20 rendkívüli elme, aki megváltoztatta a világot – Blogturné + Nyereményjáték

A Manó Könyveknek köszönhetően nemrég megjelent a 20 rendkívüli elme, aki megváltoztatta a világot című könyv. Ahogy a cím is mutatja, 20 olyan tudóst, művészt, feltalálót, uralkodót és egyéb hírességet találhattok a kötetben, aki valamiért nagy hatással volt az emberiségre. Megismerhetjük a gyerekkorukat, fiatalkorukat, megtudhatjuk, hogyan éltek, miként találtak rá a hivatásukra, és persze azt is, hogy minek köszönhető, hogy mindenki megismerte a nevüket. A turné során öt bloggerünk mondja el a véleményét a könyvről, és természetesen ti is nyerhettek egy példányt belőle.

Kiadó: Manó Könyvek

Kiadási év: 2020

Oldalszám: 96 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

A kötetben húsz rendkívüli ember története található, olyan zseniális személyiségeké, akik ötleteikkel és találmányaikkal megváltoztatták a világot. Ám ők is voltak gyerekek, mint mindenki más: hosszú órákat töltöttek játékkal és álmodozással, néha kaptak rossz osztályzatokat is az iskolában, és számtalan egyéb akadállyal kellett megbirkózniuk. Sikerük és kimagasló eredményeik titka: sosem adták fel, hogy megvalósítsák a saját elképzeléseiket.

A történeteik elolvasása után biztosan te is felfedezed magadban azt a ,,szupererőt”, ami a születésedtől fogva ott rejtőzik benned: a csodálatos elmédet!

Véleményem a könyvről

Mindig is nagyon érdekelt a tudósok, feltalálók, felfedezők, művészek élete, és mindig izgatottan olvasok róluk, így már nagyon vártam ezt a könyvet. Bár még számos kötetet lehetne megtölteni zseniális elmékkel, ehhez a könyvhöz, igazán széles palettáról sikerült válogatni. Az ókortól a XXI. századig találunk benne ismert, és kevésbé ismert férfiakat, nőket, fizikusokat, kémikusokat, feltalálókat, matematikusokat, uralkodókat, írókat és nagyon örültem, hogy Antoni Gaudí által a saját szakmám, az építészet is képviselve van, mint a tudomány és művészet találkozása. (Különösen azért is örültem ennek, mert ő az egyik kedvenc építészem. 😊)

Az egész könyv E/1 személyben íródott, mintha maguk a hírességek mesélnék el azt, hogy milyen volt a gyermekkoruk, milyen küzdelmeken kellett keresztülmenniük az évek során, és hogy hogyan jutottak el odáig, hogy elismerjék a zsenialitásukat. Érződik, hogy hatalmas kutatómunka áll a könyv mögött, bár sokszor elég meglepő dolgok is szerepeltek az oldalakon. Kíváncsi lennék, hogy ebből vajon mennyi volt az, amit a szerzők költöttek hozzá és mennyi az, ami valójában megtörtént.

A kötet sokszor rendkívül motiváló volt, hiszen számos hírességnek nem volt egyszerű élete. Volt, akit a származása, volt, akit a neme vagy betegsége miatt értek hátrányok, és volt, akinek vallása miatt el kellett hagynia a szülőföldjét, de ez mégsem tudta visszavetni a lelkesedésüket.

A könyvet gyönyörű illusztrációk gazdagítják. A kisebb képek mellett minden lángelme kapott két-két teljes oldalas rajzot is, amely az esetek többségében egy fiatalkori és egy idősebb években történt fontos pillanatot hivatott elkapni az életükből.

Nagyon tetszettek a lángelméktől származó idézetek, illetve hogy minden híres embernél felteszi a könyv a kérdést, hogy hogyan lehetsz olyan, mint ő, és erre rendszerint valami nagyon motiváló, az adott személyhez illő dolgot ajánl a szerző, például, hogy soha nem add fel, nézz a dolgok mélyére vagy éppen, hogy ne felejts el, hogy honnan jöttél! Szintén nagyon hiánypótló volt a kötet végén található idővonal, amely segít korban elhelyezni mindazt, amit a köteteben olvashatunk.

Összességében kiemelkedően szép, érdekes és informatív ez a kötet, amely a gyerekek nyelvezetéhez igazodva mutat be húsz olyan hírességet, aki örökre bevéste magát a történelembe.  És ki tudja, talán lesz olyan gyerek, aki a könyvet elolvasva rátalál valami olyan izgalmas dologra, amely később a szenvedélyéve válik, és akár ő maga is beírja majd vele magát a történelembe.

 

A kötetben szereplő rendkívüli elmék: Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Arisztotelész, William Shakespeare, Gabriel García Márquez, Arkhimédész, Galileo Galilei, Louis Pasteur, Sigmund Freud, Lise Meitner, Rita Levi-Montalcini, Alan Turing, Katherine Johnson, Rosalind Franklin, Stephen Hawking, Bill Gates, Ludwig van Beethoven, Antoni Gaudí, I. Erzsébet, Nagy Katalin.

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban minden állomáson elrejtettünk egy rendkívüli elmét. A feladatotok az, hogy megtaláljátok őt, és beírjátok a nevét a rafflecopter doboz megfelelő helyére.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[Blogturné Klub]

08. 06. Spirit Bliss Sárga könyves út
08. 07. Dreamworld
08. 08. Veronika’s Reader Feeder
08. 10. Sorok között
08. 12. Csak olvass!

Leave a Reply