Sven Nordqvist: Csetepaté ​a kiskertben – Blogturné {Értékelés+ Nyereményjáték}

Sven Nordqvist újabb mesekönyvével indul blogturné! Kedves barátaink, Pettson és Findusz háza táján megint jó nagy felfordulás kerekedik, amikor a páros szeretne zöldségeket ültetni, de valami (vagy valaki) mindig keresztülhúzza a számításaikat. Tartsatok három bloggerünkkel a Csetepaté ​a kiskertben című kötet turnéján, és nyerjétek meg a General Press Kiadó által felajánlott példányt!

Kiadó: General Press Kiadó, 2023

Oldalszám: 32, kemény táblás

ISBN: 9789634522775

Eredeti cím: Kackel i grönsakslandet

Fordító: Csépányi Zsuzsanna

Illusztrálta: Sven Nordqvist

*Itt megrendelheted a könyveket kedvezményesen*

Fülszövegek

Egy szép tavaszi reggel, amikor a fák ágain madarak csicseregtek, zöld ruhában pompáztak a fák, és az egész kert tele volt tarka virágokkal, Pettson elhatározta, hogy elülteti a zöldségeket. Findusz szokásához híven most is körülötte ugrándozott, és a maga módján próbált segíteni. Már majdnem megvoltak a munkával, amikor hirtelen váratlan betolakodók zavarták meg őket: a tyúkok kaptak kedvet a gilisztavadászathoz. Pettsonnak és Findusznak minden tudásukat be kellett vetniük, hogy megszabaduljanak tőlük, de az igazi bonyodalmak csak ezután kezdődtek…

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

A Csetepaté a kiskertben egy igazi tavaszi/ nyári olvasmány, így most nagyon aktuális, főleg mert Mamáéknál már javában megy a kertészkedés és Bence kedvenc elfoglaltsága az uborkák és paradicsomok locsolása (locsolótömlővel, vödörrel, esetleg vízipisztollyal, az eszköz nem számít… :)). Pettson és Findusz kertészkedése viszont sajnos nem pont a tervek szerint alakul. Tyúkok, malac, sőt tehenek is útját állják a veteményezésnek, ráadásul a Findusz által elültetett húsgombócoknak is folyton lába kél. 

Akik követik a blogot, azok számára talán nem újdonság, hogy hatalmas rajongói vagyunk a Pettson és Findusz sorozatnak, így hatalmas lelkesedéssel vettük kezünkbe ezt a kötetet is. Mondanom sem kell, hogy ezt a részt is imádtuk, bár talán nem lett akkora kedvenc, mint a korábbiak.

Az illusztrációkat ez alkalommal is imádtuk, egyszerűen nem lehet betelni velük és Bence imádja felfedezgetni az elrejtett vicces részleteket. Az egész könyvnek nagyon jó a hangulata a vidéki környezettel és a nagyszerű karakterekkel, ráadásul ez a kötet bizonyos szempontból edukatív is volt, hiszen általa el lehet magyarázni a gyerekeknek a zöldségtermesztés csínját-bínját. 

Nagyon tetszik, hogy minden Pettson és Findusz mesében van egy jó adag humor, például ez alkalommal Bence kedvence az elásott húsgombóc volt, ami Findusz legnagyobb várakozása ellenére akkor sem nőtt volna húsgombóc fává, ha valamilyen módon sikerül a földben maradnia, de jókat lehet kacagni rajta.

Összességében ez a könyv is nagyon tetszett nekünk és bekerült a kedvenc esti olvasmányok közé. Mióta megérkezett már annyiszor elolvastuk, hogy kívülről fújjuk, úgyhogy tényleg nagyon tudom ajánlani! 

Ha szeretnél többet is megtudni a sorozatról és a szerzőről, itt elolvashatod korábbi bejegyzésemet, amiben 15 érdekességet gyűjtöttem össze róluk. 🙂  

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban a Pettson és Findusz sorozat többi kötete után nyomozunk. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, a ti feladatotok pedig, hogy a könyv címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

“Senki sem parancsolgathat csak úgy kénye-kedve szerint tíz tyúknak.”

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]

06.26. Könyv és más

06.28. KönyvParfé

06.30. Veronika’s Reader Feeder

Leave a Reply