Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott – Blogturné + Nyereményjáték

A Pagony Kiadó legújabb brummogós karácsonyi meséje egy kislányról szól, aki karácsonyra egy háziállatot szeretett volna, de azt álmában sem gondolta, hogy végül egy medve várja majd őt a fa alatt. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

 

Kiadó: Pagony, 2020

Szerző: Harcos Bálint

Illusztrátor: Agócs Írisz

ISBN: 9789634105046

Oldalszám: 40 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Liza és apu karácsonyfát vásárolnak. Liza kiválaszt egy JÓ nagyot. Apu hazacipeli. JÓ nehéz! Liza és apu feldíszítik a fát. De NAGYON furcsa hangok jönnek a fa belsejéből… Mi lehet ez? A titokra karácsony estéjén fény derül… Szívmelengető karácsonyi mesekönyv Harcos Bálinttól, Agócs Írisz csodálatos rajzaival. Liza és apu karácsonyfát vásárolnak. Liza kiválaszt egy JÓ nagyot. Apu hazacipeli. JÓ nehéz!Liza és apu feldíszítik a fát. De NAGYON furcsa hangok jönnek a fa belsejéből… Mi lehet ez? A titokra karácsony estéjén fény derül… Szívmelengető karácsonyi mesekönyv Harcos Bálinttól, Agócs Írisz csodálatos rajzaival.

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Megérkezett a december. Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy a héten már néhány hópehely is megmutatta magát és ma reggel a kiscsizmák mellett nálunk is ott sorakoztak a Mikulás ajándékai. 🙂 A karácsony előtti időszakban a felnőttek általában zenével és filmekkel hangolódnak az ünnepre, a gyereknél pedig előkerülnek a mondókák, mesék és dalok. A Pagony Kiadó legújabb mesekönyve tökéletesen betölti ezt a szerepet, és garantáltan igazi karácsonyi hangulatot költöztet minden gyerkőc szívébe.

A történet főszereplője Liza, aki az apukájával indul el karácsonyfát venni. Útközben elmondja, hogy idén karácsonyra a legnagyobb vágya, hogy kapjon egy állatot. Az apuka természetesen egyből előáll a legtipikusabb kifogásokkal, például, hogy egy kutyának kicsi lenne a hely a lakásban, a cicáknak hullik a szőre, a hörcsög mindent megrág, a papagáj pedig hangos. Végül megérkeznek a karácsonyfaáruhoz, és Liza ki is választ egy jó nagy fát. De van valami furcsa a fával. Először is apuka alig bírja hazacipelni, és nem tudják, hogy mitől lehet olyan nehéz. Aztán mintha az erkélyen mindig helyet változtatna, a díszítéskor pedig mindenféle hangokat hallat, például hol nevetgél, amikor angyalhajjal tekerik körbe, hol jajgat, amikor felteszik rá a szúrós végű díszeket. Persze Szenteste kiderül a rejtély nyitja, és talán Liza álma is teljesül az állatot illetően. 🙂

Nagyon aranyos és vicces volt ez a történet, és nagyon tetszett. Bevallom őszintén, hogy Agócs Írisz miatt figyeltem fel erre a könyvre, aki az egyik kedvenc illusztrátorom, például a Maszat sorozat hatalmas kedvencünk. Harcos Bálinttól nem olvastam még előtte, bár ezzel a könyvvel együtt érkezett meg a hozzánk a Kiadó 3 éves lettem! című kötete is, amiben a Szofi lufija is nagy kedvencünk lett, így biztosan szeretnénk majd még olvasni a szerzőtől.

Mióta megérkezett ez a könyv, a 2 éves kisfiam, Bence sokszor kéri, hogy olvassuk el, de elejétől a végégig egyelőre még nem tudja végighallgatni. Többnyire azt a részt kell neki újra és újra elolvasni, amikor az apuka elsorolja a kifogásokat, és amikor díszítik a fát és mindenféle hangokat ad ki. 🙂 Bár elég szellős a szöveg, és ezért úgy tűnhet, hogy már egészen piciknek is ideális lehet, én mégis inkább nagyjából 4 éves kortól ajánlanám ezt a könyvet.
Egyedül a történet vége az, ami egy kicsit hiányérzetet hagyott bennem. Szerintem kicsit furcsa és lezáratlan, de talán egy gyerek kevésbé kérdőjelezi meg, mint egy felnőtt. 🙂

Összességében ez egy nagyon kedves és aranyos történet, ami mosolyra fakasztja kicsiket és nagyokat. Én őszintén ajánlom! 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Mostani játékunk során az állomásokon olyan könyvek fülszövegét találjátok, amelyekben a medvéké a főszerep. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Pagony Kiadó által felajánlott példány a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

Egy mesegyűjtő kislány tündérek és manók nyomába szegődik. A várost járva Julijulit és Mackót olyan felnőttekkel hozza össze a véletlen, akikről előbb-utóbb kiderül, hogy különlegesek: remekül beszélik a mackónyelvet, és egy-egy csodálatos történettel gazdagítják a kislány mesekollekcióját.

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[BLOGTURNÉ KLUB]

11.24 Nem félünk a könyvektől

11.26 Csak olvass!

11.28 Utószó

11.30 Könyv és más

12.02 Könyv és más (extra)

12.04 Hagyjatok! Olvasok!

12.06 Veronika’s Reader Feeder

Leave a Reply