Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot! – Blogturné + Nyereményjáték

Rácz-Stefán Tibor legújabb szívmelengető karácsonyi regényében egy fiatal lány szívét egy Budapestre érkezett francia író dobogtatja meg. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Szerző: Rácz-Stefán Tibor

ISBN: 9789634576334

Oldalszám: 272 oldal

Megjelenés: 2020.12.09

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Instagram: @upveronika

Fülszöveg

Egy dedikálás, ami megváltoztatja az egész életed!

Panka mindig is tudta, hogy csak saját magára számíthat. A tizenhét éves lány nevelőszülőknél él, emellett egy kiadónál dolgozik gyakornokként. Egyetlen szabály szerint éli az életét: senkit nem enged igazán közel magához, mert túl sokszor törték már össze a szívét.

Bastien hiába híres író, az ő élete is csak kívülről tökéletes. A tizenkilenc éves, francia srác egy régebbi balesetét próbálja feldolgozni lelkileg, miközben egyre nagyobb nyomás nehezedik rá, hogy íróként is bizonyítson. Bastien a kétségbeesését és a haragját másokon vezeti le, a budapesti dedikálásán viszont emberére akad: Panka az egyetlen, aki felveszi vele szemben a kesztyűt.

Egyre jobban izzik a levegő Panka és Bastien között, az idő viszont ketyeg, a fiú ugyanis hamarosan elhagyja az országot. A szerelmüket már csak egy karácsonyi csoda válthatja valóra?

Véleményem a könyvről

Nagyon szerettem ezt a könyvet, ami amellett, hogy igazi karácsonyi hangulatot varázsolt a szívembe, fontos témákat is érintett. ♥

A történet főszereplője Panka, aki egy könyvkiadónál dolgozik gyakornokként. A karácsony előtti napon nagy feladat hárul rá, amikor segítenie kell a híres francia író, Bastien Binoche budapesti dedikálásánál. Panka maga is nagy rajongója a szerzőnek, így izgatottan várja a dedikálást, azonban már az eseményt megelőző levelezés során kiderül számára, hogy a fiatal szerző kissé kiállhatatlan. Panka és Bastien első találkozása sem alakul zökkenőmentesen, de a heves szócsatáik elindítanak egy aprócska szikrát, amely hamar heves izzássá fejlődik a két fiatal között.  

Bár többnyire nem szeretem az „insta-love” történeteket, de ez valahogy mégis működött nálam, azt hiszem talán azért, mert a karácsonyi történeteknek van egy olyan tulajdonsága, hogy az ember úgy érzi, itt bármi megtörténhet, és a „karácsonyi csoda” során minden lehetséges. 😊

Mindkét szereplőt megkedveltem, és úgy érzem, hogy nagy utat jártak be a történet során, annak ellenére, hogy gyors volt a könyv időbeli lefolyása. Tetszett a váltott nézőpont, mert így sokkal jobban beleláthattunk a szereplők gondolataiba. Bastien eleinte kicsit undoknak tűnik, Panka pedig túl ridegnek, de igazából minkettőjüknek megvannak a maga okai. Mindketten harcolnak valamilyen démonnal, és mintha csak a sors sodorta volna őket egymás útjába, pontosan ők tudnak segíteni egymásnak ezek leküzdésében, vagy legalábbis elindulni a változás útján.

Akárcsak korábbi regényei során, Rácz-Stefán Tibor ismét mert fontos témákat is beleszőni a történetbe. Érdekes volt olvasni Panka életéről, és szomorú volt látni, hogy milyen mély sebeket hagytak benne az elmúlt évek, melyeket számos nevelőcsaládnál töltött. Bastient hatalmas veszteség érte egy autóbaleset során, és lelke egy része azóta is múltban ragadt, de Panka segít felnyitni a szemét sok mindennel kapcsolatban.

Jó volt ismét találkozni a szerző korábbi karaktereivel, Edinával, Gabival, Hannával és Mátéval, sokat mosolyogtam a jeleneteiken. Szintén muszáj megemlítenem Bastien legjobb barátját, Mathys-t, aki bár nem kapott sok szerepet, mégis egyből belopta magát a szívembe. Szívesen olvasnék róla legalább egy novellát, de akár egy egész könyvet is. 🙂

Úgy gondolom, hogy a szerző részéről nagyon jó döntés volt karácsony idejére tenni ezt a történetet, mert ezáltal megvolt benne az a plusz varázs, ami teljessé tette az egészet. Imádtam a hóval belepett Budapestet (bárcsak gyakrabban lenne lehetőségünk hasonlót látni!), és szintén nagyon tetszettek a karácsony estéjén játszódó családi jelenetek is.   

2020 karácsonya talán nem lesz ugyanolyan, mint az eddigiek, így valószínűleg ez az év, amikor a legnagyobb szükségünk van egy igazán lélekmelengető, aranyos történetre, ami néhány órára elfeledteti velünk a világ történéseit és egy kis varázslatot költöztet a szívünkbe. Én őszintén ajánlom!  

Kedvenc idézeteim a könyvből

“– Eddig a lépcső alatti szobában rejtegettek? – szalad ki a számon a gondolat.
– Egy fiú, aki popkult utalást tesz a Harry Potterre – sóhajtja Panka, és leül az ágyára. – Azt hittem, csak a mesékben léteztek.”

“De minden hosszú út egyetlen lépéssel kezdődik, nemde?”

“A lelkem mélyén megpendül valami. Szinte el is felejtem apám zokogását. Mintha Bastien szavai rést ütöttek volna a falaimon, ami egyszerre tölt el fénnyel és rettegéssel.”

“– Elmondom, hogy szerintem mit jelent az, ha a pillanatnak élünk. Néha az emberek nem azért toppannak be az életünkbe, hogy az utolsó lélegzetvételünkig velünk maradjanak. A futó barátok, kapcsolatok hozhatják az igazi változást bennünk, mert megtanítanak nekünk valamit önmagunkról, vagy arról, ahogy a világhoz állunk. Az emberi kapcsolatok tesznek minket nyitottá, boldoggá, a szerelem pedig egyszerre emel fel az égbe és vág a földhöz. Persze, nyilván fáj, ha valaki kisétál az életünkből, de csak emiatt mondjunk nemet arra a sok örömre, amit kaphatunk? Szerintem butaság lenne. Számomra ez jelenti azt, hogy élj a pillanatnak.”

“– Időt kérek! – nyögöm ki a gyávaságtól sújtottak hangján. – Addig te mesélj, mi van Jamallal? Nem arról volt szó, hogy vele töltöd az ünnepet?
– Karácsony előtt szakítottunk – sóhajtja Mathys, aztán vigyorogva folytatja. – Te, ez most ilyen lelkis összejövetel lesz? Ha igen, kérjük már el a lányok tiaráit!”

“Én, tudod, mit látok? – megrázom a fejem. – Egy fiatal lányt, aki a suli mellett keményen dolgozik. Aki vicces, kedves és gyönyörű. A múltad tett azzá, aki most vagy. És csak hogy tudd, néha kedvellek.
– Csak néha? – kérdezek vissza, miközben olyan ütemben ver a szívem, hogy levegőt is alig kapok.
– Mikor épp nem fújsz rám, mint holmi dühös kiscica – mosolyog rám Bastien édesen.”

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

☆Korábban már meséltem arról a hihetetlen megtiszteltetésről, hogy én tervezhettem a könyv borítóját. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy milyen borítókat terveztem még a kötethez, kattintsatok ide.

Egy kis hangulatkép. Ezt a fotót a férjem készítette még 2016 novemberében. 🙂

Nyereményjáték

Mostani játékunk során fejest ugrunk a karácsonyi romantikába. Az állomásokon olyan könyvekből találhattok idézeteket, amelyek akárcsak az Éld át a pillanatot!, szintén karácsony idején játszódnak. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Könyvkiadó által felajánlott példány a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

“– És hogy vagy mostanában?

– Az elrablásom előtti vagy utáni időszakra gondolsz?”

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]

12/07 – Veronika’s Reader Feeder

12/09 – Könyvvilág

12/11 – Spirit Bliss Sárga könyves út 

12/13 – Utószó

12/15 – Hagyjatok! Olvasok! (extra)

12/17 – Könyv és más

12/19 – Fanni’s Library

12/21 – Hagyjatok! Olvasok!

12/23 – Spirit Bliss Sárga könyves út (extra)

A szerzőről

Rácz-Stefán Tibor 1988-ban született, marketing asszisztens és blogger.
Művei kortárs problémákat feszegetnek, olvasmányos, fiatalok számára is érthető formában. Korábbi regényei, a Fogadj el!, a Túl szép, a Szállj a dallal! duológia és a Pokolba a jópasikkal! nagy sikert arattak a hazai könyvpiacon, az Élni akarok! pedig minden korábbit meghaladó intenzitással vette be az olvasók szívét.
Legújabb regénye, az Éld át a pillanatot! egy édes, romantikus, karácsonyi történet, ami boldogsággal tölti el az ember szívét.

Az író civilben népszerű könyves blogger, gondolatait havonta több ezren olvassák. Szabadidejében falja a könyveket, és nagy rajongója a minőségi sorozatoknak is.

Elérhetőségek

– Szerzői weboldal: http://racz-stefan-tibor.hu

– Facebook: https://www.facebook.com/racz.stefan.tibor

– Instagram: https://instagram.com/racz.stefan.tibor

– Könyvmolyképző Márkabolt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/racz-stefan-tibor

 

One thought on “Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot! – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply