Christina Lauren: A lelkitárs-egyenlet – Blogturné + Nyereményjáték

A 21. Század Kiadónál jelent meg az írópáros újabb nagysikerű története, A lelkitárs-egyenlet. Ha érdekel benneteket, hogy mit gondolnak bloggereink erről az érdekes romantikus könyvről, tartsatok velünk ezen blogturnénk során is, ráadásul tiétek lehet egy, a kiadó által felajánlott nyereménypéldány ebből a szépséges kötetből!

 

Kiadó: 21. Század Kiadó
ISBN: 9789635682836
Oldalszám: 366
Fordító: Lévai Márta
Megjelenési dátum: 2022. 11. 11.

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Jess ​Davis gyermekét egyedül nevelő anya, aki boszorkányos ügyességgel mozog az adatok és statisztikák világában. De hiába a sok számítás és kalkuláció, egyvalamire nem tudja rávenni magát: hogy újra randizni kezdjen. Rengeteget dolgozik, hogy mindenük meglegyen, és az élete nem könnyű… ha őszinte akar lenni, igencsak magányos.

Jess értesül a Kromantika nevű, frissen felkapott társkereső cég ajánlatáról: adatbázist hoznak létre, hogy DNS-vizsgálat alapján találják meg mindenkinek a lelki társát. Ha ez igaz, akkor a Kromantika alapjaiban változtatja meg a társkeresést, hiszen valami egzaktra épít. Ezzel Jess is tud azonosulni.

Legalábbis azt hitte, hogy tud. A teszt ugyanis kimutatja, hogy Jess 98%-ban összeillik a Kromantika alapítójával, bizonyos dr. River Peñával. Jess ismeri dr. Peñát, ezt a merev, konok figurát, és kétségtelennek tartja, hogy nem ő a lelki társa. De a Kromantika pénzt kínál Jessnek arra az esetre, ha hajlandó jobban megismerkedni a cég alapítójával. Jess szkeptikus, de nincs abban az anyagi helyzetben, hogy visszautasítsa a nagyvonalú ajánlatot.

A 98%-os összeillés gyémánt fokozatú egyezést jelent. A cég promóciójában Jess és dr. Peña álompárrá válnak, ők az élő példa a Kromantika módszerének sikerességére. Miközben egyik repi rendezvényről a másikra rángatják őket, Jess lassan ráébred, belül talán másmilyen ez a tudós, mint amilyennek eddig hitte.

Véleményem a könyvről

Szeretem a szerzőpáros könyveit, ráadásul egyből beleszerettem a gyönyörű borítóba és szépséges élfestésbe, úgyhogy nagyon vártam ezt a könyvet, de sajnos számomra nem váltotta be teljesen a hozzá fűzött reményeket. 

A történet egy egyedi ötleten alapul: van egy cég, aki az emberek DNS-e alapján egy adatbázis elemzésével elméletileg képes megtalálni mindenki számára a lehető legtökéletesebben passzoló párt. Egy-egy résztvevő látja, hogy hány százalékos egyezést mutat másokkal, ami a legtöbb esetben nem túl nagy, de nagyon ritkán előfordul, hogy egy-egy jelentkezőnél kiugróan magas egyezést találnak valakivel. Főszereplőink egy ilyen szituációban találják magukat. 

Jess egy egyedülálló anyuka, aki egyáltalán nem is akar párt keresni magának, csak egy meggondolatlan pillanatban, hirtelen döntés alapján adja le a mintáját. Nem is lepődhetne meg jobban, amikor kiderül, hogy nem mással mutat igen magas, 98%-os egyezést, mint a Kromantika nevű cég alapítójával, dr. River Peñával. Rivernek és Jessnek nem ez az első találkozása, és mivel a férfi nem keltett túl jó első benyomást, így a lány először érthető módon nem repes az örömtől, de miután a cég pénzt ajánl azért, hogy kísérletképpen próbálják meg feltérképezni, hogy miben is áll ez a 98%-os passzolás, végül nem tud nemet mondani. 

A könyv egy ‘ellenségből szerelmek’ típusú történet és egy igen lassan épülő kapcsolatot mutat be. Megkedveltem a szereplőket, de megmondom őszintén, hogy ez alkalommal a mellékszereplőket sokkal erősebbnek éreztem a főszereplőknél. Jess lánya, Judy és legjobb barátnője Frizzy is nagyon jó karakterek voltak. 

Maga az alapötlet szerintem nagyon érdekes volt, és bár hiszek abban, hogy vannak tökéletes lelkitársak, szerintem tudományos módon ezt biztosan nem lehetne lekövetni, pláne nem DNS alapján, hiszen a személyiséget számos külső hatás befolyásolja, de persze ez csak egy fikció, és az elismerésre méltó, hogy a könyv sok “tudományos magyarázatot” is tartalmazott, szinte mint egy sci-fiben. 

Tetszett, ahogy a könyv bemutatta, hogy az a külső behatás, hogy egy DNS elemzés mondta meg, hogy ők márpedig összeillenek, milyen nagy bizonytalanságot csempészett a szereplők kapcsolatába. Mindketten több alkalommal is megkérdőjelezték saját érzelmeiket, ami egy nagyon jó és elgondolkodtató vonalat vitt a történetbe. A könyv végén történtek nekem kifejezetten tetszettek, bár bevallom, hogy én számítottam is rá. 

Összességében nem volt rossz ez a könyv, de valamiért mégsem tudott annyira elkapni a történet. Azért mindenképpen ajánlom, szerintem egy hétvégi kikapcsolódásnak tökéletes, főleg ha valaki a romantika jegyében szeretne egy kicsit most ráhangolódni a Valentin-napra. 🙂 

 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek az írópárost és a könyveiket. Minden állomáson találtok egy-egy kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a válaszotokat beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Kérdés:

Az írópáros melyik könyve jelent meg először magyarul?

 

 

a Rafflecopter giveaway

[BLOGTURNÉ KLUB]

02. 07. – Fanni’s Library
02. 10. – Veronika’s Reader Feeder
02. 13. – Csak olvass!
02. 16. – Hagyjatok! Olvasok!
02. 19. – Dreamworld
02. 22. – Sorok között
02. 25. – Deszy könyvajánlója

One thought on “Christina Lauren: A lelkitárs-egyenlet – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply