Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és a barbárbál – Blogturné + Nyereményjáték

A Móra Kiadó jóvoltából végre hozzánk is megérkezett Laura Ellen Anderson ifjúsági regény, mely Vámpyr Vilma, a nyughatatlan vámpírlány történetét meséli el, aki barátaival izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba keveredik! Bár Vilma köztudottan utálja az éves barbárbált, idén felcsillan a remény, hogy mégsem lesz olyan unalmas ez az este. Tarts bloggereinkkel, hogy megtudd, milyen kalandokba keveredik Vilma, és ha szerencséd van, a könyv egy példányát is megnyerheted!

Kiadó: Móra

Oldalszám: 216

ISBN: 9789634862444

Fordította: Magyari Andrea

Illusztrálta: Laura Ellen Anderson

Megjelenés időpontja: 2020. február 12.

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Vámpyr Vilma szereti a házikedvencét, Tökkencset és a barátait. Utálja viszont az évente megrendezett, előkelő és unalmas barbárbált, ahová a szülei miatt kell mennie. Vilma ugyanis ősi vámpírcsalád sarja. Noktürnia elkényeztetett hercege foglyul ejti Tökkencset, akit Vilmának kell kiszabadítania. A bátor vámpírlány eközben ráadásul kideríti a Sötét birodalmának legféltettebb titkát.

Véleményem a könyvről

Csak hogy stílusosan fejezzem ki magam: ez rémesen cuki volt! 😊🎃

A tízéves Vámpyr Vilma nem egy átlagos kislány, ő Draku gróf egyetlen lánya, egy hatalmas házban él, ahol az ajtóknak szokásuk elvándorolni egyik helyről a másikra és soha nem tudni, hogy éppen hová vezetnek, legjobb barátai pedig egy hatalmas, de nagyon kedves jeti lány, Mona, a kaszás fia, Rémeó, na és persze Tökkencs, a vámpírlány cuki házi tökje. Bár a szülei kicsit furcsák, de Vilma élete rémségesen idilli, egészen addig, amíg múmia szolgája hátán be nem masírozik az életébe az aprócska, de annál undokabb természetű Manderé, Noktürnia hercege, aki barátkozás helyett nem csinál mást, mint eltulajdonítja Tökkencset. Vilma persze ezt nem hagyhatja, így az éj leple alatt mentőakcióra indul barátaival, már csak arra kell figyelnie, hogy napkelte előtt hazaérjen, nehogy összefusson a Napvilág félelmetes, csillámos teremtményeivel.

Az egész könyv tele van eredeti ötletetekkel és olyasfajta humorral, ami mind a gyerekek, mind a felnőttek arcára garantáltan mosolyt varázsol. Ez egy nagyon izgalmas, kedves történet, ami azon kívül, hogy szórakoztató, tanulságot és mondanivalót is tartalmazott.  Van benne szó az elfogadásról, önzetlenségről, magányról, szeretetről és barátságról.

Imádtam a szerző illusztrációit! Nagyon sokat tettek hozzá a könyvélményhez, és nem csak a történetben, hanem a képekben is kiütközött az írónő egyedi humorérzéke. Szeretném kiemelni a zseniális fordítást is, ami nélkül biztosan nem lett volna ennyire élvezetes a könyv.  Nagyon tetszettek a szóviccek és vicces kifejezések, amiket nem lehetett egyszerű lefordítani.

Összességében nagyon tetszett ez a könyv. Igazán egyedi, ötletes és humoros, ami gyerekek és felnőttek számára is nagyon jó kikapcsolódást tud nyújtani. A történet vége felvezeti a következő kötet izgalmait is, amit már alig várok, hogy olvashassak! 

*Itt akár bele is olvashatsz a könyvbe*

*Rendeld meg a könyvet most 20% kedvezménnyel!*

Könyvtrailer

Nyereményjáték

A Vámpyr Vilma és a barbárbál középpontjában egy vámírcsalád áll, ezért a mostani játékunkban híres vámpíros meséket kell felismernetek. A turné minden állomásán egy-egy képet találhattok, melyek a mesék jeleneteit ábrázolják, a ti feladatotok pedig az lesz, hogy az adott mese címét beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A kis vámpír teljes mese – MeseLandia – Ahol a mesék laknak

a Rafflecopter giveaway

Állomások

Blogturné Klub

05.02. Utószó

05.04. Könyv és más

05.06. Veronika’s Reader Feeder

05.08. Spirit Bliss Sárga könyves út

 

A szerzőről

Amikor éppen nem a világ meghódításán dolgozik vagy zoknitolvaj szörnyekkel harcol, Laura Ellen Anderson professzionális gyermekkönyv íróként és illusztrátorként dolgozik, egyre növekvő kávé-függőséggel küzdve. Minden ébren töltött órában rajzol vagy alkot valamit, és ha végre lehetősége nyílna rá, szívesen élne a Holdon is. Laura Ellen Anderson nem csupán megírta, de illusztrálta is könyvét, rajzstílusa pedig éppoly lenyűgöző, mint írásmódja. Karakterei egytől-egyig egyediek, szerethetőek, személyiségük pedig tökéletesen passzol fajtájuk ismertetőjegyeihez.

 

http://lauraellenanderson.co.uk/

One thought on “Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és a barbárbál – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply