Chihiro Maruyama: Pierre, a labirintusnyomozó sorozat {Blogturné + Nyereményjáték}

A Pierre, a labirintusnyomozó kötetek nem csupán egyszerű, gyönyörűen illusztrált böngészők, hanem minden könyvvel egy igazi nyomozás részeivé válhatunk és hol Mr. X, hol a Vasálarcos páros nyomába kell erednünk, hogy megmentsük a világot. Tartsatok velünk, legyetek ti is részesei az izgalmas kalandoknak és nyerjétek meg a Naphegy Kiadó által felajánlott, szabadon választható Pierre kötetet.

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Amikor a gyerkőc egy adott könyvvel kel és fekszik, akkor már tudod, hogy igazi kincsre találtál. A Pierre, a labirintusnyomozó sorozat pont ilyen. Mióta megérkezett, Bence folyamatosan ezzel szeretne játszani, imádja a nyomozást, a kincskeresést és a böngészést. Nincs is rá jobb szó, minthogy egyszerűen fantasztikusak ezek a könyvek!

Minden könyvnek van egy kerettörténete, amelyen végigvezetnek az egyes kötetek. Minden alkalommal Pierre-t, a labirintusnyomozót hívják segítségül egy-egy megoldandó ügyhöz és hol Mr. X-et, hol a Labirintusfelszabadítási front tagjait vagy éppen a Vasállarcos párost kell üldözőbe vennünk Pierre oldalán. Minden kötet 36 oldalból áll és minden oldal különböző különleges labirintusokat rejt, amin végig kell haladni, majd a továbbjutáshoz meg kell találni különböző tárgyakat, például kincsesládákat, csillagokat, kupákat és egyéb dolgokat. Minden oldalon találhatóak még ezen felül plusz feladatok is, amelyeket szintén a lelkes olvasókra várnak.

Amellett, hogy maguk a történetek is nagyon izgalmasak, a böngészés és keresgélés élménye is hatalmas, egy-egy kötet képes napokig vagy akár hetekig elszórakoztatni a gyerekeket és felnőtteket, ráadásul szerintem ezeket a könyvet újra és újra elölről lehet kezdeni, mert képtelenség megjegyezni az összes feladat megoldását, ráadásul mindig akad újabb és újabb felfedeznivaló az oldalakon. Később még kitérek erre, de először lássuk, miről is szólnak a könyvek…

Pierre, a labirintusnyomozó - A Labirintustorony rejtélye

Chihiro Maruyama:

Pierre, a labirintusnyomozó – A Labirintustorony rejtélye

Kiadó: Naphegy Kiadó

Oldalszám: 36

EAN: 9789634760726

Fordító: Varró Zsuzsa

Fülszöveg

Mr X-nek, a fantomtolvajnak ördögi terve van!

Azt forgatja a fejében, hogy ellopja Labirintusváros legdrágább kincsét, ami a Labirintustorony tetején világít. Pierre és barátnője, Carmen kapják a feladatot, hogy a legügyesebb labirintusnyomozók segítségével megoldják a feladványokat, megvédjék a Labirintus-kockát és megállítsák Mr X-et.
Segíts nekik, mielőtt lejár az idő!
Haladj végig a bonyolult útvesztőkön, keresd meg az elrejtett tárgyakat, és oldd meg a különleges rejtélyes feladványokat ebben a csodálatosan illusztrált labirintuskönyvben!

Magyarországon először a Labirintustorony rejtélye című kötet jelent meg, ami egyébként külföldön a sorozat második kötete volt. Ebben a könyvben Mr. X el akarja lopni a Labirintus-kockát Lord Praliné tornyának tetejéről, ezzel sötétségbe taszítva a Labirintusvárost és veszélybe sodorva a karácsonyt. 

Imádtam ezt a könyvet, talán nekem ez a rész tetszett a legjobban, főként a dzsesszkorszakot idéző stílusa miatt. Imádtam benne a régi ruhákat, az autókat, az építészetet, amelyek mind-mind egy olyan kort idéznek fel, amit én is szívesen megnéznék, ha lenne egy időgépem. Hihetetlenül ötletesen van kitalálva a torony, ahol minden szinten más csoda vár ránk, van itt édességbolt, vidámpark, színházterem, könyvtár, bálterem és még sok más. Ebben a könyvben Pierre nem csupán egyedül vagy barátnője, Carmen segítségével nyomoz, hanem a világ számos tájáról érkeznek detektívek, hogy segítsenek Mr. X nyomára bukkanni.

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Pierre, a labirintusnyomozó 2

Chihiro Maruyama:

Pierre, a labirintusnyomozó – Az ellopott Útvesztőkő nyomában

Kiadó: Naphegy Kiadó

Oldalszám: 36

EAN: 9789634760092

Fordító: Varró Zsuzsa

Fülszöveg

Mr. X ellopta az Útvesztőkövet, melynek varázserejével egész Operavárost óriási labirintussá lehet változtatni. Segítsetek Pierre-nek és a barátnőjének, Carmennek megtalálni a kiutat az útvesztőkből, és megállítani Mr. X-et, amíg nem késő!

Keressétek meg az utat a fantasztikus labirintusokban, találjátok meg az elrejtett nyomokat, és oldjátok meg a feladványokat, hogy megmentsétek a várost!

Az ellopott Útvesztőkő nyomában volt eredetileg az első kötet, míg Magyarországon másodikként jelent meg. Ebben a könyvben szintén Mr. X az ellenség, aki a múzeumból ellopta Operaváros legértékesebb kincsét, az Útvesztőkövet, amellyel egész Operavárost labirintussá lehet változtatni. Pierre és barátnője, Carmen megpróbálja megakadályozni abban, hogy véghez vigye ezt és ebben kell segítségükre lennünk.

Ezt a könyvet egy kicsit kidolgozatlanabbnak és ezzel párhuzamosan nehezebbnek is éreztem a többihez képest, leginkább azért, mert itt nem voltak annyira egyértelműek a járható útvonalak és szinte mindig meg kellett nézni a könyv hátuljában található megoldásokat. Ebben a kötetben is nagyon szép és érdekes helyszínek kaptak helyet, például az Elfeledett város, a léghajófesztivál vagy éppen egy igazi várkastély. Ez a könyv is nagyon tetszett nekünk, de ahogy fentebb írtam, ezt kicsit nehezebbnek találtuk.

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Pierre, a labirintusnyomozó - Az égi várkastély titka

Chihiro Maruyama:
Pierre, a labirintusnyomozó – Az égi várkastély titka

Kiadó: Naphegy Kiadó

Oldalszám: 36

EAN: 9789634760733

Fordító: Varró Zsuzsa

Fülszöveg

Pierre és Carmen Lagúnavárosba érkeznek, hogy részt vegyenek a karneválon, és megtekintsék a világhírű Labirintustojást. Hamarosan rájönnek azonban, hogy nincs minden rendben a városban: egy titkos szervezet összeesküvést sző, hogy ellopja a legendás tojást, és azáltal mindent útvesztők átláthatatlan szövevényévé változtasson.

Az égi várkastély titka szintén nagy kedvencünk lett, különösen a gyönyörűséges illusztrációk miatt, ami talán ebben a kötetben teljesedett ki leginkább. Maga a történet kicsit hasonló volt az előzőekhez, mégis más, hiszen ebben a részben már nem Mr. X a főgonosz, hanem a Vasálarcos páros és a Labirintus Elszabadítási Front, akik abban mesterkednek, hogy ellopják a Labirintustojást, amivel labirintussá lehet változtatni Lagúnavárost.

A helyszínek ebben a kötetben is nagyon szépek, a Velencét idéző Lagúnavárostól indulva, a palotákon át az Óriásfa különböző szintjeiig minden csodaszép volt ebben a kötetben. Zseniálisan ki van találva az egész világ, amihez ez alaklommal még egy térkép is tartozott. (Egyébként egy metszet a Labirintustorony rejtélye is tartalmazott, az is nagyon tetszett.) Ezt a könyvet is imádtuk!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Az egész sorozat hihetetlenül ötletes és átgondolt és tényleg nagyon imádtuk. Ahogy fentebb már elkezdtem kifejteni, mindegyik könyv hasonló elven épül fel: oldalpáronként meg kell oldani legalább egy, de van, hogy több labirintust a ’cél’ és ’start’ feliratokat követve, de ezen kívül még több feladvány is vár a lelkes olvasókra. Visszatérő feladat a csillagok, kupák és kincsesládák keresése, valamint Mr. X vagy a Vasállarcos páros, egy-egy szereplő és egyéb források is plusz kéréseket intéznek felénk, így egy-egy oldallal rengeteg időt el lehet tölteni. Ezeken kívül minden kötet utolsó oldalán találunk még további feladatokat is, amivel visszatérhetünk a kezdetekhez és persze ott van a lehetőség, hogy csak úgy böngésszük ezeket a csodálatos grafikával megrajzolt, mozgalmas, sokszor humoros elemeket rejtő oldalakat.

Maga a nyomozás is nagyon izgalmas és az alaptörténetek is nagyon jól átgondoltak, szövevényesek és érdekesek. Minden egyes oldal hihetetlenül részletgazdag és tényleg mindig akad újabb és újabb felfedeznivaló, így akar napokat, heteket el lehet tölteni egy-egy kötettel.

Úgy gondolom, hogy mint minden böngészőnek, ennek is az az egyik legnagyobb érdeme, hogy játékosan fejleszti a gyerekek megfigyelőképességét és koncentrációját, ráadásul ennek a sorozatnak talán az az egyik különlegessége, hogy nem csak gyerekek számára szórakoztató, hanem egy felnőtt is éppúgy tudja élvezni a nyomozást és a keresgélést.

Érdekesség, hogy a könyvek alapján számítógépes játék is készült. Én csak a YouTube-on futottam bele, de aranyosnak tűnik. Kíváncsi lennék, hogy vajon a játékba is belekerült-e a sok vicces részlet a könyvből, például a minden oldalon felbukkanó jegesmedve vagy a menyasszony, aki belöki a vőlegényt a csatornába.

Összességében szerintem tényleg zseniális ez az interaktív böngészősorozat és őszintén ajánlom 4-5 éves kortól felső korhatár nélkül. Garantáltan kedvenccé fog válni!

 

Nyereményjáték

Mostani játékunk során az egyes állomásokon egy-egy filmcímet találtok, melyek híres, felkapott filmek neveit rejtik. Sajnos a filmcímek betűi összekeveredtek, és a ti feladatotok kibogozni őket… és bár tudjuk, hogy ügyesek vagytok, annyit segítünk, hogy mindegyik filmben található labirintus! A feladat az, hogy Rafflecopter doboz megfelelő helyére beírjátok a talált filmcímet! Tartsatok velünk, és nyerjetek egy általatok választott Pierre kötetet a Naphegy Kiadó jóvoltából!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Kérdés:

Ackok

a Rafflecopter giveaway

02.18 Utószó
02.26 Veronika’s Reader Feeder

 

Leave a Reply