2018 Könyvekben – 2018 in Books

O. Összesítés/ Summary

A 2018-as év varázslatos volt számomra, de ez az év nem igazán a könyvekről és a blogolásról szólt. 2018-ban egy csodálatos apróság érkezett hozzánk, aki örökre megváltoztatta az életünket.  A babavárás alatt a folyamatos fáradtság szabott gátat az értékelésírásnak (9 hónapig legszívesebben csak aludtam volna. :)), míg most a szüntelen időhiány és fáradság miatt nem tudok olyan sokat a bloggal foglalkozni, bár azért igyekszek időt szakítani rá. Mindezek ellenére 2018-ban is sikerült teljesítenem a kitűzött célomat, sőt 100 könyv helyett 115-öt tudtam elolvasni, amely összesen 38865 oldal volt (legalábbis a moly.hu szerint, a Goodreads szerintem nem számolja a hangoskönyvek oldalszámát), és amelyből 24 darab volt hangoskönyv. Boldogan mondhatom, hogy idén is szinte csak 4-4.5-5 csillagos könyveket olvastam, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy már van akkora rutinom, hogy többnyire néhány oldal után meg tudom állapítani, hogy tetszeni fog-e egy könyv, és ha nem csúszik, inkább félreteszem, hiszen így is olyan végtelen hosszúságú a várólistám, hogy életem végéig sem érek a végére. 🙂 Az év első könyve számomra Benjamin Alire Sáenz Aristotle ​és Dante a világmindenség titkainak nyomában című könyve volt, míg az idei utolsó olvasmányom a szintén 5 csillagot érdemlő, idei Goodreads Choice Awards győztes The ​Kiss Quotient című könyv volt Helen Hoang-tól, amely A szerelem egyenlete címmel magyarul is megjelent az Álomgyár Kiadó gondozásában. Mindkét könyvet nagyon szerettem! Az összes idei olvasmányomat a moly.hu-n itt, míg a Goodreads-en itt tudod megnézni. Idén is megpróbáltam összegyűjteni 2018-as legkiemelkedőbb olvasmányait, ami most sem volt egyszerű feladat. Remélem, hogy találtok majd a listában olyan könyvet, ami felkelti az érdeklődéseteket. 🙂 (Kicsit kárpótolva az elmaradt könyvajánlásaimat, idén azt is csokorba gyűjtöttem nektek, hogy milyen egyéb könyvet olvastam idén egy-egy szerzőtől. Szerintem ezekből is érdemes mazsolázni, mert nagy kincsekre lehet akadni közöttük. :))
Bízom benne, hogy 2019 is rengeteg boldogságot és számtalan gyönyörű könyvélményt tartogat majd. Egyelőre úgy néz ki, hogy ha írni nem is, de olvasni valamennyire van időm, így elég merészen kitűztem magam elé egy 60 könyves célt, aztán meglátjuk, hogy sikerül-e majd teljesíteni. 🙂 Nagyon szépen köszönöm a rengeteg kedvelést és támogatást, és hogy annak ellenére is velem tartotok, hogy mostanában nem volt lehetőségem olyan sok bejegyzést írni a blogra és a molyra. Tényleg mindent köszönök, és Mindenkinek boldog új évet kívánok! 

2018 was an amazing year for me, but it was not really about books and blogging this time. In 2018 a wonderful tiny human arrived to us and he changed our lives forever. ♥ During pregnancy I was so exhausted all the time that if I had the chance I would’ve probably slept through these 9 month :), so I just couldn’t find the power to make many blog posts, and since the baby has arrived I’m constantly battling with lack of time and sleep, but I still try to find some time for this passion. I’m truly happy because despite all of these I was still able to read 115 books fulfilling my goal for the year which was 100 books. This year I listened to 24 audio books and overall I read 38865 pages (at least according to moly.hu, I think Goodreads doesn’t count the pages of audio books). Here you can see what books I read this year. I really can’t complain because mostly I read 4-4.5-5 star books this year, although it’s mostly because I read so much that most of the time I can tell after a few pages if I will like the book or won’t, and if I don’t feel like it I rather put it aside, especially because an endless TBR list waits for me. 🙂 My first book of the year was Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe by Benjamin Alire Sáenz and my last read was the 2018 Goodreads Choice Awards winner The ​Kiss Quotient by Helen Hoang. Click here to see my year. I loved both of these books so much! I tried to collect my favorite reads of 2018, but it was not an easy task this year either. I truly hope that you will find some books on this list that will arouse your interest. (This year compensating for my lack of book suggestions, I have also collected what books I read by the authors on the list. I think you can find some true gems among these.)
I hope 2019 will bring as much joy and happiness and also many amazing reads! So far it seems that I still have some time for reading so I set for myself a pretty bold goal of 60 books, and we’ll see whether I can accomplish it. 🙂 Thank you so-so much for all your likes and support even if I can’t spend as much time with blogging as I’d like, and thank you so much for being with me this year!  Happy New Year, Everyone!

 

 

 2018 “leg”-jei / My TOP reads of 2018

 


1. Amy Harmon – The Smallest Part

Csupán a könyv felénél jártam, amikor kedvencnek jelöltem ezt a történetet, ugyanis volt benne valami, ami már az első pillanatoktól kezdve képes volt megszólítótani a szívemet. Amy Harmon ismét megmutatta, hogy miért ő a kedvenc szerzőm. Neki van a leggyönyörűbb, legkiemelkedőbb írásmódja, és minden egyes szót olyan gonddal és szeretettel tesz egymás mellé, hogy az olvasó úgy érzi, mintha a szívének egy darabkáját öntené a sorokba. A könyv főszereplője Dr. Noah Andelin, akivel először az írónő The Law of Moses című könyvében találkoztunk. Noah egy pszichológus, aki nagyon fiatalon veszítette el a feleségét, özvegyen, és egyedülálló szülőként maradva egy éves kislányával. Ez egy lenyűgöző, hihetetlenül egyedi, fordulatos könyv, amely kívül-belül gyönyörű. Egy feledhetetlen történet barátságról, szerelemről, megbocsájtásról, szülőségről és második esélyekről.

Értékelésem      Amazon

I marked this book as a favorite when I was only halfway through the story, because there was something in it that spoke to my heart from the very first moments. Amy Harmon showed me again why she is my favorite author. She has the most beautiful, amazing writing style. She puts every word next to each other with much care and pours her heart into every word and line. We met Dr. Noah Andelin in The Law of Moses. He is a psychologist who lost his wife at a young age leaving him as a widow and a single parent to a one-year-old little girl. This is an amazing, incredibly unique, twisting story what is beautiful inside and out. I cried, I laughed, it broke my heart and it healed it. This story is about friendship, love, forgiveness, parenting and second chances and it earned an everlasting place deep in my heart.

My Review      Amazon (FREE on KU)

 

2. Kate Stewart – Someone ​Else’s Ocean

Tudod, hogy valami igazán nagy kincs került a kezedbe, mikor nagy sóhajtások közepette csak annyit tudsz mondogatni újra és újra, hogy „aaaannyira jó ez a könyv!”. A férjem az ötödik ilyen után már csak egy mosolygós pillantást küldött felém, jelezve, hogy igen, az első négy alkalommal is hallotta. 🙂 Gyönyörű és szívmelengető volt ez a könyv, amely anélkül is képes volt könnyekre fakasztani, hogy tragikus lett volna. Egy történet, melyben az Atlanti-óceán közepén, St. Thomas szigetén két elveszett lélek önmagára, majd egymásra talál.  Kétség kívül 2018 egyik legjobbja volt számomra.

*Kate Stewart idén felkerült a kedvenc szerzőim listájára. Eddig összesen öt kötetet olvastam tőle, de bízom benne, hogy a jövőben az írónő többi könyvét is lesz lehetőségem elolvasni, mert a Someone Else’s Ocean mellett az írónő Drive, Loving the White Liar, The Real és a szintén 2018-as kedvenc Heartbreak Warfare című könyveit is imádtam!*

Értékelésem    Amazon

You know that you found a real gem when you just can’t stop saying over and over again that “it’s sooo good!”. After the fifth time my husband just sent me a smile, indicating that yes, he heard it right at the first four times. 🙂 This book was everything! It was beautiful and heart-warming and it was able to make me cry even without a huge tragedy. A story about two lost souls who find themselves then each other in the middle of the Atlantic Ocean on the island of St. Thomas. I recommend it with all my heart!

*This year Kate Stewart has been added to the list of my favorite authors. I’ve read only five books by her so far, but I hope that I will have the opportunity to read more of her books in the future, because Someone Else’s Ocean, Drive, Loving the White Liar, The Real and one of my other top reads of 2018, Heartbreak Warfare was also amazing and I truly loved them!*

Amazon (FREE on KU)

 

3. Christina Lauren – Love ​and Other Words

Ez volt Christina Lauren írópáros első próbálkozása Women’s Fiction műfajban. Csak annyit mondhatok, hogy remélem számtalan regényt olvashatok még tőlük ebben a kategóriában is, mert kétségtelenül 5 csillagos élményben volt részem. Ez volt az egyik legszebb történet, amit valaha olvastam. Sírtam, nevettem, összetört a szívem, majd szép lassan összeforrtak a darabkák. Egyébként is nagy rajongója vagyok a ‘második esély’ történeteknek, így mondanom sem kell, hogy kedvenc lett ez a regény, és számomra az egyik legjobb volt, amit idén olvastam.

*Mint sokan mások, Christina Lauren szerzőpáros nevét én is először humoros-erotikus regényeik kapcsán ismertem meg (Beautiful Player, Sweet Filthy Boy) és bár azok is nagyon tetszettek, a nagy áttörést számomra a tavalyi évben a kívül-belül gyönyörű Autoboyography című LMBT ifjúsági regény hozta meg, amely azonnal a 2017-es kedvencek közé került. Idén a szerelembe esésem a szerzőpáros Love and Other Words című csodálatos regényével folytatódott, majd hamar ugrattam a hamarosan mozivászonra kerülő Roomies és Josh ​and Hazel’s Guide to Not Dating című regényekre, amelyeket szintén imádtam, különösen az utóbbit, ami szintén kedvenccé vált. Christina Lauren azon kevés szerzők közé tartoznak, akik tehetsége igazán sokrétű, és a komolyabb műfajokban ugyanúgy megállják a helyüket, mint a könnyedebb zsánerekben. Én bízom benne, hogy valamelyik hazai kiadó ismét felkarolja majd egyszer Christina Lauren-t, és így a hazai olvasóközönségnek is lesz lehetősége megismerni a szerzőpáros komolyabb mondanivalójú, gyönyörűséges regényeit is.*

Amazon

This was Christina Lauren’s first attempt at Women’s Fiction genre. All I can say is that I hope I can read countless novels from them in this category as well, because it was definitely a 5 star read. I’m a big fan of ‘second chance’ stories, so it’s not a huge surprise that this novel became a favorite for me. It was amazing! I cried, I laughed, it was one of my top reads this year without a question!

*Like so many other readers, the first books I picked up written by Christina Lauren were in the erotica-romantic comedy genre (Beautiful Player and Sweet Filthy Boy) and although I truly loved those books too, my first true love was Autoboyography, which fast became one of my top reads of 2017. In 2018 my falling for the Authors continued with Love and Other Words which is one of the most beautiful stories I’ve ever read and also became a favorite for me. Since then I also read the soon to be a movie Roomies and Josh ​+ Hazel’s Guide to Not Dating which I also truly loved especially the latter one, which was also one of my top reads of 2018! Christina Lauren is one of the few authors who can write with the same talent in the lighter and in the more serious genres, too. I truly hope that one day I can see all of these amazing books on the Hungarian shelves, too!*

Amazon

 

4. Mia Sheridan – The ​Wish Collector

Rég olvastam már olyan történetet, ami ennyire el tudott varázsolni. Szépség és a szörnyeteg találkozása az Operaház fantomjával: egy kicsit rejtélyes, olykor kicsit meseszerű, máskor meg fájdalmasan realisztikus. Egy évszázadokat átívelő utazás múlt és jelen között, New Orleans misztikus legendáival átszőve.

*Idén ez volt a negyedik könyvem Mia Sheridan-tól. Az év elején izgalmas és pörgős Seek című könyvével vett le a lábamról, majd az írónőnek két Audible exkluzív könyve is megjelent: a Szerelem csillagjegyében sorozat 12 része a Dane’s Storm és a hamarosan nyomtatásban is megjelenő Brant’s ​Return. Mindkét könyvet nagyon szerettem, különösen az előbbit!*

Értékelésem    Amazon

It was a long time ago that I read a story that could enchant me this much. Beauty and the Beast meets with The Phantom of the Opera: a little mysterious, sometimes a bit fairytalelike, other times painfully realistic. A journey across centuries, surrounded by the mystical legends of New Orleans.

*This year it was my fourth book by the Author. At the beginning of the year she blew me away with her fast-paced, thrilling book, Seekthan she released two Audible exclusive novels: Dane’s Storm and Brant’s ​Return, which went LIVE TODAY in ebook format and is also FREE with KU. I truly loved both of these books, especially Dane’s Storm!* 

 Amazon (FREE on KU)

5. Mariana Zapata – From Lukov with Love

Az idei évben többek között Mariana Zapata könyvei voltak azok, amiket sorra nem bírtam letenni. Az írónő a lassan kialakuló románcok koronázatlan királynője, és határozottan a kedvenc szerzőim egyike. Azt szeretem a könyveiben, hogy ugyan egy nagy lélegzetvételre van szükség, ahhoz hogy nekivágjak ezeknek a röpke 500-600 oldalas köteteknek, de a végén mindig úgy érzem, hogy annyira megérte! Terjedelmében ez a könyv sem volt rövidnek mondható, ellenben annyira lebilincselő volt, hogy csak úgy pörögtek a lapok a kezeim között, és a végén olyan szomorú lettem, hogy máris vége lett. Imádtam! A könyv egy ‘ellenségekből szerelmek’ típusú történet volt, melynek középpontjában a műkorcsolya áll. Határozottan kedvenc lett! 

*Idén olvastam még az írónő Wait For It (szintén kedvenc!), Lingus, Rhythm, Chord & Malykhin és Luna and the Lie című könyvét is, korábbi években pedig KultiThe Wall of Winnipeg and Me és Dear Aaron című könyveit. Őszintén mondhatom, hogy a felsoroltak közül minden könyvet imádtam, és jó hír, hogy ha minden igaz, ez utóbbi két kötet magyarul is érkezik majd a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, reméljük, minél hamarabb. Éljen! :)*

Értékelésem      Amazon

This year Mariana Zapata was one of those authors whose books I couldn’t stop binge-reading. She is the queen of slow-burn romances and she is definitely one of my favorite authors. I love that although she loves to write books with 500-600 pages, at the end it always feels like they ended too soon. This book was also not short, but it was so gripping that I couldn’t put it down, and at the end I was so sad that it was over. I loved it! It was an ‘enemies to lovers’ kind of story, with figure skating in the focal point. It was so good!

*This year I also read Wait For It (also a top favorite!), Lingus, Rhythm, Chord & Malykhin and Luna and the Lie from her, while in previous years I read Kulti, The Wall of Winnipeg and Me and Dear Aaron. I absolutely loved all of them, and if everything goes well, the last two titles will coming to Hungary soon! *Yay!**

Amazon (FREE on KU)

 

6. K. K. Allen – Waterfall ​Effect

Amikor először megláttam ezt a lélegzetelállító borítót, azonnal tudtam, hogy kell nekem ez a könyv. Szerencsére nem kellett csalódnom, olyannyira, hogy 2018 egyik kedvenceként fejeztem be ezt a kötetet. Ez egy izgalmas, fordulatos, gyönyörű stílussal megírt regény, szépséges üzenettel, amelyet ha egyszer elkezd az ember, garantáltan nem tudja letenni, míg az utolsó oldalakra nem ér. 

*K.K. Allen-t tavaly ismertem meg Up in the Treehouse című szívszaggató története kapcsán, idén pedig további 4 könyvet is olvastam tőle, melyek közül egyikre sem tudtam 5 csillagnál kevesebbet adni. Az idei évben a Waterfall Effect-en kívül volt szerencsém még olvasni az írónő Dangerous Hearts és Destined Hearts című kiemelkedően jó rock sztáros duológiáját, melyben egy elveszett és megtalált dalszöveg örökre megváltoztatja a két főszereplő életét, illetve a Center of Gravity című kötetet, melynek egy híres, arrogáns táncoktató és egy tehetséges diáklány tiltott kapcsolata áll a középpontjában. A könyv érdekessége, hogy minden a könyvben szereplő koreográfiához tartozik egy link, amin meg is lehet nézni az adott táncot.*

Értékelésem       Amazon

 

When I saw this breathtakingly beautiful cover at the first time, I immediately knew that I need to read this book. Luckily it didn’t disappoint me, moreover it became one of my favorite reads of 2018. It’s a beautiful, thrilling story with amazing twists and turns and exceptional writing style.

*I discovered K.K. Allen last year through her harrowing story, Up in the Treehouse, and this year I read another 4 books by her, none of which I could give less than 5 stars for. In addition to Waterfall Effect this year I was also fortunate to read the outstanding rock star romance Dangerous Hearts and Destined Hearts, in which a lost and found lyrics change the lives of the two main characters forever, and the Center of Gravity, which is about a forbidden relationship between a famous, arrogant dance instructor and his talented female student. A unique thing about the book is that through links in the book the readers can watch all the choreographies that are in the story.*

 My Review  Amazon (FREE on KU)

 

7. Böszörményi Gyula – Ambrózy báró esetei sorozat

Ez volt az a sorozat, amit alig egy hét alatt szabályszerűen befaltam, annyira magával ragadó volt. Az egész történet hihetetlen mélységig átgondolt, szövevényes, fordulatos és izgalmas volt, tele rejtvényekkel, megmosolyogtató szócsatákkal és feledhetetlen karakterekkel. Minden pillanatban izgultam a szereplőkért, hol a szívükért, hol a testi épségükért. Nagyon ajánlom! 

Értékeléseim (#1)  (#2)       KMK

 

 

8. Seth King -Liberty

Nem tudom, hogy lesz-e valaha olyan alkalom, amikor Seth King nem szaggatja darabokra a szívemet egy könyvével. Gyönyörű volt, de sokkoló és fájdalmas is. Mint egy kitekert absztrakt festmény, a barátság, a szerelem, a vér, a rabság, a terror és a boldogság egy káoszos egyvelege mind ott volt a vásznon, őrületes táncra kényszerítve az ember minden érzékét. Döbbenetesen őszinte volt ez a könyv, amit soha nem fogok elfelejteni. Annyira mai problémákat mutat be, számos olyan témát, amelyektől milliók fordítják el a tekintetüket. Az egyedüli, ami talán kevésbé tetszett a könyvben az az, hogy számomra egy kicsit hosszúra nyúlt a kötet utolsó harmada, de még ez sem vesz el a könyv értékéből, és határozottan az egyik legerőteljesebb történet volt, amit idén olvastam.

Értékelésem      Amazon

I don’t know if ever will be a Seth King book that won’t break me into tiny little pieces… It was outstanding and beautiful but also shocking and painful. This is a story that I’ll never forget. Like an abstract painting, friendship, love, blood, bondage, terror, and happiness chaotically blended on the canvas, forcing all our senses into a crazy dance. This book was shockingly honest. It presents so many of today’s problems, so many topics people don’t talk about just look the other way. The only thing I liked a little less about the book is that for me the last third of the novel was a bit too long, but I still could’t give less then 5 stars for this book, and it was definitely one of the most powerful stories I read this year.

Amazon (FREE on KU)

 

9. L. H. Cosway – Cracks Duet

L.H. Cosway ismét egy különlegesen szép történetet hozott el nekünk barátságról, szerelemről, gyászról és arról, hogy a fény a legkisebb résen is képes bejutni, ha engedjük neki. Számomra feledhetetlen könyvélménynek bizonyult ez a duológia, melyben két nehéz sorsú dublini fiatal szívfacsaró történetét ismerhetjük meg, és amely talán még a szerző Still Life With Strings című könyvét is képes volt felülmúlni, amely az egyik kedvenc könyvem, úgyhogy ez igazán nagy szó tőlem. 🙂 Mindenképpen ajánlom!

Értékelésem  Amazon

L. H. Cosway once again brought us a very unique and beautiful story about friendship, love, grief, and how light can get through even the smallest cracks if we let it. This heartbreaking story about two young souls from the poorer side of Dublin was an unforgettable book experience for me, and maybe I loved it even more than Still Life With Strings which is also one of my favorite books of all-time! I highly recommend it!

Amazon (FREE on KU)

 

10. Colleen Hoover – All ​Your Perfects

Nem gondoltam, hogy Colleen Hoover tud szívfájdítóbb és érzelmileg kimerítőbb könyvet írni az It Ends With Us-nál, de ez a könyv még annál a történetnél is sokkal nyomasztóbb volt, és teljesen kikészített. Rengeteg mondanivalója volt ennek a könyvnek, és hihetetlen az a tehetség, amivel Colleen Hoover képes volt átadni azt a milliónyi érzelmet, amit a történet magában hordozott. Minden egyes szó a lelkem legmélyéig hatolt, és míg a múlt fejezetei mosolyt csaltak az arcomra, addig a jelenben a főszereplőkkel együtt sírtam. A történet egy párkapcsolatot mutat be, akik számára olyan lapokat osztott az élet, amely a legerősebb köteléket is képes napról napra elvékonyítani. Tényleg nem tudok rá jobb szót mondani, mint hogy érzelmileg megterhelő volt. Az írónő minden tiltakozásom ellenére gondoskodott róla, hogy ne tudjam letenni ezt a könyvet, de ez határozottan nem egy könnyed történet, így mielőtt bárki is kezébe venné a kötet, minimum egy nagy levegővételt és egy csomag zsepit ajánlok.

Értékelésem      Amazon

I didn’t think Colleen Hoover could write a more heartbreaking and emotionally exhausting book than It Ends With Us was, but this book was even heavier and more emotionally draining. This story carried some really important message and the talent with Colleen Hoover was able to pass on the millions of emotions that the story contained was incredible. Each word found it’s way to the depths of my soul, and while the chapters of the past brought smile on my face, I cried so hard with the characters in the present. The story is about a couple who has to deal a kind of bad hand in life that is able to thicken even the strongest bond with every passing day. I really can’t find a better would for this story than being emotionally exhausting. Despite all my protests, the author made sure that I could not put down this book. It is definitely not an easy read, so before anyone picks this book up, at least taking a huge breath and a box of Kleenex is recommended. 

Amazon

11. Szaszkó Gabriella – Vigyázz ​rám (Pennington-testvérek 3.)

Úgy gondolom, hogy Szaszkó Gabriella Pennington-testvérek trilógiának befejező kötete méltán kapott helyet 2018 ‘legjei’ között. Fájdalmas és felkavaró volt az egész sorozat, de emellett lebilincselő és feledhetetlen is volt. A harmadik kötet utolsó puzzle darabként fedi fel a borzalmas titkokat, melyeket Glens Falls egy csendes utcájának egyik ajtaja rejt maga mögött, ez alkalommal mindkét testvér narrációjában. Merész és nyers volt ez a trilógia, amely igazán mély nyomot hagyott bennem, és amely a Vigyázz rám kötetével valóban méltó lezárást kapott. 

Értékelésem    Maxim (40% kedvezmény!)

 

12. Ginger Scott – Cry ​Baby

Újra és újra meg kell állapítanom, hogy Ginger Scott elképesztően tehetséges szerző. Ismét egy olyan Young Adult könyvet tett le az asztalra, ami képes volt megrengetni a lelkemet. Semmihez sem hasonlítható volt ez a könyv, amely egy nyers, komplex és nagyon mély mondanivalójú történet volt. Az utószóból kiderül, hogy sok kutatómunka előzte meg a regény megírását, és a könyv részben igaz történeten alapul. A szívem olykor majd megszakadt a szereplőkért, és bár egyikük sem hétköznapi főhős, mindketten közel kerültek a szívemhez. Összességében ez egy nagyon összetett, őszinte és elgondolkodtató ifjúsági regény volt, amiben a fájdalom, a sötétség és a kilátástalanság mellett kis fénysugárként ott volt az első szerelem, a gimnáziumi mindennapok és a kosárlabda iránti szenvedély. Őszintén ajánlom!

*Idén szintén volt szerencsém olvasni az írónő egy bokszolóról szóló, Memphis című regényét is, amit szintén nagyon szerettem. Bevallom, nagyon régóta kopogtatok ahol csak tudok a két kedvenc “Scottom”, Ginger Scott és Emma Scott könyveiért, sajnos eddig nem túl sok sikerrel, pedig mindketten kiemelkedő szerzők. Azért a reményt nem adom fel, és bízom benne, hogy egyszer a magyar olvasók is végre megismerhetik ezeket a csodálatos könyveket.*

 Értékelésem  Amazon

I must point out again and again that Ginger Scott is an incredibly talented author. Once again she brought us a kind of Young Adult book which was able to rock my world. In the Author’s note she wrote about her research of this subject and how this story partly based on a true story. My heart broke for the characters and although none of them were a typical hero and heroine they grew close to my heart. Overall this story was honest and made me think and I loved that besides pain, darkness and hopelessness there is also a little bright side in the form of first love, the everydays of high school and the passion for basketball. I honestly recommend this book! 

*This year I was also fortunate to read the author’s newest sport romance, Memphis which I also loved.
One of my biggest wishes is that some day one of the Hungarian publishers will discover my two favorite Scotts, Ginger Scott and Emma Scott, and their amazing novels will be released in our little country as well. I try my best to recommend them, and I truly hope that one day this dream will come true.*

 My Review  Amazon

 

13. Heather M. Orgeron · Kate Stewart – Heartbreak ​Warfare

Felkavaró, brutális, frusztráló, fájdalmas, komplex, kiszámíthatatlan. Talán ezekkel a szavakkal tudnám leginkább jellemezni ezt a könyvet, amely megmutatja, hogy a háború nem válogat abban, hogy kinek az életét töri ketté, vagy változtatja felismerhetetlenné. Ez nem az a típusú regény, aminél az első oldalaknál tudod, hogy hogyan fog végződni. Olvasás közben magam is sokat töprengtem azon, hogy hogyan lehetne megoldani ezt a megoldhatatlannak tűnő szituációt, de bevallom, így sem tudtam, hogy mi lesz Gavin, Chris, Katy és Noah történetének a vége. Őszintén szólva még most sem tudom, hogy ez volt-e a tökéletes befejezés, mert percenként más végkimenetelért szurkoltam. Igen, ennyire összezavarja az olvasót ez a könyv, amit mindenképpen ajánlok azoknak, akik nem félnek az olyan történetektől, amelyek darabokra tépik az ember szívét.

Értékelésem    Amazon

Confusing, brutal, frustrating, painful, complex, unpredictable. These are the words I could describe this story. A story, that shows how war doesn’t make a difference in whose life to break into half or make it unrecognizable. This is not the type of novel where at the first pages you already know how it will end. During my read I was wondering a lot how this story will unfold and how the authors will solve the seemingly unsolvable situation what is in the book, but I have to admit that I still couldn’t find out how the story of Gavin, Chris, Katy and Noah will end. To be honest, I still don’t know if this was the perfect ending for the story, because I was rooting for other things in every few minutes. Yes, the book was this confusing. I definitely recommend it to those who are not afraid of stories that tear the reader’s heart into tiny pieces.

Amazon (FREE on KU)

 

14. Vi Keeland – Sex, ​Not Love

Azt szeretem Vi Keeland könyveiben, hogy azon felül, hogy szórakoztatóak és nagyon jó kikapcsolódást nyújtanak, mindig-mindig van bennük valami plusz, ami igenis túlmutat a címen és a borítón. Minden könyve érint olyan fontos témákat, amit nem várnál el egy erotikus rom com-tól, és pont ez az, ami miatt kiemelkedik a társai közül. Ez a könyv is meglepően komoly témát jár körül, ugyanakkor nem fukarkodott humorban és forró jelenetekben sem, és Andi Arndt és Sebastian York fenomenális narrációjukkal ez alkalommal is gondoskodtak róla, hogy a hangoskönyv minden másodperce élvezetes legyen. (Imádom őket!) Ez volt az egyik eddigi kedvencem az írónőtől, és úgy gondolom, hogy méltó helye van 2018 legjobbjai között.

*Vi Keeland-től idén 5 könyvet is volt szerencsém elolvasni. A Sex, Not Love mellett olvastam még az írónő The Naked Truth, Hate Notes és a Penelope Ward írónővel közösen jegyzett The Rebel Heir és Rebel Heart (Rush Duet) című könyveit is. Nagy öröm, hogy szépen lassan az írónő regényei végre Magyarországot is meghódítják, és míg ha minden igaz, a The Rush duológiára a Könyvmolyképző Kiadó csapott le, addig a The Naked Truth jogait az Álomgyár Kiadónak sikerült megszereznie. Imádtam ezeket a könyveket, és őszintén ajánlom őket!*

Értékelésem     Amazon

What I love the most about Vi Keeland’s books that besides they are funny and entertaining, they always have something extra in them that goes beyond the title and the cover. Each book touches some really important topics that you wouldn’t expect from a novel in the erotic or romantic comedy genre, and that’s exactly what makes these books unique and outstanding. This book also touches a surprisingly serious subject matter, but there are also several funny and hot scenes in the book, and Andi Arndt and Sebastian York made sure that I enjoy every second of the audiobook with their phenomenal narration. (I love them!) This was one of my favorite books by the author so far, and I highly recommend it!

*This year overall I read five books by Vi Keeland. In addition to Sex, Not Love, I also read The Naked Truth, Hate Notes and the Rush DuetThe Rebel Heir and Rebel Heart which are co-written by Penelope Ward. I truly loved all of these books and it’s so good to see that the author’s novels are slowly releasing in Hungarian, too!*

Amazon

 

15. Brigid Kemmerer – Letters ​to the Lost

Szeretem az olyan könyveket, amelyek amellett, hogy aranyosak, fontos témákat is érintenek. Ez sem volt kifejezetten könnyű történet, mégis képes volt megmelengetni a szívemet. A regény egy gyásszal küzdő gimnazista lányról szól, aki hogy közelebb érezze magát elhunyt édesanyjához, leveleket hagy neki a sírján. Egy nap azonban az egyik levelére válasz érkezik, mire a lány felháborodottan visszaír a szemtelen idegennek, ami így egy kettejük közötti levelezéssé, majd emailezéssé alakul át. Egy nap alatt elolvastam ezt a könyvet, amely igencsak fontos témákat boncolgatott. Szó volt benne veszteségről, barátságról, gyászról, és skatulyákról. Akinek tetszett a Julie Buxbaum: Három dolgot mondj című könyve, garantáltan ezt is imádni fogja! 

Úgy láttam, hogy az írónőnek jelentek már meg könyvei Magyarországon a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, így bízom benne, hogy egyszer a More Than We Can Tell című szintén kiemelkedő második kötettel együtt, ezt a történetet is láthatom majd a polcokon, mert biztos vagyok benne, hogy ahogy külföldön is, úgy itthon is sok olvasó szívébe találna utat. Én mindenképpen ajánlom!

Értékelésem      Amazon

I really love when a book is not just cute, but it touches some important subjects as well. This wasn’t a really easy read, but it was still able to warm my heart. The story is about a girl who is dealing with grief and who leaves letters on the grave of her mom so she could feel closer to her somehow. One day, someone replies to one of her letters that makes her so mad that she writes back to the shameless stranger, which turns into correspondence between the two of them. I read this amazing book in one sitting. It deals with so many important topics, like loss, friendship, mourning, and labels. Those who liked Tell Me Three Things by Julie Buxbaum, I’m pretty sure will love this book as well!

Amazon (currently on sale for only $1.99!)

 

16. Rácz-Stefán Tibor – Élni ​akarok!

Rácz-Stefán Tibor Élni akarok! című könyve már rögtön januárban felkerült a 2018-as kedvenceim listájára, és mindezt úgy, hogy akkor még nem is a végleges verziót olvastam. Nagyon egyedi és szépséges volt ez a történet, amely egy haldokló lány utolsó heteit mutatja be. A fülszöveg kicsit félrevezető, és nem tesz említést a történet azon eleméről, ami igazán egyedivé teszi azt, így én sem árulok el csak annyit, hogy nem olvastam még ehhez hasonló könyvet. Azt hiszem, azt mondanom sem kell, hogy nem egy könnycseppet ejtettem az olvasása során, de ugyanakkor igazán szívmelengető is volt ez a regény. Egy történet apró csodákról, családról, barátokról, első szerelemről és magáról az életről. Őszintén ajánlom!

Amellett, hogy mindkét könyvet imádtam, az Élni akarok! és Kapcsolatpróba más miatt is különleges helyet foglal el a 2018-as olvasmányaim között, ugyanis mindkét könyvet lehetőségem volt előolvasni. Azonfelül, hogy ez igazán megtisztelő feladat, nagyon klassz élmény is volt. Igazából nem is tudom megfelelő szavakkal kifejezni, hogy mennyire furcsa és jó érzés, amikor a végleges verziót olvasva felfedezel egy-egy apró módosítást, amit te tanácsoltál a szerzőnek. A Kapcsolatpróbánál ráadásul ez alkalommal nem csak a borítótervezésben élhettem ki a kreativitásomat, de még egy dalszerzésben is segédkezhettem, ami szintén jó móka volt. 🙂 

 Értékelésem KMK

 

17. Emma Scott – Beautiful Hearts Duet 

Az írónő eleinte feladta a leckét ezzel a könyvvel. Leginkább, mert nem titok, hogy egy szerelmi háromszöges történetről van szó, és egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyan könyv volt eddig, aminek ez adta az alapját, és mégis tetszett. De ez a könyv valahogy más volt. Annyi érzelem volt benne! Ez nem egy tipikus egyetemistákról szóló románc. Gyönyörű versekkel és szívet tépő pillanatokkal volt tele, és az első kötet olyan függővéggel ért véget, hogy alig vártam már, hogy kezembe vehessem a második részt. A szívem majd megszakadt a szereplőkért, és nem egyszer fakasztott könnyekre ez a regény. A cím egyszerűen tökéletes, mert ez a duett gyönyörű és tényleg tele van szívvel, és a szépséges borító még annál is szebb belsőt rejt. Tényleg csodálatos volt ez a történet, amit teljes szívemből ajánlok!   

*Idén szintén kedvencet avattam az írónő In Harmony című könyvével, amelyben Emma Scott ez alkalommal a színházak világába kalauzolt el minket egy fájdalmas, de gyönyörű történet során. Ezt a történetet is őszintén ajánlom!*

Értékelésem     Amazon

At first I had mixed feelings about this story mostly because it’s not a secret that it deals with a love triangle which I’m not really fond of. But this story was different! There was so much emotion in it! It’s not a typical college romance. It was filled with beautiful poems and heart-breaking moments, and the first part ended with a so epic cliffhanger that I couldn’t wait to pick up the second part. My heart bled for the characters and the story made me cry so hard several times! The title is simply perfect because this duet is beautiful and it’s full of heart. Emma Scott created something outstanding again and the stunning cover hides an even more beautiful story inside that I would recommend with all my heart!

*This year an other Emma Scott book, In Harmony also became a top favorite for me. In this novel the Author took us on a journey to the world of theaters through a beautiful story. Needless to say, the author stole a piece of my heart once again with this story. I loved this book so much, and I highly recommend it!* 

 My Review  Amazon (FREE on KU)

 

18. Brittainy C. Cherry – Disgrace

Brittainy C. Cherry ismét bebizonyította, hogy a szavaknak ereje van. Az írónő ezen könyve is csodálatos és megindító volt. Két nagyon különböző világ találkozott az oldalakon, de az ellentétek mégis képesek voltak megtalálni a közös harmóniát, és a szívem ismét teljesebb lett egy gyönyörű történettel. Nagyon érdekes volt a kontraszt, amit csupán a szereplők személyiségével képes volt létrehozni az írónő. Ők ketten nagyon más világból érkeztek. Fekete és a fehér, disgrace és grace.  Azt hiszem azt már el sem kell mondanom, hogy az írónő gyönyörűen ír, és nem is véletlen, hogy a kedvenc szerzőim egyike

Értékelésem      Amazon

Brittainy C. Cherry proved again that words have power. This story was so beautiful and moving! Two very different worlds met on the pages but they were still able to find the common harmony, and my heart was filled with an amazing story once again. The contrast that the author was able to create with only the personality of the characters was absolutely amazing. They came from two very different worlds. Black and white, disgrace and grace. I can’t say enough times that Brittainy C. Cherry’s writing style is incredibly beautiful, and it’s no coincidence that she is one of my top favorite authors.

My review      Amazon (FREE on KU)

 

19. R. K. Ryals – Sex ​& Such

R.K. Ryals ismét képes volt meglepni! Amikor a kezembe vettem ezt a könyvet, én a cím és a kevésbé erősre sikerült borító alapján egy humoros romantikus komédiára számítottam, de ez attól sokkal-sokkal több volt! Helyette megkaptam az egyik legkiemelkedőbb ‘coming of age’ történetet, amit valaha olvastam! Nagyon egyedi volt az egész történet, és mikor az ember már azt hinné, hogy egy kis cuki, aranyos könyvet vett a kezébe, R. K. Ryals nevetve csavar egyet az egészen, hogy aztán egy igazán mély, komoly üzenetet hordozó, egyedi hangulatú kötettel lepje meg az olvasóit. Annyi minden volt ebben a könyvben, ami miatt úgy érzem, hogy minden fiatalnak el kellene olvasnia! Ez egy történet családról, barátságról, szerelemről, álmokról és önmagunk megtalálásáról. Őszintén ajánlom!

*R. K. Ryals is azon szerezők egyike, akit nagyon szeretnék, hogy végre felfedezzenek itthon. Hawthorne & Heathcliff  és Capture the World című könyvei 2016-ban szintén felkerültek a kedvenceim listájára.*

Értékelésem    Amazon

 

R. K. Ryals blew my mind again! Because of the title and the cover, I thought this will be a cute romantic comedy but it was so much more than that! Instead it was one of the best coming of age novels I’ve ever read. The whole story was very unique, and it carried some deep, serious message. There was so much in this book that makes me feel that every young person should read it! This is a story about family, friendship, love, dreams and finding ourselves. I sincerely recommend it!

*R. K. Ryals is also one of those authors who I truly love. Hawthorne & Heathcliff and Capture the World were also added to my top reads list in 2016.*

  Amazon

 

20. Sara Gruen – Water for Elephants – Vizet ​az elefántnak

A cirkusz egy varázslatos illúzió. Néhány órára elhiteti velünk, hogy nem létezik gravitáció, hogy a vadállatok ártalmatlanok és bármit megtesznek egy embernek, és hogy azalatt a néhány óra alatt bármi megtörténhet… De a színfalak mögött a varázslat elhalványul, és a valóság már közel sem olyan csillogó és fényes. Az 1930-as években, a nagy gazdasági világválság idején, ahogy mindenki más, a cirkuszok is küzdöttek az életben maradásért. Sara Gruen regénye ebbe az időszakba repít el bennünket a Benzini testvérek világhíres cirkuszának színfalai mögé, ahol egy fiatal fiú, aki elveszítette a jövőjét, új életre talál. Azonban hamar rá kell döbbennie, hogy a cirkusz világa olykor kegyetlen, és az általa kínált álom csupán hamis ábránd. Csodálatos volt ez a történet, és talán nem is árulok el nagyon titkot azzal, hogy új kedvencet avattam vele. Gyönyörű és izgalmas volt, kiemelkedő karakterekkel, és lebilincselő írásmóddal. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne utazást tenni a múltba, és bepillantást nyerni egy vándorcirkusz életébe.

Értékelésem    KMK

Circus is a magical illusion. For a few hours it makes you believe that gravitation does not exist, that wild animals are harmless and they would do anything for a person and that during that few hours everything is possible… But behind the curtains the magic fades and the reality is not nearly as glossy and shiny. In the 1930s during the economic downfall called the Great Depression, like everybody else, the circuses also fought to stay afloat. Sara Gruen’s novel takes us on a journey to this hard time, behind the scenes of The Benzini Brothers Most Spectacular Show on Earth, where a young man lost his future and found a new one. But he has to realize soon that the world of the circus sometimes can be cruel and the dreams that it offers are only false reveries. This was a wonderful story, and it became a new favorite for me. It was beautiful and thrilling with outstanding characters and captivating writing style.I highly recommend to everyone who wants to make a trip to the past, and get a glimpse the life of a circus.

My review    Amazon

 

*Őszintén azt kívánom, hogy minden fent említett könyvet egyszer láthassam magyar polcokon! ♥*

*I truly wish that someday I will see all of these amazing books on the Hungarian shelves. Until then I will try my best to promote them. 🙂 ♥*

További kiváló könyveim 2018-ban / My other amazing reads of 2018

Leave a Reply