Móra Kiadó babakönyvek blogturné (Sophie könyvek) + Nyereményjáték

Immár hagyománnyá vált, hogy év elején bemutatjuk nektek a Móra Kiadó babakönyves újdonságait. Ez alkalommal érzékszerv- és szókincsfejlesztő könyvekkel és interaktív lapozókkal is volt szerencsénk megismerkedni. Tartsatok velünk a blogturnén, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott Sophie zsiráf könyvcsomagot. 

A kisgyerekes anyukák lépten-nyomon valószínűleg találkoztak már Sophie zsiráffal, a kissé borsos áron kapható, ámde fogzás alatt állítólag csodákat művelő rágókával. Végül én egyik gyereknél sem éreztem magam annyira kétségbe esve, hogy beruházzak egy Sophie zsiráfra, de vannak akik esküsznek rá. 🙂 Mindenesetre számomra sem volt ismeretlen Sophie, így érdeklődve vártam, hogy milyen könyvek jelentek meg a brand zászlaja alatt, amelyet most a Móra Kiadó hozott el a magyar olvasóközönségnek. 

Sophie – Jó étvágyat!
Első étkezős lapozóm

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Fordító: Ughy Szabina

Kiadás éve: 2023

Oldalszám: 10 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Ez a különleges, interaktív lapozókönyv sok közös élménnyel ajándékoz meg kicsiket és nagyokat egyaránt. A könyvből megtudhatjuk, miként taníthatjuk meg a kicsiknek játékos módon az alapvető étkezési illemszokásokat vagy hogy hogyan szerettessünk meg velük egy új, addig nem ismert ételt.

Sophie – Jó éjszakát!

Első altató lapozóm

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Fordító: Ughy Szabina

Kiadás éve: 2023

Oldalszám: 10 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Ez a különleges, interaktív lapozókönyv sok közös élménnyel ajándékoz meg kicsiket és nagyokat egyaránt. A könyvből megismerhetjük a fontos esti rítusokat, megtudhatjuk, hogy miként segíthetjük elő a nyugodt éjszakai alvást. Emellett a könyv segít fejleszteni a szókincset, a kidomborodó formák fejlesztik a szenzoros képességeket, a praktikus tanácsok pedig jól hasznosíthatók a hétköznapok során.

Véleményem a könyvekről

A Sophie – Jó étvágyat! és a Sophie – Jó éjszakát! kifejezetten a legkisebbek számára készült lapozók, amelyekben az étkezés és a lefekvés lépéseit követhetjük végig. 
A Sophie – Jó étvágyat!-ban első lépésként a könyv bemutatja a kézmosást, annak elemeivel együtt, a térítést majd felsorakoztat különböző ételeket, végül pedig Sophie a desszerettel fejezi be az ebédet. A könyv által számos étel nevét taníthatjuk meg a kicsiknek és nagyon tetszett, hogy a kis zsiráf arra is biztatja a gyerekeket, hogy új ételeket is próbáljanak ki. 
A Sophie – Jó éjszakát! az előző kötethez hasonló elvvel az esti rutint mutatja be, úgy mint a játékok elpakolása, a fürdés, fogmosás, az esti mese és az alvás. 
A könyvek grafikája egyszerű formákkal és főleg pasztell színekkel dolgozik ezáltal a legkisebbek számára is könnyen befogadhatóvá téve a könyveket. 
Az egyes ételek és tárgyak neve mindkét kötetben írott formában is feltüntetésre kerültek, ezzel nem csak a kicsik szókincsét fejleszthetjük, de a nagyobb testvérek számára ezek a könyvek a szavak olvasásának gyakorlására is ideálisak lehetnek. 
Nagyon tetszik, hogy a grafika kidomborodó formákkal is dolgozik, így tapintás útján a gyerekek érzékszervei és szenzoros képességei is fejlődnek. 
Szintén nagyon jó ötletnek tartom, hogy az oldalak alján hasznos tippeket is olvashatunk a kézmosással, a közös étkezéssel, a darabos ételek bevezetésével, a fogmosással vagy éppen az esti altatással kapcsolatban. 
Összességében ez egy nagyon igényes és szép sorozat, ami Máténál is nagy sikert aratott. 

Sophie és barátai
A kicsik első színes lapozója

Sophie és barátai

Fordító: Ughy Szabina

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Kiadás éve: 2023

Oldalszám: 10 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Ez a különleges, interaktív lapozókönyv sok közös élménnyel ajándékoz meg kicsiket és nagyokat egyaránt. A könyv olvasása közben megismerkedhetünk a színek és a számok világával, miközben fejlesztjük a kicsik szókincsét is.

Véleményem a könyvről

A Sophie és barátai című kötet egy picit más elvre épül, mint az előzőleg bemutatott könyvek. Ebben a lapozóban a színekkel és számokkal ismerkedhetünk meg egy kedves ki történeten keresztül, miszerint Sophie öt színes lufija elrepült és segíteni kell a kis zsiráfnak megtalálni őket. Végül mindegyik lufi Sophie egy-egy barátjánál köt ki és mindegyik színhez valamilyen feladat is kapcsolódik. 
Személy szerint nekem ez a kedvenc kötetem a három rész közül és úgy látom, hogy Máténak is. Már fejből mondja, hogy mikor melyik állat következik. 🙂 Az egyetlen negatívum, hogy szerintem szerencsésebb lett volna, ha Sophie barátainak magyarorsított nevei lettek volna, bár lehet, hogy ez is a brand része. 
Ez a könyv is egyszerű és letisztult grafikával dolgozik és kemény, strapabíró lapjai vannak és bár ebben a kötetben nincsenek kidomborodó formák, viszont a kis fülecskék hatalmas sikert arattak Máténál. 
Összességében ezt a könyvet is nagyon ajánlom a bölcsődés és óvodás korosztály számára, mert igényes, szép és nagyban fejleszti a kicsik beszédkészségét.

Nyereményjáték

Játékunk során az állomásokon olyan híres karakterekkel találkozhattok, akikkel a Móra Kiadó kínálatában ismerkedhettek meg. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található szereplő nevét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott Sophie zsiráf könyvcsomagot!

A feladat során segítséget nyújthat a Kiadó oldala: https://mora.hu

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[Blogturné Klub]

02.01. – Könyv és más: Sophie – Jó éjszakát!, Sophie – Jó étvágyat!, Sophie és barátai
02.03. – Csak olvass!: Kalandok az erdőben, Apu és én, Málna, a kíváncsi bálna – Az ellentétpárok
02.05. – Könyv és más: Kukucskálj, keresgélj! – Muú, Kukucskálj, keresgélj! – Erdő
02.07. – Csak olvass!: Sophie – Jó éjszakát!, Sophie – Jó étvágyat!, Sophie és barátai
02.09. – Veronika’ Reader Feeder: Kukucskálj, keresgélj! – Muú, Kukucskálj, keresgélj! – Erdő
02.11. – Könyv és más: Kalandok az erdőben,  Apu és én, Málna, a kíváncsi bálna – Az ellentétpárok
02.13. – Veronika’ Reader Feeder: Sophie – Jó éjszakát!, Sophie – Jó étvágyat!, Sophie és barátai
02.16. – Csak olvass!: Kukucskálj, keresgélj! – Muú, Kukucskálj, keresgélj! – Erdő
02.17. – Veronika’ Reader Feeder: Kalandok az erdőben, Apu és én, Málna, a kíváncsi bálna – Az ellentétpárok, Bili-buli

One thought on “Móra Kiadó babakönyvek blogturné (Sophie könyvek) + Nyereményjáték

Leave a Reply