Colleen Hoover – Verity -Blogturné + Nyereményjáték

*You can read my review in English here.*

Ismét a thriller műfajban mutatja meg magát Colleen Hoover, az írónő legújabb könyve, a Verity a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg idén júliusban. Ha szeretnétek Ti is borzongani, tartsatok a turné bloggereivel, hiszen rengeteg értékelést olvashattok Lowen és Jeremy történetéről, extra állomások is lesznek és természetesen a nyereményjáték sem marad el.

Kiadó: Könyvmolyképző

Megjelenés: 2020. július 28.

Eredeti megjelenés: 2018

Oldalszám: 312

Fordító: Barthó Eszter

ISBN: 9789634577904

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

„A szavaknak egyenesen a zsigerekből,
húson és csontokon át kell kiszakadnia.”

A küszködő, anyagi csőd szélén álló író, Lowen Ashleigh megkapja élete állásajánlatát. A bestsellerszerző Verity Crawford férje felkéri, hogy a balesetben megsérült író helyett megírja sikersorozatának befejező részeit. Lowen megérkezik a Crawford-házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Ám az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét is, mely örökre megváltoztatta a család életét. Lowen először úgy dönt, nem mutatja meg a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait.

Egyedülálló romantikus thriller

a New York Times bestsellerszerző, Colleen Hoover tollából.

Neked való, ha nem félsz rettegni.

Ismerd meg egy beteg lélek legsötétebb bugyrait!

Véleményem a könyvről

*Az értékelésem spoilereket tartalmaz a kapcsos zárójelek között, amelyet a kurzorod segítségével tehetsz láthatóvá! *

Szeretem, ha egy szerző olykor-olykor ki mer lépni a komfortzónájából, így bár kicsit félve, de kíváncsian ugrottam fejest ebbe a regénybe. Bár nem volt tökéletes, de Colleen Hoover stílusa ez alkalommal is lebilincselő volt, és az írónő gondoskodott róla, hogy ne tudjam letenni ezt a könyvet.

A történet főszereplője Lowen Ashleigh egy nem túl sikeres írónő, akit egy visszautasíthatatlan ajánlattal keresnek meg. Arra kérik fel, hogy legyen a híres bestsellerszerző, Verity Crawford szellemírója, aki egy autóbaleset következtében olyan súlyosan megsérült, hogy jelenleg magatehetetlenül vegetál, ám ezt nem akarják nyilvánosságra hozni. Ahhoz, hogy Lowen be tudja fejezni a sorozatot, el kell utaznia a Crawford család birtokára, hogy ott átnézhesse az írónő jegyzeteit és kutatómunkát végezzen. Ám a helyzetet nem csak az bonyolítja, hogy Lowen lassan érzelmeket kezd el táplálni Verity férje, Jeremy iránt, hanem az is, hogy a jegyzetek között egy olyan önéletrajzi regényre lel, ami mindent megváltoztat, és ami felfedi, hogy ki is valójában Verity Crawford…

Az ötlet nagyon jó volt, hátborzongató faktorból is jelest érdemel a történet, de bevallom, én akciódúsabb végjátékot és nagyobb fordulatot vártam. Sokszor éreztem azt, hogy csak borzongató faktorként került a történetbe egy-egy elem, és ez zsánertől függetlenül mesterkélten hatott, amit nem várnék egy CoHo könyvtől. Véleményem szerint azok az igazán zseniális történetek, amelyek olyan átgondolt aprólékossággal vannak kitalálva, hogy minden részletnek helye van a nagy kirakósban. Egyszerűen nem szeretem az olyat, amikor csak azért vannak elemek egy könyvben vagy egy filmben, mert abban a pillanatban a szerző úgy érzi, hogy „hmm ide kell valami ijesztő, tegyük bele ezt meg ezt”, amit utána nyugodtan el is felejthetünk. Ez olyan, mintha egy másik doboz puzzle darabkáit próbálná beleerőltetni az adott képbe, de természetesen azok a darabok nem illeszkednek, még ha színben hasonlóak is. Például zavart, hogy {az alvajárós szálnak végül nem volt sok értelme, ahogy az alagsori jelenetnek sem}, és számomra Crew karaktere is olyan kesze-kusza volt. Crew egyébként valószínűleg saját könyvet fog kapni, amit kíváncsian várok majd, mert lehet hogy az fogja igazán megadni a hiányzó válaszokat. 

A történet vége kicsit összecsapottnak tűnt, és én a befejezést sem találtam elég merésznek. Nekem ez a lezárás olyan „Oh, oké…” kategória volt, nem “Kindle eldobós”, mint amire számítottam. {Szerintem az igazi mindf*ck az lett volna, ha a levélből az derül ki, hogy Jeremy a pszichopata. Én bevallom, erre számítottam, mert annyira hihetetlennek tűnt számomra az a véletlen ahogy találkoztak, ráadásul utólag kiderült, hogy Jeremy tudta, hogy ki Lowen (legalábbis a neve alapján már biztosan), és ő volt az, aki olvasta a könyvét… és aztán ezzel a szállal sem lett semmi kezdve. Ez szintén egy olyan dolog, ami nem tetszett.}

Igazából a könyv vége számomra azért sem hatott sokkolóan, mert {ebben a formában bennem nincs igazán nagy kétség afelől, hogy Verity valóban pszichopata volt, és az utolsó levele is egy manipuláció. Szimplán azért, mert szerintem valamilyen pszichés rendellenesség nélkül nem lehet egy ilyen állapotot ilyen hosszan tettetni. Plusz Jeremy biztosan ráismert volna olyan részletre a könyvben, ami nem úgy történt a valóságban. Meg egyáltalán Verity miért nem írt hozzá egy előszót, ha a könyvet arra szánta, hogy tanuljanak belőle mások? Valahogy annyira nem áll össze a kép… }

Bár az írónő már elkészült a történet forgatókönyv átiratával (a jogok még nem keltek el), én valószínűleg a kisebbik tábort erősítem azzal, hogy egyelőre nem látom magam előtt filmként ezt a könyvet. Leginkább azért, mert nem tudom elképzelni, hogy hogy tudnák igazán jól megjeleníteni a könyvben szereplő kézirat tartalmát és a főhősének kitekeredett gondolatait. Számomra ugyanis ez volt az igazán ‘hidegrázós’ faktor, nem a könyvben szereplő egyéb események.

Összességében úgy érzem, hogy bár nem volt tökéletes, de zsáner debütáló regényként egészen kiemelkedő volt ez a könyv, és határozottan nem volt jó ötlet éjszaka befejezni, mert ezt követően közel sem volt nyugodt az álmom. 🙂 Erősen gondolkoztam, hogy 4 vagy 4.5 csillagot adjak erre a könyvre, de végül a 4.5 mellett döntöttem, mert a konklúzióig egészen biztos voltam benne, hogy 5 csillagot fog kapni. 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

 

Colleen Hoover: Saint

Ha valaki esetleg olvasna még a Verity-n kívül is egy fordulatos, hidegrázós Colleen Hoover thrillert, annak ajánlom figyelmébe a One More Step antológiában megjelent Saint című novellát a szerzőtől. Kicsit hasonló történet, amelynek főszereplője szintén egy írónőről, aki elvonul egy hétvégi házba írni, ám azt nem is sejti, hogy milyen következményekkel jár majd, ha a képzelet és a valóság határa elkezd összemosódni… 

A The Bookworm Box által kiadott One More Step antológiában 26 szerző novellái kaptak helyet, és mindegyik novella a „Még egy lépés a biztos halált jelentené…” mondattal kezdődik. Minden bevétel jótékonysági célra megy, és a könyv Kindle Unlimited-en is elérhető. –> 

One More Step

Nyereményjáték

A mostani játékunk során fel kell elevenítenetek minden tudásotokat az írónővel és könyveivel kapcsolatban, ugyanis egy keresztrejtvényt hoztunk Nektek. Minden állomáson egy feladványt fogtok találni, de legyetek résen, mert nem sorban fogunk haladni, ezért nagyon figyeljétek a feladvány előtti sorszámot, és oda illesszétek be a rejtvényben a szavakat is. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se felejtsétek el beírni! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább később írjátok be, mert sajnos utólag már nem tudtok javítani. A megfejtés természetesen szintén az írónőhöz fog kapcsolódni. Sok sikert!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

13. Colleen másik keresztneve.

a Rafflecopter giveaway

Állomások

07.20. Dreamworld extra

07.21. Hagyjatok! Olvasok! extra

07.22. Readinspo

07.23. Veronika’s Reader Feeder

07/24 Sorok Között

07/25 Pandalány olvas

07/26 Deszy könyvajánlója

07/27 Sorok Között extra

07/28 Csak olvass!

07/29 Hagyjatok! Olvasok!

07/30 Fanni’s Library

07/31 Könyvvilág

08/01 Dreamworld

 

Leave a Reply