Amy Harmon: The ​Queen and the Cure – A királyné és a gyógyír (A madár és a kard krónikái 2.) – Blogturné + Nyereményjáték

A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Amy Harmon A madár és a kard krónikái sorozatának második részét  A királyné és a gyógyír címmel. Ebben a részben Kjell sorsát követhetjük, aki üldözőbe veszi csapatával a volgárokat, útja során megmenti Sashát, egy különös múltú Látó lányt. Nagyon mások ők ketten, innentől azonban mégsem tudnak elválni egymástól. Ha olvasnád ezt a remek történetet, játssz velünk és akár meg is nyerheted a regényt a kiadó felajánlásában.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Oldalszám: 392 oldal

ISBN: 97896337357630

Fordította: Benedek Dorottya

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Fülszöveg

„De ​csata közeleg. És óvnod kell a szívedet.”

Kjell korábban sosem kételkedett a hovatartozásában. Sosem irigyelte a bátyját, és nem akart király lenni. A néhai Zoltev király és egy szolgálólány fattyaként jött a világra, de születésének szégyenteljes volta sosem zavarta.

Azonban egy embert nem csak a származása határoz meg. Nem csak a pengéje, a termete és a képességei. Minden, amiben Kjell korábban biztos volt, most felborul és megváltozik. Már nem pusztán jerui Kjell, a koronát védő harcos. Hanem Gyógyító, egy az Igézők közül, aki nehezen boldogul az erejével.

Amikor meg kell szabadítania a királyságot a volgárok csapatainak maradékától, a sors egy olyan nőt sodor az útjába, aki aggasztó képeket lát a jövőről, de a múltra nem emlékszik. A nem kívánt adományával felvértezett, bűntudattól szenvedő Kjell kelletlen megváltóvá válik, miközben régi ellenségekkel és új elvárásokkal kell megküzdenie.

Sashával együtt olyan utazásra indul, ahol nagy próbatétel várja. Vajon megtalálható benne az a férfi, akinek a nő hiszi?

Véleményem a könyvről

Úgy néz ki, hogy nálam ebben a hónapban Amy Harmon kapja a főszerepet, ugyanis ez a harmadik neki szentelt bejegyzésem az elmúlt hetekben, de szerintem egy kisregényt tudnék írni arról, hogy mennyire hihetetlenül tehetségesnek tartom őt, és hogy szeretem a könyveit.

A madár és a kard folytatását, A királyné és a gyógyírt nem először volt szerencsém olvasni, de másodjára is ugyanúgy elvarázsolt. Ebben a részben Tiras király féltestvére, Kjell kapta a főszerepet, aki a néhai Zoltev király törvényen kívüli fia és a királyi testőrség kapitánya.  Kjell azonban ettől is sokkal több: ő egy Gyógyító, aki képességével képes csupán a kezével meggyógyítani a sebesülteket és a haldoklókat, azonban erejének mivoltát még nem teljesen ismeri. Kjell küldetésre indul, amely során a királyságot kell megtisztítania a maradék volgár csapatoktól, ám útja fordulatot vesz, amikor egy sérült lányra talál, akit végül ő hoz vissza az életbe. Sasha múltját rejtély fedi, ám hamar kiderül, hogy a lány is különleges képességgel van megáldva: egy-egy pillanatot lát a jövőből.

Kjell karakterét már A madár és a kard során is nagyon érdekesnek találtam, így alig vártam, hogy többet is olvashassak róla. Nagyon tetszett az a folyamat, ahogy felfedezi az erőt, amit Igézőként kapott, és ahogy rájön és kiismeri ezt a különleges képességet. Sasha ugyancsak belopta magát a szívembe, kedvességével és őszinteségével és személy szerint nekem nagyon tetszett az a lassú és gyönyörű folyamat, ahogy kettejük szíve egymásra talált.

Bár bizonyos pontokon lassan hömpölygött a történet, mégis az első oldalaktól letehetetlen volt számomra, a sok titok és persze számos izgalmas fordulat pedig végig fenntartotta az érdeklődésemet.

Amy Harmon csodálatos stílusát nem tudom eléggé dicsérni. Egyszerűen varázslat, amit a szavakkal képes létrehozni, történetei pedig egytől egyig egyediek és gyönyörűek.  Az általa megálmodott világ különleges és jól átgondolt volt. Nagyon szerettem az Igézőkről és az őket körülvevő mágiáról olvasni.

Összességében számomra ez a könyv is kedvenc lett és őszintén ajánlom mindenkinek a többi Amy Harmon könyvvel együtt!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

Nyereményjáték

A madár és a kard krónikái sorozat szörnyei a félelmetes volgárok, mostani játékunkban minden állomáson hasonló szörnyeket idézünk meg. A feladat keresni egy-egy olyan könyvet, amiben jellemzően szörnyetegként szerepelnek a megadott fantasy lények.  A választott könyvcímet írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.  

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Fantasy lény:

démon

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]

04.28 – Kelly&Lupi olvas
05.02 – Utószó
05.08 – Csak olvass! A királyné és a gyógyír
05.10 – Veronika’s Reader Feeder

Hivatalos könyvtrailer

Leave a Reply