Mauri Kunnas: Mikulás és a varázsdob – Blogturné + Nyereményjáték

Idén karácsonykor ismét Mikulásfalván kalandozhatunk, a Kolibri Kiadó jóvoltából ugyanis új kiadásban jelenik meg Mauri Kunnas már-már klasszikus meséje, a Mikulás és a varázsdob. Az izgalmas karácsonyi mesekönyvet ráadásul te is megnyerheted, ha követed a blogturnénkat, és velünk játszol!

Kiadó: Kolibri Kiadó, 2020

Fordító: Kovács Ottilia

ISBN: 9789634377139

Oldalszám: 46 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Mikulásfalván egymást követik a furcsábbnál furcsább esetek. Hogy került bors a mézeskalácsba? Ki tüntette el az égről az északi fényt? És miféle vírus támadta meg a számítógépet éppen akkor, amikor már megoldódni látszott a rejtély?
A Mikulás már majdnem a végére ért az idei karácsonyi kívánságoknak, amikor kis manói a zsák alján különös firkát találnak egy megsárgult levélpapíron, alatta pedig egy titokzatos nevet: Bikfic. Mikulás és a manók elindulnak, hogy megfejtsék a rejtélyes levelet, de a dolgok nem egészen úgy mennek, ahogy kellene. Valaki egyfolytában borsot tör a Mikulás orra alá. Vajon miért?
A neves finn illusztrátor, Mauri Kunnas karácsonyi története ezúttal is izgalmas és vidám kalandot ígér.

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Idén télen a kiadók igencsak magasra tették a lécet a karácsonyi könyveikkel, mert szebbnél-szebb kötetek kerültek a kezembe. A Mikulás és a varázsdob egy nagyon szépen illusztrált, aranyos történet, ami izgalmas, vicces és körüllengi egy olyasfajta báj, ami miatt végig mosollyal az arcán olvassa az ember.

Bár az én gyerekkoromból valahogy kimaradt Mauri Kunnas története, azonban a férjem szeme azonnal felcsillant, amikor kibontottam a csomagot, és így utólag meg is értem, hogy miért, hiszen ha gyerekkoromban lett volna lehetőségem megismerni ezt a mesét, valószínűleg már akkor beleszerettem volna.

A történet Mikulásfalván játszódik, ahol már az utolsó levél kerül sorra, ez azonban úgy tűnik, mindenkinek feladja a leckét, ugyanis senki nem tudja megfejteni, hogy a kis Bikfic milyen ajándékra vágyik. A Mikulás megkéri a mestermanókat, hogy mindenki készítsen egy-egy ajándékot, és aztán a legszebbet majd elküldik a gyerkőcnek. Mindeközben mindenféle furcsa baleset történik a faluban, és időről-időre felhangzik egy szokatlan doboló hang is. Senki sem érti, hogy mi lehet a háttérben, és ki állhat a csínyek mögött…

Muszáj az illusztrációkkal kezdenem az áradozást. 😊 Egyszerűen imádom őket! Hihetetlenül részletgazdagok, aranyosak és viccesek. Nagyon sokáig lehet böngészni őket, és minden újraolvasásnál újabb és újabb apró részletet lehet felfedezni rajtuk. Úgy tűnik, idén két északi ország írója és illusztrátora is elrabolta a szívemet, mert a svéd Sven Nordqvist után a finn Mauri Kunnas is kedvenc lett. (Egyébként részletgazdagságukban könnyedén párhuzamot is lehet vonni a két szerző stílusaik között.)

Nagyon aranyosak voltak a karakterek, bár néha kicsit összezavarodtam, hogy ki kicsoda, de szerencsére a kötet elején és végén találunk egy kis segítséget erre vonatkozóan, mindenféle aranyos érdekességekkel megtűzdelve.

Összességében tényleg nagyon tetszett ez a könyv. A történet egészen hosszú (46 oldal), és bár sok nagy illusztráció található az oldalakon, én mégis nagyobb óvodás és kisiskolás gyerekek számára ajánlom inkább, bár a képeket már Bence is imádja nézegetni benne és az én szavaimmal elmesélve ügyesen végig is hallgatja. 😊

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Mivel a Mikulás és a varázsdob című könyvből mesefilm is készült, ezért mostani játékunkban karácsonyi témájú mesefilmeket gyűjtöttünk össze, ezeket kell felismernetek egy-egy képkocka alapján. Ha sikerült rájönnötök, hogy melyik meséből vágtuk ki a képet, akkor már csak be kell írnotok a megfejtést a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[BLOGTURNÉ KLUB]

12. 16. Hagyjatok! Olvasok!
12. 17. Sorok között
12. 18. Könyv és más
12. 19. Readinspo
12. 20. Nem félünk a könyvektől
12. 21. Utószó
12. 22. Veronika’s Reader Feeder

Leave a Reply