Christina Lauren: Szerelem és egyéb szavak – Blogturné + Nyereményjáték

Christina Lauren neve már ismerősen csenghet a romantikus regények rajongóinak, hiszen a Szerelem és egyéb szavak az írópáros kilencedik, magyarul is megjelent kötete. Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, mit gondolnak Macy és Elliot történetéről, és ne feledjétek, hogy tiétek lehet egy, a kiadó által felajánlott nyereménypéldány is!


Kiadó: 21. Század Kiadó
ISBN: 9789635684830
Oldalszám: 368
Fordító: Lévai Márta
Megjelenési dátum: 2024. 02. 09.

Fülszöveg

Ami a szívben megtörténik, azt soha nem lehet kiradírozni.
Macy beleszokik a hajtós, de élményszegény menetrendbe: gyakornok lett a gyermekklinikán, tervbe vette, hogy összeházasodik egy idősebb, jómódú férfival. Lehajtott fejjel halad előre, nem törődik azzal, mit súg a szíve.
De amikor véletlenül összefut Elliottal – élete első és egyetlen szerelmével –, a nagy odafigyeléssel létrehozott buborék kipukkad. Elliot a világot jelentette Macynek – együtt nőttek fel, a nyurga fiúból, aki állandóan a könyveket bújta, az évek során férfivá serdült, aki elrabolta Macy szívét. Mellette állt, amikor a lány elvesztette az édesanyját. Annak idején Elliot szerelmet vallott Macynek, de rögtön aznap össze is törte a szívét.
Az emlék sok évvel később is ugyanolyan fájó – vajon képesek lesznek feldolgozni? Lehetnek még együtt boldogok?

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

 

Véleményem a könyvről

Először majdnem hat éve olvastam ezt a könyvet és már akkor nagyon tetszett, bár mint tudjátok, a ’második esély’ és ’barátságból szerelem’ könyvek egyébként is a gyengéim. 😊 Örömmel mondhatom, hogy második olvasására is éppen annyira elvarázsolt, mint elsőre és annyira jó volt ismét találkozni Macyvel és Elliottal, akiknek a történetét örökre a szívembe zártam.

A regény két idősíkon játszódik. A múltban megismerjük Macyt, aki korán elveszítette édesanyját és aki azóta apukájával próbálja megtalálni az új egyensúlyt a közös életükben. Macy anyukája halála előtt hagy egy listát, amiben mindenféle tanácsokat hagy a jövőre vonatkozóan, így köt ki végül a lány és az apukája egy kis hegyi nyaralóhelyen, Healdsburgben, ahol vesznek egy kis hétvégi házat. A nyílt házbemutatón Macy meglepetésére az üresnek hitt gardróbszobában egy fiút talál. Mint kiderül Elliot, a szintén 13 éves szomszéd fiú, aki gyakran átjárt az addig üres ház gardróbjába olvasni, hogy egy kicsit elmeneküljön népes családjának hangzavarja elől.

Elliot egy különleges fiú, a korához képest hihetetlenül okos és intelligens, aki falja a könyveket és imádja a szavakat, éppen ezért a szintén könyvmoly Macyvel hamar megtalálják a közös hangot. Az évek alatt Macy és Elliot barátsága fokozatosan elmélyül és lassan szerelemmé alakul, ám végzős évük szilveszterének éjszakáján valami olyasmi történik, ami hatalmas törést okoz az életükben igy évekre elveszítik egymást.

A jelenben Macy egy rezidens és bár a munkáját nagyon szereti, mégsem boldog igazán, de erre csak akkor jön rá, amikor 11 év után egy kávézóban ismét összetalálkozik Elliottal, ettől a pillanattól kezdve pedig minden megváltozik. Elliotnak ugyanis esze ágában sincs ismét szem elől veszíteni a lányt és Macy is megpróbál egy új esélyt kérni a sorstól.

Személy szerint nekem a múlt fejezetei voltak a kedvenceim, amelyek gyakorlatilag egy ’coming-of-age’ történetet mesélnek el, amely ha őszinte akarok lenni, szerintem akár önmagában is megállta volna a helyét. Nagyon szeretem az ilyen típusú történeteket, mert csodálatos végignézni, ahogy két fiatal elkezdi megtalálni önmagát, ahogy álmokat és vágyakat szövögetnek, ahogy elkezdik máshogy látni egymást és ahogy lassan-lassan elmélyül és átalakul a kapcsolatuk.

A jelen fejezeteit kevésbé szerettem, talán mert arányaiban nagyon szaggatottnak éreztem a váltásokat, mert míg a múlt fejezetei hónapokat és éveket ölelt fel, a jelen csupán órákat, napokat esetleg heteket. Ennek ellenére tetszett a felépítés és úgy gondolom, hogy érezhető volt, hogy mekkora a kontraszt a múltbeli boldog kislány és a felnőtt Macy között, akiben tényleg mintha eltört valami.

Néhány rész ugyan kiszámítható volt a könyvben, ugyanakkor fordulatot is tartogatott és annak ellenére is megkönnyeztem, hogy a második olvasás miatt én már tudtam, hogy mi lesz az. Nagyon szerettem azt ahogy Macy és Elliot egymásra találtak a múltban és a jelenben is és tényleg az utolsó oldalig alig tudtam letenni ezt a könyvet.

Nagyon tetszett, hogy az egész regényt végigkísérte az olvasás, a könyvek és szavak iránti szeretete, több regényt is felírtam magamnak, ami a könyvben szerepelt és szintén nagyon tetszett Macy anyukájának listája is. A szerzőpáros nagyon szépen mutatta be a soha el nem múló gyászt mind egy kislány, mind egy felnőtt szemszögéből.

Ez a regény egy nagyon szép, szívszorító történet barátságról, szerelemről, gyászról, megbocsátásról és második esélyekről. Őszintén ajánlom mindenkinek!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Jelenlegi játékunkat a Christina Lauren által megalkotott fiktív párosokra építjük. Minden állomáson találtok egy karakternevet, a ti dolgotok pedig beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába az adott karakter PÁRJÁNAK a nevét.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

a Rafflecopter giveaway

Feladvány:

Lily Wilder

Állomások


[Blogturné Klub]

04. 12. Olvasónapló
04. 14. Csak olvass!
04. 16. Veronika’s Reader Feeder
04. 18. Hagyjatok! Olvasok!

 

Leave a Reply