named after the famous song Lucy in the Sky with Diamonds.) I would lie, if I’d say that this was the book of my life, altough I think it was pretty good. 🙂

P.S.: I have much more ideas for Music in the Book posts, but if you read a good book, and you find a song that you like, please write me an email, and I would gladly chek it out. 🙂

“I wasn’t sure I wanted to read it, in fact I was sure I covers_205718didn’t, but I couldn’t say no when Jude handed it to me. I couldn’t say no when a person was handing me the only thing they had left someone they’d loved. I took in a breath and unfolded it. “These are the lyrics to Hey, Jude,” I said, puzzled.
“Right you are,” he said, his voice tight.
“This is what your mom gave you before she left?”
“Well, she didn’t give it to me, she left it on my nightstand before bolting off in the middle of the night, but yeah, she was thoughtful enough to write down the lyrics to some crummy song. Not even, an I love you or a Yours Truly, Mom. Nice, right?”

Leave a Reply