Brittainy C. Cherry – Behind the Bars (Music Street #1) – Review + Excerpt

Synopsis

When I first met Jasmine Greene, she came in as raindrops.

I was the awkward musician, and she was the high school queen.
The only things we had in common were our music and our loneliness.

Something in her eyes told me her smile wasn’t always the truth.
Something in her voice gave me a hope I always wished to find.
And in a flash, she was gone.

Years later, she was standing in front of me on a street in New Orleans.
She was different, but so was I. Life made us colder. Harder. Isolated.

Caged.

Even though we were different, the broken pieces of me recognized the sadness in her.
Now she was back, and I wouldn’t make the mistake of letting her go again.

When I first met Jasmine Greene, she came in as raindrops.
When we met again, I became her darkest storm.

Véleményem a könyvről

*ARC generously provided by the Author in exchange for an honest review*

Brittainy C. Cherry történetei valahogy mindig képesek megszólítani a szívemet. Az írónő ezen művével ismét valami varázslatosat alkotott, és határozottan mondhatom, hogy ez volt az egyik eddigi kedvenc könyvem tőle.  Egyszerre volt lenyűgöző, szívszorító, fájdalmas és gyönyörű.

Jasmine Greennek soha nem volt igazi otthona. Mivel édesanyja barátja egy zenész, így eddigi élete utazással telt, soha nem töltve hosszabb időt egy helyen. Jasmine mindig is otthon tanult, szigorú menetrendek szerint, és igazán soha nem tapasztalta meg azt, hogy milyen is igazi tinédzsernek lenni. Aztán egy nap megérkeznek New Orleansba, és Jasmine végre otthonra talál a városban és egy szaxofon gyönyörű hangjában, amelyet az utcán egy ismeretlen fiú képes előcsalogatni a hangszeréből…

Elliot és Jasmine nem is lehetnének különbözőbbek. Elliot a csendes, félénk fiú, akit folyamatosan bántanak a gimiben, míg Jasmin az új lány, aki máris hatalmas népszerűségnek örvend, és aki egyszer híres énekesnővé válhat, ha minden az anyja precízen elképzelt tervei szerint alakul. De New Orleans egy rejtett szegletében a bárok mögött, ők ketten pontosan ugyanolyanok. Elliot titkos helyén nem létezik bőrszín, vagy családi háttér, vagy tökéletlenségek. Ott és akkor csupán barátság, bizalom, otthon, és a New Orleans kocsmáiból kiszűrődő gyönyörű melódiák őrült kavalkádja létezik.

Olvasás közben hol fájt a szívem, hol olyan hevesen dobogott, hogy majd kiugrott a helyéről. Olykor nem tudtam abbahagyni a mosolygást, majd néhány oldallal később késégbeesetten nyeltem a könnyeimet. Egy igazi érzelmi hullámvasút volt. Nem titok, hogy a „második esély” történetek az egyik kedvenceim, és ezt ötvözve Brittainy C. Cherry gyönyörű stílusával, talán nem is meglepő, hogy ez a történet az első oldalaktól elrabolta a szívemet. Szinte minden oldalon találtam egy-egy kedvenc idézetet, és úgy éreztem, hogy minden egyes gyönyörűségesen megformált szó elrabol egy darabot a szívemből.

Imádtam a szereplőket. Jasmine és Elliot is sokrétű és lenyűgöző karakterek. Szerettem a különbözőségeiket, és a gyönyörűen megfestett kontrasztot közöttük, de különösképpen azt, ahogy csakúgy, mint amikor két teljesen különböző hangjegy egyesül, együtt az ő kettősük is gyönyörű harmóniát volt képes alkotni. Nagyon fájt a szívem Eliért mind a jelenben mind a múltban is, Jazz bátorsága, és ahogy képes volt kiállni magáért pedig igazán lenyűgözött. Ez a történet nem volt mindig egy könnyű olvasmány, de igazán fontos témákat érintett, és tényleg nagyon szerettem.

Külön hatalmas dicséret illeti az írónőt, a címben használt zseniális szójátékért. Bevallom őszintén, hogy eleinte egy kicsit aggódtam a cím miatt, mert a „behind the bars” kifejezést legtöbbször arra használják, ha valaki börtönben van, és féltem, hogy ilyesmi történetet kapunk, de ettől nem is tévedhettem volna nagyobbat. A bar szónak ugyanis több jelentése is van az angolban, és úgy vélem, hogy a cím használatával egyből 3 jelentésére is utalhat a cím. A bar, mint kocsma egyértelműnek tűnik a történet szempontjából, de ugyanakkor a rácsok és a börtön egy alternatív jelentése is értelmet nyer a regény során illetve a bar, mint ütem ugyancsak egy lehetőség, ami a könyv és az egész sorozat zenés hátterére utalhat. Briliáns.

Minden Brittainy C. Cherry által írt történet olyan, mint az a fajta zene, amely utat talál a lelkedhez, és igazán mélyen képes megszólítani a szívedet. Szerettem minden egyes sort, minden szót, minden ütemet és hangjegyet ebben a csodálatos történetben, és határozottan az egyik kedvencem volt 2017-ben. ❤ 

My Review in English

Brittainy C. Cherry never fails to craft stories that speak to my heart. She created something magical again with this masterpiece and I can honestly say that this is one of my favorite books by her so far. It was soul-touching, heartbreaking, painful and beautiful at the same time.

Jasmine Green never had a home. Her mother’s boyfriend is a musician so they traveled a lot never stopping for a long time. She was always home-schooled, never experiencing the things other teenagers do. Until one day they arrive to New Orleans where she finally finds a home in the city and also in the beautiful sound of a saxophone of a skinny boy on the street…

Elliot and Jasmine are so different. Elliot is the shy, fragile boy who is constantly bullied by others, while Jasmine is the new popular girl at school, who one day will become a singer if everything goes as her mother’s plans. But behind the bars of New Orleans they are just the same. At Elliot’s secret place there isn’t skin color or family background or imperfections. There is just friendship, trust, home and the mix of beautiful melodies filtered out from the bars of New Orleans…

This story made my heart ache then race in the best ways. It made me smile and made me cry. It was an amazing emotional roller-coaster. It’s not a secret that I have a soft spot for second-chance romances, and combining it with Brittainy C. Cherry’s beautiful writing style, it’s no surprise that this story stole my heart from the very first pages. I made so many highlights in this book! I found a beautiful quote on almost every page and this story stole a piece of my heart with every mesmerizing word.

I loved the characters so much! Both Elliot and Jasmine were so complex and amazing! I loved their differences, the contrast between them, and especially the way how just like two various music notes blending together they also created a beautiful harmony together.  My heart ached so much for Eli both in the past and in the present and I admired Jazz so much for her courage and how she stood up for herself. I loved New Orleans, the music and although this story was not always an easy read, I loved it so much!

All the stories written by Brittainy C. Cherry are like the kind of music that slowly finds a way to your soul and speaks to your heart.  I loved every line, every word, ever beat and every note in this amazing story. It definitely was one of my favorite reads of 2017. ❤

My Favorite Quotes From the Book

“One can’t truly heal if they pretend the cracks don’t exist.”

“You were, are, and will always be my Jazz. You are every beat, every note, every bar. You are the lyrics, the harmony, and the melody. You were, are, and always will be my favorite song.”

“His kisses were whispers of a forever we’d always dreamed of.”

“You’re the music in a mute world, and my heart beats because you’re here.”

“Maybe this can be your new home,” I told her. “Maybe a home isn’t where you begin, but where you end up.”

“As Elliott held me, he was healing the parts of me I always pretended weren’t broken. When his skin touched mine , we melted together and all my cracks were covered with temporary bandages.”

“He was so nervous at all points in his life, except for when that saxophone was in his hands. When Elliott had his music, his soul was free. Because of jazz, Elliott was able to breathe.”

“My mom says soul music is for a certain type of person with a certain type of skin tone, and my skin doesn’t fit that description.” 
“Tell that to Adele,”I told her. She smiled. 
“Mama says Adele is one in a million, and I’m not. I can’t break down the same barriers Adele did.” 
“No offense to your mom, but that’s the st-stupidest thing I’ve ever heard. You don’t see music, you feel it. Music doesn’t see color. Music transcends all stereotypes. You’ll be the greatest soul singer known to mankind.”

5 – Music is freedom- Stars

FREE ON KINDLE UNLIMITED!
✩ AMAZON US ➜ http://amzn.to/2iFZhHP
✩ AMAZON UK ➜ http://amzn.to/2AmCB5I
✩ AMAZON CA ➜ http://amzn.to/2ArrgiO
✩ AMAZON AU ➜ http://amzn.to/2APVi2W

Excerpt

By the way, what happened to Todd’s nose?” I asked.
“I broke it,” Elliott said matter-of- factly.
“What? How? Why?”
He shrugged before turning to look out the window. “He called you a bad name.”
“What was it?”
“It doesn’t matter.”
“Eli,” I started.
He turned my way and locked his hazel eyes with my browns. “Jazz…” He shook his
head. “It wasn’t true.”
I swallowed hard, a big part of me certain Todd’s words held some form of truth.
Elliott saw it in me—my fear. He kept shaking his head and whispered, “I don’t feel
sorry for you. Sometimes you look at me like you think I feel sorry for you, and I want
you to know I don’t. I think you’re perfect the way you are.”
I quietly laughed at him repeating the words I’d told him earlier. A few tears rolled
down my cheeks. “I’m a little messed up.”
“I know.” He nodded. “That’s why I like you.”
He went back to staring out the window, and I kept staring at him.
And there it was.
So small, so tiny, so real.
Love.
It wasn’t love, but it was the beginning of it.
I knew I was young, and I knew it was stupid, but in that moment, I began to fall in
love with the quiet boy who quietly cared for me. The boy who was scared and still
strong. The boy who stood up for me when he was surrounded by reasons not to do

such a thing. I hadn’t known much about love. I hadn’t known how it looked, felt, or
tasted. I hadn’t known how it moved, how it flowed, but I knew my heart was tight and
currently skipping a few beats. I understood the goose bumps covering my arms. I knew
this stuttering boy who was sometimes so scared was someone worth loving. He was
worth being the first one I gave my heart to.
I knew Elliott Adams was love.
And I was falling into him so fast.

 

About the Author

Hi! I’m Brittainy! Join me as we travel through my mind as a Romance Author. This includes such things as my random thoughts, tricks, tips, things I’m learning, things I’m re-learning, things I’m forgetting, and my weird ways of crafting stories.

Connect with Brittainy

Facebook: https://www.facebook.com/BrittainyCherryAuthor/

Twitter: @BrittainyCherry

Stay up to date with Brittainy by signing up for her newsletter:

https://goo.gl/VOg4l8
https://brittainycherry.wordpress.com

Leave a Reply