Emily Henry: A ​könyvek szerelmesei – Blogturné + Nyereményjáték

Könyvek, szerelem és még több könyv!  Adj hozzá egy antihősnőt, egy morgós fickót, és máris megvan a nyerő recept a Central Könyvek legújabb romkomjához. Ha szeretnétek egy példányt a könyvből, akkor kövessétek blogturnénkat és vegyetek részt nyereményjátékunkban!

Kiadó: Central Kiadói Csoport, 2023

Eredeti cím: Book Lovers, 2022

Fordító: Szieberth Ádám

Oldalszám: 456

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Fülszöveg

A ​romantikus komédia műfajának koronázatlan királynője harmadik regényében könyvrajongókról írt – könyvrajongóknak!

Egy nyár, két ellenlábas és egy cselekményfordulat, amit egyikük sem látott előre.

Nora Stephens élete a könyvek körül forog. Elolvasott mindent, ami elolvasható, ő maga viszont egyáltalán nem egy tipikus regényhős. Azaz nem hetyke, pimasz, merész csaj, nem laza, nyugis álomnő, és a legkevésbé sem cukorfalat. Hanem kőkemény irodalmi ügynök, aki legfeljebb az ügyfelei szemében hősnő.
És akinek a vadvirágos réten piknikezés, a jóképű vidéki doki, a deltás pultos vagy más hasonló figurák helyett Charlie Lastrát, a mogorva New York-i könyvszerkesztőt dobta a gép. Igazi cuki találkozás lehetne ez hős és hősnő között, ha nem futottak volna már össze többször New Yorkban, és a megismerkedésük nem lett volna híján mindennemű cukiságnak.
Nora jól tudja, hogy korántsem ideális regényhősnő, és Charlie is tisztában van vele, hogy nem ő a nagybetűs álomférfi. De miután újra és újra egymásba botlanak – a véletlenek olyan összjátéka folytán, amely cselekményszálat minden valamirevaló szerkesztő kukázna –, felfedeznek valamit, ami alapjaiban rengeti meg az önmagukról írt, gondosan megkomponált sztorijukat.

Véleményem a könyvről

Imádtam ezt a könyvet, ami egyszerre volt vicces, aranyos és olykor szívszorító. Nagyon jól szórakoztam az olvasása során és legszívesebben egy ültő helyemben elolvastam volna, annyira tetszett.

A történet főszereplője Nora Stephens, aki irodalmi ügynökként dolgozik. Ő egy kemény, határozott New York-i nő, aki számára bár a romantikus regények a mindennapok része, de ő maga mégsem igazán hisz a romantikában. Amikor Nora húga, Libby ráveszi a lányt, hogy egy hónapra utazzanak el Sunshine Falls kisvárosába, ami egy romantikus regény színhelyéül is szolgált, Nora eleinte kissé szkeptikusan látja a dolgokat, de várja, hogy időt tölthessen a babát váró húgával. Azonban a nyugodt vakáció váratlan fordulatot vesz, amikor Nora összetalálkozik nemezisével, a szintén New York-i Charlie Lastra-val, aki könyvszerkesztőként dolgozik, Sunshine Falls-ban pedig jelenleg egy könyvesboltot vezet.

Engem szinte végig a Gilmore Girls-re emlékeztetett ez a regény a kisvárossal, a szereplők közötti fergeteges párbeszédekkel és vicces eszmefuttatásokkal, a morcos kávéházat/könyvesboltot vezető főhőssel és a felvágott nyelvű hősnővel. Nagyon tetszett, hogy bár maga a könyv is egy romatikus komédiába sorolható regény, a szerző valahol mégis kifigurázza a műfajt és pont ettől válik igazán humorossá az egész. 

Jó volt bepillantást nyerni a könyvszerkesztés és a könyvügynöki munka világába és imádtam, hogy a regényben minden a könyvek körül forog. Ez a regény nem csak a “könyvek szerelmeseiről” szól, de nekik is íródott. 🙂 

Tetszett, hogy a regény főleg humoros volt (eleve a Hallmarkos történetek kifigurázásaként indul), ugyanakkor volt benne mélység is és voltak részek, amikor egészen összeszorult a szívem olvasás közben. A karakterek sokrétűek voltak és igazán a szívemhez nőttek. Nora eleinte nem volt annyira szimpatikus szereplő, de nagyon tetszett, ahogy a történet haladtával lassan bepillantást nyerhettünk a rideg felszín alá.

Bár a regény egy romantikus komédiáktól megszokott módon kicsit kiszámítható volt, mégis tartogatott egy-két fordulatot, ami nekem személy szerint nagyon tetszett.

Összességében tényleg nagyon szerettem ezt a könyvet és bár ez volt az első regényem az írónőtől, de most felkerült a várólistámra a szerző többi könyve is. Én őszintén ajánlom mindenkinek!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Nyereményjátékunkban a Central Könyvek kiadványai között mazsolázunk. A turné minden állomásán egy szerző nevét találjátok, a feladatotok pedig az, hogy a rafflecopter megfelelő dobozába írjatok egy könyvcímet, mely a szerzőtől a kiadó gondozásában jelent meg.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány

Linda Holmes

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]

06.23 – Könyvvilág
06.27 – Könyv és más
06.30 – Csak olvass
07.02 – KönyvParfé
07.05 – Zakkant olvas
07.06 – Veronika’s Reader Feeder
07.08 – Olvasónapló
07.09 – A Szofisztikált Macska
07.10 – Szembetűnő

 

 

Leave a Reply