Szaszkó Gabriella: A cukorkagyűjtés – Blogturné + Nyereményjáték

Szaszkó Gabriella az év végére egy igazi borongós hangulatú ifjúsági thrillert tartogat az olvasói számára. A történet során egy Halloween-i cukorkagyűjtés tragédiába torkollik, de vajon ki lehet a gyilkosság elkövetője? Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!


Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Oldalszám: 280
Megjelenés: 2023
ISBN szám: 9789634997047

Fülszöveg

Halloween, öt fiatal, egy tragikus haláleset…
Cape Codot idén halloweenkor meglátogatja a Halál, amikor is a csendes tengerparti kisvárosban minden szülő rémálma válik valóra, miután egy kisfiút cukorkával mérgeznek meg. Emma Hamilton fél év után ismét hazaköltözik Bostonból alkoholista apjához, ahol alig várja, hogy viszontláthassa régi barátait. Ám a kisvárosban már semmi sem ugyanolyan, mint amikor maga mögött hagyta. És arra sincs felkészülve, hogy a barátai is teljesen más szemmel néznek rá.
Halloweenkor pedig minden megváltozik, amikor négy tizenhárom éves fiú Chatham legbajosabb utcájában készül rendbontásra. A srácok esti szórakozása azonban tragédiába torkollik, miután egyikük meghal egy mérgezett cukorkától. Az egész kisváros megdöbben, ráadásul a haláleset előhozza a mélyen megbúvó problémákat.
A fiatal csapat pedig nyomozásra készül, amivel egyre mélyebbre merülnek el a város bugyraiban. Vajon meg lehet úszni a titkok feltárását anélkül, hogy valaki megsérülne.

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

 

Véleményem a könyvről

Valamiért ritkán olvasok thrillereket vagy krimiket, de mikor megláttam, hogy Szaszkó Gabriella a következő könyvében ebben a műfajban próbálja ki magát, tudtam, hogy ezt muszáj lesz elolvasnom.

A történet középpontjában egy végzetes Halloween este áll, amely egy megtervezett csínytevéssel indul, de végül tragédiába torkollik, miután egy kisfiú életét veszíti egy mérgezett édességtől. Végül öt fiatal veszi kezébe az ügyet és próbálja meg kideríteni, hogy vajon ki volt a gyilkosság kitervelője, ami közel sem bizonyul veszélytelen feladatnak.

Izgalmas volt ez a regény és nagyon tetszett a nyomozás része. Az írónő nagyon jó érzékkel építgette a történetet, több gyanús elemet is elrejtve benne, ami képes volt összezavarni és elbizonytalanítani a gyilkossal kapcsolatos elméleteimben, ezzel tényleg érdekfeszítővé téve a regényt. Szintén nagyon tetszett, ahogy a szerző behozta a Halált, mint egy plusz szereplőt, ami nagyon jól megalapozta a könyv hangulatát.

Maga a történet kifejezetten sokrétű és igencsak komoly témákat  boncolgat, ráadásul ahogy azt Szaszkó Gabriellától már megszokhattuk, a szereplők szinte mindegyike hordozott valamilyen lelki sebet vagy traumát, így ilyen szempontból sem nevezhető könnyű olvasmánynak a könyv.

Véleményem szerint a karakterformálások nem voltak rosszak, de bevallom őszintén, én egyik szereplőt sem tudtam megkedvelni. Ezt olyan szempontból nem találtam annyira szerencsésnek, hogy ezzel egyfajta feszültség is elveszett, hiszen nem kötődtem annyira hozzájuk, hogy a végletekig izguljak értük.

Ami miatt szintén nem tudtam 5 csillagot adni, az az, hogy bár az E/3 elbeszélőmódot jónak gondolom és illik a műfajhoz, de számomra néha kicsit furcsák voltak a szemszögváltások, én úgy gondolom, hogy ezen érdemes lett volna még egy picit csiszolni.

Mindettől függetlenül nekem nagyon tetszett ez a könyv, végig lekötött és izgalmasnak találtam. Én mindenképpen ajánlom a műfaj kedvelőinek, szerintem nem fognak csalódni!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Mostani játékunk során az egyes állomásokon egy-egy klasszikus amerikai csokoládészelet képét találjátok. Ezek között az édességek között több is legalább 100 éve a piacon van és meghatározó eleme a tipikus Halloween-i édességgyűjtésnek. A feladat az, hogy Rafflecopter doboz megfelelő helyére beírjátok, hogy az adott csokiszelet melyik évben került a piacra.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

a Rafflecopter giveaway

Feladvány:

Állomások


[Blogturné Klub]

12/12- Veronika’s Reader Feeder
12/14- Pandalány olvas
12/17- Könyv és más
12/18- Kelly és Lupi olvas
12/20- Fanni’s Library
12/22- Szembetűnő

 

Leave a Reply