Disney 100 – Egy évszázad csodái – Blogturné + Nyereményjáték

A Disney 2023-ban ünnepli 100. születésnapját – e jeles alkalomból pedig különleges kiadvánnyal kedveskedik azoknak a gyerekeknek, akik az elmúlt évszázadban követték meséiket. Az ünnepi kötettel a Kolibri Kiadó jóvoltából a Blogturné Klub négy bloggere is megismerkedhet, mi pedig igyekszünk titeket bevezetni a könyv rejtelmeibe. Tartsatok velünk, s a turné végén a kötet egy példányát is megnyerhetitek!

Kiadó: Kolibri Kiadó

Fordította: Wohl Anita

Terjedelem: 304 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

A Disney 100 éve meséli csodás történeteit. Ennek a lenyűgöző évszázadnak a méltó ünneplése ez a jubileumi mesegyűjtemény. Éld át újra kedvenc mesehőseid – Hófehérke, Szimba, Villám McQueen, Elza vagy akár a Madrigal család – időtlen kalandjait, az eredeti történeteket feledhetetlen illusztrációk kíséretében, és légy részese te is a csodának!

 

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

100 éve már, hogy megalapításra került a Disney stúdió és azóta alkotásaik generációk sorának gyerekkorán hagyott lenyomatot és vált meghatározó részesévé. Ennek tiszteletére jelent meg ez a különleges kötet, amely a Disney mesék által feldolgozott ’csodák’ szerint szedi csokorba az ismert történeteket, így a kötet 5 fejezetben, összesen 18 történeten keresztül mutatja be a család, a barátság, a kedvesség, a kaland és a bátorság csodáját.

A Disney 100 – Egy évszázad csodái tagadhatatlanul az év egyik legszebb kiadványa. A könyv kivitelezése egyértelműen 5 csillagos, nagyon szép, igényes és gyönyörűen illusztrált. Nagyon tetszett a különböző csodák szerinti fejezetfelosztás és a kötet felépítése is.

Az egyedüli, amivel kapcsolatban kritikát tudnék megfogalmazni, az a kötetbe kerülő történetek kiválasztása. Biztos vagyok benne, hogy nem lehet egyszerű feladat eldönteni, hogy száz év rengeteg-rengeteg csodálatos animációs filmje közül melyik legyen az a néhány, amely bekerül egy ilyen kötetbe, de pontosan ezért gondolom azt, hogy bizonyos szempontból sokkal körültekintőbben és gondosabban kellett volna eljárni a válogatás során. Szerintem az, aki megveszi ezt a kötetet főleg azért teszi, hogy a gyerekeivel megismertesse a nagy Disney klasszikusokat vagy hogy ő is nosztalgiázzon egy kicsit. Emiatt gondolom úgy, hogy bár a többi Disney mesekönyvnél divatos műfaj, ebbe a kötetbe szerintem nem illetek bele az egyes mesékhez kapcsolódó spin-off vagy kiegészítő történetek, legalábbis számomra egy kicsit csalódás volt, amikor belefutottam egy-egy mesébe, amely nem az eredeti történetet meséli el.

Én személy szerint szintén hiányoltam még néhány számomra igencsak meghatározó történetet, például az Aladdint, a Herkulest, az Aranyhajat vagy akár a Pinokkiot és a Pán Pétert, amiket bár annyira nem szeretek, de mégiscsak klasszikusok. Szintén nagyon hiányzott a kezdet kezdete, Mickey egér, számomra teljesen érthetetlen, hogy ő hogy maradhatott ki és akkor a Micimackót már meg sem említem, amire egyébként egy egész brand-et épített a stúdió, számtalan egész estés mesével és több sorozattal.

A mesék érthető módon le vannak rövidítve, csak a kulcsjelenetek szerepelnek bennük, ami nem is lenne feltétlenül baj, de sajnos olyan is volt köztük, ami a történet végét nem is tartalmazta, például a Verdák esetében. A filmek közül volt, amit én kihagytam volna vagy azért, mert amúgy is az egész történet nélkül teljesen kusza, például a Bambi, ami ebben a formában szerintem eléggé értelmetlen vagy a Raya, a Vaiana és az Encanto című mesékhez kapcsolódó történeteket, ami a korábban említett módon nem is az eredeti mesét meséli el. Helyettük szerintem jobb lett volna, ha maradnak az alapmeséknél.

A fentiektől függetlenül véleményem szerint ez tényleg egy csodálatos kötet és látszik, hogy az alkotók figyeltek arra, hogy minden gyerek és felnőtt megtalálja benne a számára legkedvesebb történetet, hiszen a listában éppúgy megtalálhatóak a klasszikusok, a Pixar animációk, a hercegnős, állatos vagy a kalandfilmek is. Én őszintén ajánlom mindenkinek, szerintem minden család könyvespolcának éke lehet ez a kötet!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Természetesen a Disney világába kalauzolunk titeket a könyvhöz tartozó nyereményjátékban is. Minden állomáson elrejtettünk egy szereplőt a sorok között. A feladatotok, hogy a betűkből kirakjátok a Disney-szereplő nevét és annak a mesének a címét írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába, melyben az adott karakter szerepel. Egy mesecím lesz tehát a megfejtés.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

12.13. Szembetűnő

12.14. Veronika’s Reader Feeder

12.16. Könyv és más

12.18. Csak olvass!

 

103 thoughts on “Disney 100 – Egy évszázad csodái – Blogturné + Nyereményjáték

 1. Pingback: tapeworm flagyl
 2. Pingback: otc bactrim
 3. Pingback: tamoxifen lt
 4. Pingback: furosemide stoppen
 5. Pingback: metformin newborn
 6. Pingback: flagyl p450
 7. Pingback: duloxetine tired
 8. Pingback: cephalexin sulfa
 9. Pingback: bactrim for boils
 10. Pingback: diltiazem cd 120mg
 11. Pingback: boehringer flomax
 12. Pingback: citalopram anxiety
 13. Pingback: effexor xr
 14. Pingback: diclofenac 100 mg
 15. Pingback: augmentin 625mg
 16. Pingback: contrave 2023
 17. Pingback: bayer aspirin
 18. Pingback: bupropion for adhd
 19. Pingback: lexapro and buspar
 20. Pingback: baclofen hiccups
 21. Pingback: anulables actos
 22. Pingback: robaxin schedule
 23. Pingback: remeron rls
 24. Pingback: acarbose warning
 25. Pingback: septra synthroid
 26. Pingback: tadalafil for sale
 27. Pingback: cost of ivermectin

Leave a Reply