Mariana Zapata: Dear Aaron – Kedves Aaron! – Blogturné + Nyereményjáték

Ruby Santos immár a harmadik katonával áll neki levelezni a Segíts Egy Katonát-program keretein belül. Aaron eleinte nem válaszol a levelekre, ám később annyira összebarátkoznak, hogy a hazatérő katona találkozni szeretne Rubyval. Ha érdekel, mit szólnak bloggereink Mariana Zapata nemrég megjelent levélregényéhez, tartsatok velük a regény blogturnéján! Ne feledjétek, egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a turné végén a Kedves Aaron!-t a Könyvmolyképző kiadónak hála!

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadói sorozat: Arany Pöttyös könyvek
Oldalszám: 560 oldal
ISBN: 9789634576792
Fordította: Papp Fruzsina

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Csak egy dologgal nem számolt…
Ruby Santos pontosan tudta, mire vállalkozik, mikor jelentkezett, hogy egy tengerentúlon állomásozó katonával levelezzen. Az utasítások egyszerűek: egy levél vagy e-mail hetente, ameddig a bevetése tart. Egyéb csomagok küldése nem szükséges.
Ruby már túl volt mindezen. Azt hitte, tudja, mire számíthat. Csak azzal nem számolt, hogy beleszeret a srácba.

Véleményem a könyvről

Mariana Zapata a lassan épülő románcok koronázatlan királynője, és a csendesen parázsló szerelemben ez alkalommal sem volt hiány. Szeretem a fokozatosan építkező történeteket, és ismerve az írónő előző köteteit, sejtettem, hogy mire számíthatok, de őszintén szólva a könyv első fele ez alaklommal még a szokottnál is lassabban haladt előre a cselekményben. Ez a rész levelekből, emailekből és üzenetváltásokból áll, és bár nagyon ötletesnek találtam ezt a megoldást, egy idő után már vártam, hogy végre ne csak ezeken keresztül ismerhessem meg a szereplőket.

A 23 éves Rubyt levelezőtársként rendelik ki a 28 éves Aaronhoz a ‘Segíts Egy Katonát Alapítványon’ keresztül. ‘ Ennek a programnak az a lényege, hogy a tengerentúlon tartózkodó katonáknak legyen valaki, akivel tarthatják a kapcsolatot, és aki ezáltal segíthet nekik. Ruby és Aaron szép lassan megismerik egymást és összebarátkoznak. Olykor vicces dolgokat osztanak meg egymással, de egy idő után olyan titkokat is elárulnak magukról, amit azelőtt senki másnak….

Ahogy eddig az összes Zapata kötetnél, most is nagyon hiányoltam a váltott szemszöget, bár most szinte el lettünk kényeztetve azáltal, hogy Aaron leveleiből azért mégiscsak többet megtudtunk a főhős gondolkodásmódjáról, mint eddig bármikor. Az írónő stílusát nagyon szeretem, még akkor is, ha 500 oldalas könyveket szeret írni, és ez a könyv is nagyon tetszett, olyannyira, hogy végül egy nap alatt el is olvastam. 

Talán az üzenetek miatt éreztem picit azt, hogy nem lett elég mélyen kibontva a szereplők jelleme, és például nekem az is furcsa volt, hogy bár 500 oldalas volt a könyv, mégsem derült ki, hogy pontosan hogy néz ki a főszereplő lány, pedig nekem kellenek az ilyen kis körítések, ahhoz, hogy el tudjam képzelni a történetet. Amúgy emiatt végig azt hittem, hogy az lesz a nagy fordulat a könyvben, hogy Rubynak van valami testi rendellenessége, vagy esetleg valamilyen fogyatékossága, Így bennem maradt egy kis hiányérzet, és a kötet végét sem éreztem annyira lezártnak. Bár tetszett, hogy az epilógus is üzenetekből állt, így valahol bezárult egy kör, de kellett volna még egy epilógus, vagy valami konkrétabb dolog, amiből valóban kiderül, hogy mi történt a szereplőkkel.

Összességében bár tetszett ez a regény, nem ez lett a kedvenc történetem az írónőtől. (Ezt a helyet továbbra is a Wait for It, a Lingus és a From Lukov With Love tölti be, bár ezeken kívül is sok könyvet imádok az írónőtől.) Minden hibája ellenére azért mindenképpen ajánlom ez a könyvet, mert a kitartó olvasók, igazi kis kincsre találhatnak benne. 🙂

Az angolul tudó olvasóknak és a jégkorcsolya szerelmeseinek pedig szívből ajánlom az írónő From Lukov With Love című regényét is, aminek Ruby húga, Jasmine a főszereplője, aki arra kényszerül, hogy az általa évek óta utált többszörös világbajnok és olimpiai bajnok Ivan Lukovval korcsolyázzon párosban. Zseniális és rendkívül szórakoztató regény!

 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

Nyereményjáték

Mivel a Kedves Aaron! történetének nagy részében Ruby és Aaron levelezését olvashatjuk, úgy gondoltuk, hogy minden állomáson elrejtünk egy képet, ami egy olyan filmre utal, amelyben a levelezésnek fontos szerepe van! A filmek magyar vagy külföldi címét írjátok be a megfelelő rubrikába!

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]

02.10 – Csak olvass!

02.13 – Angelika blogja

02.16 – Veronika’s Reader Feeder

02.19 – Fanni’s Library

02.22 – Kelly és Lupi olvas

02.25 – Sorok között

02.27 – Hagyjatok! Olvasok!

One thought on “Mariana Zapata: Dear Aaron – Kedves Aaron! – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply