Zene a könyvben – Music in the Book #8

Ezen a héten egy olyan könyvet hoztam, amicovers_267940 még nagyon friss élmény számomra. Ez nem más, mint Jennifer L. Armentrout: Ónix című könyve, amely a Luxen sorozat második kötete. Azon kívül, hogy izgalmas történet, még nagyon humoros is, és szerintem maga a részlet is vicces, amit hoztam belőle. 🙂 Őszintén szólva maga a dal nem áll túl közel a szívemhez, de ez egy klasszikus 80-as évek sláger a Duran Duran-tól, úgyhogy szerintem sokan ismerik. Az igazat megvallva, nekem a Glee-verzió sokkal jobban tetszik ebből a dalból, főként, hogy az egy Hungry Like the Wolf/Rio mashup és az egyik előadó Matt Bomer volt, akit imádok! 😀 Oké, lehet, hogy béna, hogy szeretem a Glee-t, de szerintem nagyon vicces sorozat volt, jó karakterekkel, nagyon jó zenékkel, ráadásul sok-sok fontos problémára is felhívta a figyelmet, úgyhogy picit szomorú voltam, amikor véget ért. Ne ítélkezzetek, mindenkinek van egy bűnös élvezete, nekem a Glee volt az. 😀

“Aztán bekapcsoltam a tévét egy olyan csatornára, ahol üres képernyő mellett csak zenét adnak. Találtam egy adást a nyolcvanas évek slágereivel, és annyira felhangosítottam, hogy ne halljam a saját gondolataimat. Várt a mosnivaló, és a konyhára is ráfért már, hogy valaki végigsikálja. (…)
Végigszaladtam a házon, összeszedtem a szennyest, meg-megcsúsztam a keményfa padlón. Betömtem egy adagot a mosógépbe, és versenyt énekeltem a tévével.
– In touch with the ground, I’m on the hunt. I’m after you…
Kicsoszogtam a mosókonyhából, végigkorcsolyáztam a folyosón, közben úgy integettem, mint a rózsaszín bábok a Fantasztikus labirintusban.
– A scent and a sound, I’m lost and lm found. And I’m hungry like the wolf..
Something on a line, it’s discord and rhyme, hogy is van tovább, la-la-la…
Mouth is alive, all running inside, and I’m hungry like the…
Melegen megbizsergett a tarkóm.
– Egészen pontosan
I howl and whine, I’m after you, nem la-la-la.
A mély hang megriasztott. Felkiáltottam és megpördültem, a lábam megcsúszott az alaposan feltakarított padlón, és máris csattant a fenekem a parkettán.
– Szent szar! – kaptam a szívemhez. – Azt hiszem, infarktust kaptam.
– És még a fenekedet is eltörted. – Daemon hangjában vidámság bujkált. Fekve maradtam a keskeny folyosón, igyekeztem lélegzethez jutni.
– Mi van már? Csak így besétálsz mások házába?
– És kihallgatom, ahogy a lányok pillanatok alatt hazavágnak egy dalt? Igen, ez régi szokásom. Mellesleg többször kopogtam, de aztán meghallottam, hogy…
énekelsz, az ajtó meg nem volt bezárva. – Vállat vont. – Úgyhogy beengedtem magam.
– Látom — morogtam, és fintorogva talpra kecmeregtem. — Ó, a fenébe! Lehet, hogy tényleg eltörtem a fenekemet.
– Remélem, nem. Különösen vonzódom a fenekedhez. – Rám mosolygott. – Elég piros az arcod. Biztos, hogy nem vágtad pofon magadat közben?
Utállak — morogtam.
-Nem, szerintem nem. – Végigmért, egészen a lábujjam hegyéig.
– Szép a zoknid.
– Szükséged van valamire? — tudakoltam a hátsómat dörgölve.
Daeemon nekidőlt a falnak, és a nadrágja zsebébe dugta a kezét.
– Nem, semmire.
– Akkor miért törtél be hozzám?
Újra vállat vont.
– Nem törtem be. Az ajtó nyitva volt, és hallottam a zenét. Kitaláltam,hogy csak te vagy itthon. Miért mosol a nyolcvanas évek zenéjére a születésnapodon?
(…)
El se hittem, hogy tényleg emlékszik.
– Úgy tűnik, ennyire béna vagyok.
– Hát ez tényleg bénaság. Ó, hallgasd csak! – Ragyogó pillantása a nappali felé rebbent. – Az
Eye of the Tiger! Ezt nem akarod elénekelni?
Esetleg felfuthatnál a lépcsőn, és légbokszolhatnál.”

rcLxkoo6i

This week I brought to you a song from a book which 13047090I just read, and I loved so much. The book is the Onyx by Jennifer L. Armentrout, which is the second part of the Lux series. The whole series is really gripping and humorous and I think the quote I brought is also very funny. 🙂 The song itself is not really close to my heart, but it is a classic eighties song by Duran Duran so I think everybody knows it. To tell the truth I love the Glee-version it so much more, especially because it is a Hungry Like the Wolf/Rio mashup and one of the singer was Matt Bomer who I really love! 😀 Okay maybe it is lame, that I’m 26 years old and I love Glee, but I think that show was so funny, and I loved the characters and the songs so much! I think it also drew attention to a lot of important topics, so I was really sad when it ended. Don’t judge me, I think everybody has a guilty pleasure, mine was Glee. 😀

“I settled on one of those usually annoying stations on the TV that played only music on a blank screen. Stopping on a channel that offered hits from the eighties, I turned it up loud enough I couldn’t hear my own thoughts. There was laundry that needed to be done and a kitchen that could use a good scrubbing.
(…)
Running through the house, I gathered all the clothes, sliding at times on the hardwood floors. I dumped a load into the washer and started singing along to one of the songs. “In touch with the ground. I’m on the hunt. I’m after you.”
I scooted out of the laundry room and skipped down the hallway, arms flaying around my head like one of the hot pink puppets from the movie Labyrinth.
A scent and a sound, I’m lost and I’m found. And I’m hungry like the wolf. Something on a line, it’s discord and rhyme—whatever, whatever, la la la—Mouth is alive, all running inside, and I’m hungry like the—” Warmth spread down my neck.
“It’s actually,
’I howl and I whine. I’m after you,’ and not blah or whatever.”
Startled by the deep voice, I shrieked and whipped around. My foot slipped on a section of wellcleaned wood and my butt smacked on the floor.
“Holy crap,” I gasped, clutching my chest. “I think I’m having a heart attack.”
“And I think you broke your butt.” Laughter filled Daemon’s voice.
I remained sprawled across the narrow hallway, trying to catch my breath. “What the hell? Do you just walk into people’s houses?”
“And listen to girls absolutely destroy a song in a matter of seconds? Well, yes, I make a habit out of it. Actually, I knocked several times, but I heard your…
singing, and your door was unlocked.” He shrugged. “So I just let myself in.”
“I can see that.” I stood, wincing. “Oh, man, maybe I did break my butt.”
“I hope not. I’m kind of partial to your butt.” He flashed a smile. “Your face is pretty red. You sure you didn’t smack that on the way down?”
I groaned. “I hate you.”
“Nah, I don’t think you do.” His gaze went over me, down to my toes. His brows inched up. “Nice socks.”
I rubbed my backside. “Do you need something?”
He leaned against the wall, shoving his hands into his jeans. “No, I don’t need something.”
“Then why did you break into my house?”
He shrugged again. “I didn’t break in. The door was unlocked and I heard the music. I guessed you were the only one here. Why are you doing laundry and singing eighties songs on your birthday?”
(…)
I couldn’t believe he’d remembered. “I’m obviously that lame.”
“That is pretty lame. Oh, listen!” His glittering eyes slid in the direction of the living room. “It’s ’
Eye of the Tiger.’ Do you want to sing along to that? Maybe jog up the stairs and pump your fists in the air?”

Glee version

Leave a Reply