Pixar ​– 5 perces mesék – Blogturné + Nyereményjáték

Szeretnél újra elmerülni a Pixar-mesék világában? Tovább kalandoznál Villám McQueen, Buzz Lightyear vagy WALL-E társaságában? Tarts öt bloggerünkkel a Pixar ​– 5 perces mesék blogturnéján, és nyerd meg a Kolibri Kiadó jóvoltából az újabb izgalmas, színes és vidám mesegyűjteményt!

Kiadó: Kolibri Kiadó, 2022

Oldalszám: 184, puhatáblás

Fordította: Tóth Zsuzsanna

ISBN: 9789634378839

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

– Ausztráliába megyünk! – jelentette be Riley a szüleinek.

– Azért vacsorára érj haza – mondta az anyukája. – Krumplipürét készítek.

– Ne felejtsd el, hogy Minnesota és Ausztrália között van egy nagy óceán! – emlékeztette az apja.

Éld át a 12 fantasztikus mesét!

Főzz együtt Remyvel és Linguinivel, hallgasd meg a Rivera Családi Zenekar koncertjét, és segíts Woodynak a mentőakcióban! Számtalan izgalmas kaland vár rád kedvenc Pixar-szereplőid oldalán – olvass el egy-egy történetet akár 5 perc alatt!

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem

A legtöbb kisgyerekes szülő talán már találkozott a Kolibri Kiadó Disney 5 perces mesegyűjtemény sorozatával, melyből én magam is bemutattam már három kötetet az elmúlt évek során. Amikor megláttam, hogy a sorozata végre egy Pixar kötettel is bővül, nem is volt kérdés, hogy be kell szereznünk.

A Pixar animációsfimek etalonja az 1995-ben bemutatott Toy Story volt, ami számomra azóta is a legtöbbet látott Disney rajzfilmek között szerepel, főleg mert ez volt az egyik olyan mese, ami megvolt nekünk videókazettán, így a nővéremmel rongyosra néztük. (Régi szép idők. :)) Ezt a rajongást sikerült tovább is adni, így ha az elmúlt egy évben nem láttam legalább ötven alkalommal a Toy Story második részét, akkor szerintem egyszer sem, ugyanis Bencének az lett a kedvenc meséje.

A Pixar a Toy Story sikere után aztán elkezdte ontani magából a jobbnál-jobb számítógépes animációs filmeket, így az elmúlt majdnem három évtized során 25 egész estés filmmel bővítették a Disney filmek sorát. Ebben a gyűjteményben ezen mesékkel találkozhatnak az olvasók, hol kiegészítő-, vagy éppen előzménytörténetként, máskor pedig az eredeti animációs film rövidített változataként.

Ahogy ez lenni szokott, a kötetben akadtak jobb és kevésbé erős történetek is, de mindegyiknek volt mondanivalója és tanulsága. Maga a mesegyűjtemény igazán sokszínű, minden évtizedből kerültek bele mesék, ráadásul a kisfiúk és a kislányok is egyaránt találkozhatnak benne a kedvenc karaktereikkel. Nekem legjobban a Szenillás mese tetszett, de a Hihetelen családos történet is nagyon aranyos volt. Külön örültem, hogy volt olyan mese, amit a könyv által ismerhettünk meg, ugyanis a Dínó tesót eddig nem ismertük, de azóta a film is nagy kedvenc lett nálunk. 

A könyv nagyon szépen illusztrált és a lapok is jobb minőségűek, mint a Micimackó 5 perces történetek esetén, azonban a könyv kötésével sajnos nekünk vannak minőségi problémáink, de lehet, hogy csak nem volt szerencsénk.

Mi nagyon szeretjük ezt a sorozatot, mert igényes, szép és pont megfelelő hosszúságúak benne a történetek egy esti mesének. Összességében ez a kötet is tetszett nekünk és mindenképpen ajánlom!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*


Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban a Pixar-mesék egy-egy szereplőjét kell felismernetek. Minden állomáson találtok egy-egy képet, a ti feladatotok pedig, hogy a szereplő nevét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

04.07. Veronika’s Reader Feeder
04.09. Dreamworld

 

Leave a Reply