Magnus Weightman: Hová tűnt Totyi? – Blogturné + Nyereményjáték

Magnus Weightman Hol laksz, Huba? című könyve után megérkezett a sorozat második része, a Hová tűnt Totyi?, amely ez alkalommal a felszíni vizeken invitál minket egy csodálatos, kalandos utazásra. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Móra kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Szerző: Magnus Weightman

Fordító: Szlukovényi Katalin

Oldalszám: 36 oldal

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Fülszöveg

Nyuszmusz elvesztette a gumikacsáját. Ezért hát a testvéreivel együtt hajóra száll és útnak ered a folyón, hogy megtalálják Totyit. Tarts velük a hegy tetejéről egészen ki a nyílt tengerre! Útközben rengeteg kaland vár. Vajon hová sietnek olyan sebesen a Motoros Malacok? Mi akadt Bárány Betti horgára?

Véleményem a könyvről

Ez a kötet a korábban már bemutatott Hol laksz, Huba? -hoz hasonlóan egy utazás története. Ez alkalommal egy kisnyuszi veszíti el a gumikacsáját a hegyekben és azt követhetjük végig, ahogy Nyuszmusz a testvéreivel megpróbál a kacsa nyomába eredni a hegyi gleccserektől, patakokon, folyókon, tavakon és lápokon leereszkedve egészen a tengerig. 

Ez a gyönyörűségesen illusztrált kötet, nem csak egy aranyos és közben oktató jellegű mese, de egyben egy böngésző is, ami során visszatérő szereplők útját lehet végigkísérni. Bence az egész könyvet imádta és nagyon szerette megkeresni az oldalakon Totyit, a kiskacsát és a többi szereplőt, míg a 1,5 éves Máténak a legjobban Rókáék Volkswagen kisbusza tetszett, mert neki is van egy hasonlója és emiatt odáig meg vissza volt. (Nála a meseolvasás körülbelül annyiból állt, hogy “busz, busz, busz”, bár a kiskacsa keresését ő is nagyon élvezte. 🙂 )

Nekem személy szerint ez a kötet még talán jobban tetszett, mint a Hol laksz, Huba?. Tényleg nagyon szép és átgondolt kötet és nagyon tetszett, hogy milyen sokféle helyszínt tudott kitalálni a szerző, amivel be tudta mutatni a víz sokszínűségét. Többek között az erdők, rétek és a városok mellett, gyárterületek, mindenféle vízijárművek és vízhasznosítási lehetőségek is helyet kaptak az oldalakon. 

Szintén nagyon ötletesnek találtam, hogy a könyv végén van egy nagy “makett”, ami egészében is bemutatja a víz és Nyuszmuszék útját a gleccsertől a tengerig, amivel egy kicsit jobban el tudjuk magyarázni a gyerekeknek a felszíni vizekkel kapcsolatos tudnivalókat.

Összességében tényleg hatalmas sikert aratott nálunk ez a könyv és őszintén ajánlom mindenkinek! 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele*

Nyereményjáték

A Hová tűnt Totyi? című könyv a felszín feletti vizek útját mutatja be. Játékunk során az egyes állomásokon egy-egy ilyen felszíni vízfolyás nevét rejtettük el a bejegyzésekben, a feladat pedig az, hogy a kiemelt betűket megfelelő sorrendbe állítva kitaláljátok, hogy mire gondoltunk és a megoldást beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő helyére.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[Blogturné Klub]

04/13 Veronika’s Reader Feeder

04/15 Utószó

04/17 Csak olvass!

04/19 Könyv és más

 

Leave a Reply