Könyvtár házhoz szállítva. Ti kipróbálnátok?

Sziasztok!

Valamelyik nap egy szuper ötlettel kerestek meg, és megkértek, hogy kérdezzem meg a Ti véleményeteket is róla. Vicces történet egyébként, mert Imre, a projekt ügyvezetője ugyanabba a gimibe járt, mint én, így korábban már ismeretlenül is kitöltöttem az első kérdőívét az ötlettel kapcsolatban, ami már akkor felkeltette az érdeklődésemet, így mikor teljesen véletlenül bloggerként felkeresett, nem is volt kérdés, hogy szívesen felajánlom a segítségemet. 🙂

A bookbinge projekt célja az, hogy egy olcsó és kényelmes alternatívát teremtsen a könyvek beszerzésére. Mindezt egy olyan szolgáltatás formájában képzelik el, amely keretein belül havonta kiválaszthatnád a könyveket, amiket szeretnél elolvasni, amit ők házhoz vinnének, majd a hó végén visszaszállítanának. Mindezt egy okostelefonos és internetes alkalmazás keretén belül, kényelmesen lehetne intézni.

A projekt bookbinge néven fut és a honlapja itt elérhető: https://bookbinge.io

Az ötlet könyvtárakkal való kooperációra épít, és egy fix havidíj keretében működne. Egyelőre a terv szerint kezdetben maximum havi két könyv kölcsönzésére lenne lehetőség, és ezen könyveket minden hónap ugyanazon napján szállítanák házhoz, illetve vissza. További ötletként felmerült, hogy esetleg (molyos) kívánságlista is bekerüljön az applikációba, ami szerintem szuper ötlet lenne.

A projekt ügyvezetője, Nagy Imre, szeretné az olvasók véleményét és igényeit minél mélyebben megérteni, annak érdekében, hogy a szolgáltatás tényleg hasznos legyen számukra. Mit gondoltok? Élnétek egy ilyen szolgáltatással? Milyen elvárásaitok lennének vele szemben? Milyen funkcióknak örülnének és milyen funkciókat tartanak feleslegesnek? 

Ha szeretnétek segíteni, akár kommentben, üzenetben, emailben vagy ezen kérdőív kitöltésével is megtehetitek. Személy szerint nekem nagyon tetszik ez az ötlet, és nagyon drukkolok a projekt kitalálóinak, hogy sikerüljön majd megvalósítaniuk ezt a szuper elképzelést! 🙂

 

Leave a Reply