Sven Nordqvist: Pettson karácsonya Blogturné {Értékelés+ Nyereményjáték}

Pettson és Findusz lelkesen várja a karácsonyt, de egy váratlan baleset következtében úgy néz ki, le kell mondjanak a nagy ünneplésről – vagy mégsem? Sven Nordqvist karácsonyi története arra emlékezteti az olvasót, hogy a díszek és ajándékok mellett mi is az ünnep igazi lényege. Tartsatok bloggereinkkel, hogy esélyetek legyen megnyerni a General Press Kiadó által felajánlott példányt.

Kiadó: General Press

Oldalszám: 24 oldal

ISBN: 9789634522133 

Fordította: Csépányi Zsuzsanna 

Illusztrálta: Sven Nordqvist

*Itt megrendelheted a könyveket kedvezményesen*

Fülszövegek

Végre megenyhült egy kicsit az idő, és Pettson meg a kandúrja immár nyugodtan készülhetnek a karácsonyra: kivághatják a fenyőfát, elmehetnek bevásárolni és megsüthetik kedvenc mézesüket. Ám mindehhez először el kell takarítaniuk a havat az udvarról, sőt az öreg még néhány gallyat is tenni szeretne a lépcsőre. El is indulnak, hogy gyűjtsenek egy nagy rakásra valót az erdőben, de Pettsont ekkor hirtelen olyan rémes baleset éri, hogy alig bírj a megmozdítani a lábát. Lehet, hogy semmi nem lesz az ünneplésből?

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Amióta tavasszal megkaptuk a Pettson és Findusz sorozat három kötetét, azóta számtalanszor kellett elolvasni a kisfiamnak, Bencének. Imádja Finduszt, és mindig kéri, hogy a „nyau-nyau-s” könyvet olvassuk el. (A kedvence egyébként az Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt. 😊) Nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy a sorozatnak van egy karácsonyi része is, és akkor még nem is tudtam, hogy mennyire szívmelengető, csoda történetet fogok kapni.

Karácsony előtt egy nappal még rengeteg feladat vár Pettson bácsira és Finduszra. Még el kellene menniük a boltba, mielőtt bezár, el kell söpörniük a havat, fenyőágakat kell hozni a lépcsőkre, ki kell takarítani, süteményt kell sütni és még a karácsonyfát is ki kellene vágni. Azonban sajnos Pettson bácsit éri egy kis baleset, ami miatt nem tud lábra állni, és emiatt a karácsonyfát sem tudják elhozni és a boltba sem jutnak el, márpedig bevásárlás nélkül ünnepi étel sem kerülhet az asztalra. Findusz nagyon elkeseredik, hogy milyen lesz így a karácsony, de szerencsére egy kis karácsonyi csoda mindent megold.

Bevallom, amikor először olvastam Bencének ezt a könyvet, én megkönnyeztem. Ez egy olyan hamisítatlan karácsonyi történet, ami melegséget hoz az ember szívébe. Minden Pettson és Findusz történetben nagy szerepet kap a szeretet és a barátság. A közöttük lévő kapcsolat sokszor hasonlít inkább egy gyermek-szülő kapocsra, de mindemellett ők legjobb barátok is. Ebben a történetben azonban most nem csak a Pettson és Findusz közötti szeretet kap szerepet, hanem Pettson szomszédai is megmutatják, hogy mennyire jólelkűek és figyelmesek.  

A történetben számos megmosolyogtató jelenetet is találunk, és sokszor jót nevettem Findusz és Pettson bácsi egy-egy humoros megjegyzésén vagy cselekedetén. Az illusztrációk ismét zseniálisak voltak, és az ember minél tovább nézi őket, annál több apró részletet fedez fel rajtuk. A szerzőnek nagyon jó humora van, és ez nem csak a szövegben, hanem a rajzokban is sokszor kiütközik. Szintén imádom, hogy mennyire kreatív ember (látszik, hogy mérnök), mert ez alkalommal például nagyon tetszett a bohókás a karácsonyfa ötlete. Rengeteget nevettünk rajta Bencével. 😊

Összességében nekem nagyon-nagyon tetszett ez a könyv, és nálunk határozottan kedvenc lett a karácsonyi történetek között. Őszintén ajánlom! 😊

Ha szeretnél többet is megtudni a sorozatról és a szerzőről, itt elolvashatod korábbi bejegyzésemet, amiben 15 érdekességet gyűjtöttem össze róluk. 🙂  

Nyereményjáték

Ti is várjátok a karácsonyt, akárcsak Findusz? A játékunk során szeretnénk, ha egy kicsit már most ráhangolódnátok az ünnepre, és megírnátok nekünk, hogy mik a karácsonyi kedvenceitek. A dolgotok csak annyi lenne, hogy válaszoljatok az állomásokon található kérdésekre, és válaszaitokat beírjátok a Raffelcopter doboz megfelelő helyére.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Mi volt a legjobb karácsonyi ajándék, amit valaha kaptatok?

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]

Nov. 15. Never Let Me Go

Nov. 17. Veronika’s Reader Feeder

Nov. 19. Könyv és más

Nov. 21. Flora the Sweaterist

Leave a Reply