Emma Scott – Forever Right Now – Release Blitz + ARC Review + Excerpt + Giveaway

Title: Forever Right Now
Author: Emma Scott
Release Date: Tuesday, October 24, 2017
Tagline: “Ours isn’t a romance. It’s a love story.”

Synopsis

***STANDALONE new adult romance from the author of The Butterfly Project and the Full Tilt Duet***

Darlene Montgomery has been to hell and back…more than once. After a stint in jail for drug possession, she is finally clean and ready to start over. Yet another failed relationship is just the motivation she needs to move from New York to San Francisco with the hopes of resurrecting her dance career and discovering that she is more than the sum of her rap sheet. As Darlene struggles in her new city, the last thing she wants is to become entangled with her handsome—but cranky—neighbor and his adorable little girl…

Sawyer Haas is weeks away from finishing law school, but exhaustion, dwindling finances, and the pressure to provide for himself and his daughter, Olivia, are wearing him down. A federal clerkship–a job he desperately needs–awaits him after graduation, but only if he passes the Bar Exam. Sawyer doesn’t have the time or patience for the capricious—if beautiful—dancer who moves into the apartment above his. But Darlene’s easy laugh and cheerful spirit seep into the cracks of his hardened heart, and slowly break down the walls he’s resurrected to keep from being betrayed ever again.

When the parents of Olivia’s absentee mother come to fight for custody, Sawyer could lose everything. To have any chance at happiness, he must trust Darlene, the woman who has somehow found her way past his brittle barbs, and Darlene must decide how much of her own bruised heart she is willing to give to Sawyer and Olivia, especially when the ghosts of her troubled past refuse to stay buried.

For readers 18 and up

*ARC kindly provided by the Author in exchange for an honest review*

Véleményem a könyvről

*Az értékelés némely helyen spoilereket tartalmaz, amelyet a kurzorral való kiemeléssel tehetsz láthatóvá*

Nagyon szeretem Emma Scott könyveit. Mind a The Butterfly Project, mind a Sugar & Gold bekerült az idei kedvenc olvasmányaim közé, így már alig vártam, hogy olvashassam Darlene történetét. Sajnos azonban ez a könyv most nem tudott úgy levenni a lábamról, ahogy a szerző korábbi kötetei.

Darlene-t először a The Butterfly Project-ben ismerhettük meg.  Ő egy gyógyulás útján lévő drogfüggő, aki egy kevés időt a rácsok mögött is kénytelen volt eltölteni. Miután a barátja sokadik alkalommal is otthagyja, a lány úgy érzi, hogy ez alkalommal egy teljesen tiszta lapot akar. Összepakolja a holmiját, felszáll a buszra, és meg sem áll San Francisco városáig,

Szerencséjére egy barátja által sikerül egy aranyos harmadik emeleti lakást szereznie egy gyönyörű, régi viktoriánus házban. Az első emeleti szomszédja egy nagyon barátságos és kedves család, azonban közvetlenül alatta egy olyan férfi lakik, aki közel sem látja annyira szívesen a lányt. Sawyer egy goromba, de sajnos rendkívül vonzó férfi, aki egy éves aranyos kislányával él egyedül. Sawyer nem akar senkivel sem barátkozni, hiszen megvannak a saját problémái. A jogi egyetemen végzős, így keményen kell tanulnia a záróvizsgáira, miközben egyedül próbálja nevelni a lányát, Olivia-t, a tőle telhető legjobban. De Darlene-t nem ijeszti el a rideg viselkedés, és mint egy tornádó viharzik be Sawyer és Olivia életébe.

Nagyon megszerettem a szereplőket. Sawyer annyira aranyos volt a kislányával, és Darlene-t is igazán megkedveltem. Lenyűgöző volt, ahogy küzdött az új életéért, és nagyon tetszett, ahogyan maga a tánc az újrakezdést szimbolizálta a történetben. Ez nagyon szép ívet tudott adni a könyvnek, az első lépésektől, az utolsó fejezetig. Emma Scott írási stílusa kiemelkedő, és habár akadt némi gondom az alaptörténettel, egészen a könyv 80%-áig le sem tudtam tenni. Eddig a pontig annyira biztos voltam benne, hogy 5 csillagot fogok adni a végén, de sajnos a maradék 20% annyira, de annyira cukros és klisés volt, hogy végül nagyon csalódottan fejeztem be a könyvet. Egészen biztos vagyok benne, hogy az írónő ettől sokkal többre is képes! Tényleg szomorú vagyok, hogy a vége (és nem csak az epilógus!) ennyire mindenféle eredetiségtől mentes cukorszirup lett. 🙁

A másik dolog, ami miatt kicsit ráncoltam a szemöldököm, az az, hogy komoly fenntartásaim vannak magával az alaptörténettel kapcsolatban.
SPOILER> {Először is le kell szögeznem, hogy nem ismerem az amerikai jogrendszert és az ottani gyermekgondozási hálózatot, csak a magyarból tudok kiindulni, azonban egészen biztos vagyok benne, hogy egy tisztázatlan szülői háttérrel rendelkező gyereket az állam nem hagy ott egy teljesen idegen férfival (hiszen Sawyer neve nincs rajta az anyakönyvi kivonaton). Magyarországon az ilyen gyermekek mindig-mindig bekerülnek az a rendszerbe. Először megpróbálják megkeresni az anyát, ha időközben elhunyt, akkor az anyai nagyszülőket vagy egyéb rokonságot. Ezt a sorrendet követve pedig, ily módon egyből rátaláltak volna Molly szüleire.
}

{ A másik alternatíva, hogy Sawyer nem jelentette senkinek, hogy Livvie nála van, de ez erősen kétségbe vonható, figyelembe véve, hogy a férfi mennyire erősen ragaszkodik a joghoz és mélyen hisz abban, hogy a jog szimplán fekete és fehér. Továbbá egy ponton biztosan el kellett volna vinnie a kislányt orvoshoz, hogy oltásokat kapjon, vagy ha beteg, és akkor egyből megkongatta volna valakinél a vészharangot, hogy Sawyer egyedül nevel egy kislányt, aki hivatalosan semmilyen rokonságban nem áll vele. És ha nem jelentette be a rendszerben, hogy Livvie nála van, akkor hogyan tudja bizonyítani az idő lejártával, hogy a kislány már egy éve nála van? (A történet szerint egy év után kérvényezheti, hogy ráírják a nevét az anyakönyvi kivonatra, mint apa.)  }

Valahogy a darabkák nem állnak össze, és emiatt kicsit olyan érzésem van, mintha a szerző nem gondolta volna át kellő körültekintéssel ezt a történetet. De kérlek javítsatok ki, ha tévednék, vagy ha az amerikai rendszer valóban ennyire más módon működne.

Összességében tetszett, de nem a kedvenc könyvem a szerzőtől. Az nem kérdés, hogy Emma Scott egy kiváló írónő, de őszintén hiszek abban, hogy sokkal jobb is lehetett volna ez a könyv. Aranyos volt és jól megírt, de azt kívánom, hogy bárcsak kevesebb cukormáz és több szív lett volna benne, mert a kettő nem mindig jelenti ugyanazt.

My Review in English

*My review contains spoilers that you can highlight with the help of your cursor*

I truly love the books by Emma Scott and both The Butterfly Project, both Sugar & Gold were one of my top reads of this year. So I couldn’t wait to read Darlene’s story, but unfortunately this book just hasn’t swept me off my feet like the author’s former novels.

We met Darlene in The Butterfly Project. She is a recovering addict who also did a little jail time, but after her shitty boyfriend leaves her again, she decides that she wants a clean slate. She packs her bags, gets on a bus, and doesn’t stop until she reaches San Francisco.

She is lucky because one of her friends gets her a really nice third-floor apartment in an old Victorian house. On the first floor lives a really nice and welcoming family, but her second floor neighbor is a really moody, rude but way too hot guy, who lives with an adorable one year old little girl. Sawyer wants to be left alone since he has his own problems. He is in law school and he has to study a lot for his finals while he tries to raise his daughter alone the best he can. But Darlene doesn’t shy away from Sawyer’s hard demeanor. Like a tornado, she storms into his life and at the end she finds an amazing guy under the hard surface.

I truly loved the characters! Sawyer was such a cutie with his daughter, Olivia, and I also loved Darlene and how she fought for a new life. I also loved how dancing represented her new beginning, it gave a really great arc to the story from the first steps to the end of the book. Emma Scott’s writing style is amazing, and although I had some concerns about the base of the story-line I couldn’t put this book down until I reached about 80%. It’s a beautiful slow-burn story, and I was so sure that it will be a 5-star read for me until this point, but unfortunately the rest of the 20% was so-so-sooo cheesy and clichéd for my taste that I felt truly disappointed about the ending. I’m sure that the author could do so much better than this and I’m truly sad because it could have been a much better story if the ending (and not just the Epilogue!) is less unoriginal. 🙁

The other thing that made me frown a little, that I had serious doubts about the base of the story. SPOILER> {First, I have to tell you that I don’t know the laws or the childcare system of the U.S., so for the base of my thinking I can only use the Hungarian system, but I highly doubt if a child has unclarified parental background, the system would leave her/him with a complete stranger (since Sawyer’s name is not on the birth certificate). In Hungary in this case the child always-always gets into the system, they try to find the mother, and if she passed away they try to find the mother’s relatives, so this way they immediately would have found Molly’s parents. }

{ The other alternative is that Sawyer hasn’t told anyone that he raises Livvie, but I highly doubt this scenario, since he truly believes in law and that the law is black and white. And he must have took Livvie to the doctor at some point to get her vaccinations or if she got sick, so someone would have found out that he raises a child who is officially not his, and it would have rang a bell to a doctor or for someone else. And if he didn’t tell anyone at the system that Livvie lives with him, that how can he prove that she lived with him for a year at all? (Based on the story he has to wait for a year to put his name on Livvie’s birth certificate.) }

Somehow the pieces just don’t click at the end and I’m truly sad about this, because this way it seems like the author didn’t really think this story through. But please tell me if I think it wrong or if the U.S. system works in such a different way.

Overall I liked it, but it’s not my favorite story by the author. It’s no question that Emma Scott is an outstanding author and I truly believe that this story could have been so much better. It was cute and well-written but I truly wish that it had less sugar and more heart, because it’s not always the same thing.

My Favorite Quotes From the Book

“I realized—too late—that being with the people who love you isn’t weak. It’s how you stay strong.”

“Do you ever wish you could take a moment and keep it forever? Like right now…how you taste on my mouth, and your hands on me, and your eyes…God, Sawyer, the way you’re looking at me… If I could have just one moment, one feeling, and live in it forever, I would choose this one.”

“And then the tornado that was her, swept out of my place just as fast as she’d swept in, and I was alone.”

“The exhaustion was like a suit of armor, but Darlene…She seemed weightless—as if she wore combat boots to keep her from floating away. She smiled constantly, laughed easily, and she swept into my life at a grocery store like it were nothing.”

4- Good, but not great – Stars

Purchase Links


Amazon US: http://amzn.to/2yKbyyy
Amazon Universal: myBook.to/EScottForeverRightNow
KOBO: http://bit.ly/FRNKobo
BN: http://bit.ly/FRNBNScott
iBooks: http://apple.co/2x0t8Au

Goodreads: https://goo.gl/LR6Kb9

Forever Right Now Excerpt

 “Who are you?” he demanded rudely, shifting the diaper bag higher on his shoulder while hoisting his little girl in his other arm. He was six feet of hotness in a rumpled suit, glaring at me with suspicion in his dark eyes. 

“I…I’m your new neighbor?” It sounded more like a question; as if I needed this guy’s permission to live. I straightened to my full height. “I just moved in upstairs. I’m a dancer. Well, I was. Had to take some time off but I’m going to get back into it soon…ish.” I put on my friendliest smile. “I’m a massage therapist now. Just got my license and…”

My words died under Sawyer’s withering stare. 

“A dancer. Fantastic,” he said bitterly. “Just what I always wanted. Someone leaping and thumping above me, waking my kid up and disturbing my studies at all hours of the night.”

I planted my hands on my hips. “I can’t dance in a dinky apartment, and besides…”

Words failed me again as the sharp planes and hard angles of Sawyer’s face melted when his daughter–I guessed her to be about a year old–suddenly clapped her small hand over his chin. Sawyer’s hard gaze softened, and his broad mouth turned up in a smile–a beautiful smile I was sure only his little girl ever got to see, and so full of love that for a moment I could hardly breathe. 

Playlist for the Book

Giveaway

$20 Amazon Gift Card & Signed Paperback Giveaway (2 Winners):

a Rafflecopter giveaway

 

Author Bio

Emma Scott writes romances with flawed characters, characters with artistic hearts: builders, poets, and writers of various makes and models. And love always wins. Always.

 

Where to Find Emma
Website: www.emmascott.net

Facebook: https://www.facebook.com/EmmaScottwrites
Twitter: @EmmaS_writes
Instagram: @EmmaScottWrites
Amazon: http://bit.ly/EmmaScott

 

 

Follow me on Instagram: @upveronika

Leave a Reply