Sven Nordqvist: A kobold karácsonyi titka Blogturné {Értékelés+ Nyereményjáték}

A hazánkban is méltán népszerű svéd gyerekkönyvíró és illusztrátor, Sven Nordqvist aranyos karácsonyi mesekönyve garantáltan segít ráhangolódni az ünnepekre. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a General Press Kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Kiadó: General Press

Oldalszám: 32 oldal

ISBN: 9789634525684

Fordította: Dobosi Beáta 

Illusztrálta: Sven Nordqvist

*Itt megrendelheted a könyveket kedvezményesen*

Fülszövegek

A legszebb ünnep a karácsony – így gondolják ezt a koboldok is! Különösen Koboldapó várja már nagyon, hiszen ilyenkor minden évben egy tál kását készítenek ki az emberek, ezzel köszönve meg nekik egész éves munkájukat. Ám ezúttal az emberek el fogják felejteni, legalábbis a jövőbe látó Koboldanyó szerint. Ha pedig ez bekövetkezne, akkor Koboldapó nagyon mérges lenne. Az anyó tehát kieszel egy tervet, hogy titokban mégis megszerezze a kását…

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Nagy rajongói vagyunk Sven Nordqvist történeteinek, akivel először a Pettson és Findusz kötetek által ismerkedtünk meg, így alig vártam, hogy a szerző karácsonyi könyvét is a kezembe vehessem. Szerencsére nem kellett csalódnom, mert ismét egy aranyos, kedves, olykor humoros és nem utolsó sorban gyönyörűen illusztrált könyvvel gazdagodott a lelkünk és a könyvespolcunk.

A svéd (és a dán) legendák úgy tartják, hogy az emberek házaiban kis koboldok ( Nissen vagy a Tomte) élnek, akik egész évben segítik a családokat és meghatározzák a sorsukat. Az emberek Szentestén egy tál rizskásával köszönik meg ezt nekik, ám ha valaki elfelejti kitenni a kását, egész évben elpártol tőle a szerencse a koboldok haragja miatt.

A kobold karácsonyi titka is ezen a hagyományon alapul. Ebben a történetben is él egy koboldcsalád egy emberek lakta házban, akik minden évben izgatottan várják a karácsonyi kását. Ám idén koboldanyó varázsképességének köszönhetően előre látja, hogy az emberek elfelejtik majd kikészíteni nekik az ételt, így mielőtt koboldapó és koboldnagyapó megneszelné a dolgot, a saját kezébe veszi az irányítást, és a két nagyobbik gyermekével, Pulkával és Polkával elindulnak megmenteni az estét. 

Maga a történet nagyon egyszerű, nincsenek benne hatalmas fordulatok, de mégis nagyon szerethető. Nagyon tetszett, ahogy a szerző beleszőtte a történetbe ezt a különleges hagyományt. Mindig szeretek hasonlókról olvasni. 

Az illusztrációkat most is imádtam. Gyönyörűek, részletgazdagok, hangulatosak és itt-ott ismét van bennük elrejtve egy kis Sven Nordqvist humor. Véleményem szerint ez az egész könyv legnagyobb értéke.

Valamiért a történet kapcsán a befejezéskor maradt bennem egy kis hiányérzet. Talán nem volt elég fordulatos, vagy csak sajnáltam, hogy a végén nem derült ki, hogy koboldanyó elvesztette-e a varázserejét, amiért meglátta egy kislány, nem is tudom, de számunkra nem lett akkora kedvenc, mint a Pettson és Findusz könyvek. Mindezek ellenére ezt a történetet is szerettük, és mindenkinek őszintén ajánlom, aki szívesen hangolódna a karácsonyra egy aranyos történettel. 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Ha szeretnél többet is megtudni a szerzőről és könyveiről, itt elolvashatod korábbi bejegyzésemet, amiben 15 érdekességet gyűjtöttem össze. 🙂  

Nyereményjáték

Mostani játékunk során az egyes állomásokon egy-egy Sven Nordqvist könyv borítójának részletét találjátok. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a General Press Kiadó által felajánlott példány a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]

11/29 – Veronika’s Reader Feeder

12/01 – Könyv és más

12/03 – Flora the Sweaterist

12/05 – Dreamworld

One thought on “Sven Nordqvist: A kobold karácsonyi titka Blogturné {Értékelés+ Nyereményjáték}

Leave a Reply