Magnus Weightman: Hol laksz, Huba? – Blogturné + Nyereményjáték

A Móra Kiadó újdonsága, a Hol laksz, Huba? egy különösen gyönyörű olvasmány, amely mesekönyv, böngésző és ismeretterjesztő kötet is egyben, lélegzetelállító illusztrációkkal. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Szerző: Magnus Weightman

Fordító: Szlukovényi Katalin

Oldalszám: 40 oldal

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Fülszöveg

Huba kalandokra vágyik, ezért útnak ered folyóparti otthonából. Csakhogy eltéved. Szerencsére találkozik egy barátságos kutyával, Akitával, aki segít neki hazatalálni. De hol laknak a hódok? Fenn a fán egy fészekben? Vagy a tenger mélyén, a sziklák között? Huba és Akita hőlégballonra száll, és az egész világot körberepüli, mire megtalálja az utat haza.

Magnus Weightman illusztrátor és építész világkörüli útra invitálja az olvasót. Útközben tucatnyi állatfaj lakhelyét ismerhetjük meg. A könyv négyéves kortól ajánlott mindenkinek, aki szereti az állatokat, és kíváncsi a nagyvilágra.

Véleményem a könyvről

A Móra Kiadó ismét egy szemet gyönyörködtető kötetet hozott el az olvasóknak. A Hol laksz, Huba? egy csodálatos mesekönyv és böngésző egyben, amely által a gyerekek számos állat élőhelyével ismerkedhetnek meg.

A történet során Hód Huba elindul világot látni, de eltéved. Szerencsére segítségére siet egy kutya, Akita, aki hőlégballonjával megpróbálja hazajuttatni őt. Utazásuk során a világ szinte minden tájára ellátogatnak és közben sok-sok állat élővilágába nyernek bepillantást. 

Hód Huba és Akita útja Kanadától az Északi-sarkon át, Európa, Nyugat-Ázsia, Afrika, Délkelet-Ázsia, Új-Guinea, Dél-Amerika, a Karib-térség majd Észak-Amerika pontjait érinti. Nagyon tetszett, hogy az utazásukat végigkövethetjük a kötet végén található térképen, ahol sok érdekességet is olvashatunk az egyes állatokról. Véleményem szerint a térkép nagyon jó ötlet volt a szerző részéről, hiszen ezáltal a gyerekek is sokkal jobban el tudják képzelni a történetet és már a legkisebbek is elkezdhetik megismerni a Földet, a kontinenseket és hogy hol milyen állatokkal találkozhatunk.

A kötetben sokféle állat kapott helyet, vannak olyanok, amelyek a gyerekek számára már ismerősek lehetnek, úgy mint a méhek, gólyák, hódok vagy a rókák, ugyanakkor akadnak benne egészen különleges állatok is, mint a szövőmadár, a lágysugaras hal vagy a termeszek. Minden állat élőhelye gyönyörű illusztrációkon keresztül van bemutatva, ráadásul a rajzokba legtöbbször egy kis humor is vegyül, ami Bencének nagyon tetszett.

A Hol laksz, Huba? tipikusan az a könyv, amelyet a gyerekek és a szülők egyaránt imádnak, mert összebújva, sokáig lehet böngészni a benne található rajzokat és még annál is többet lehet beszélgetni róluk. Bencét nagyon érdeklik az állatok, így nála nem is csoda, hogy hatalmas sikert aratott ez a könyv, de úgy gondolom, hogy nincs olyan gyerek, akit ne varázsolna el egy ilyen csodaszép, érdekes és izgalmas mesekönyv. Én őszintén ajánlom Mindenkinek!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele*

Nyereményjáték

A Hol laksz, Huba? című könyvben Huba utazása során számos állat lakhelyével ismerkedhetünk meg. Játékunk során az egyes állomásokon egy-egy olyan állat hajlékáról találtok fényképet, amely helyet kapott a kötetben. A feladat az, hogy kitaláljátok, hogy melyik állat élőhelyét láthatjátok a képen, és a helyes megoldást beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő helyére. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[Blogturné Klub]

09/27 Veronika’s Reader Feeder

09/29 Könyv és más

10/01 Csak olvass!

 

One thought on “Magnus Weightman: Hol laksz, Huba? – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply