M. Kácsor Zoltán – A boszorkány seprűje – Blogturné + Nyereményjáték

Kiadó: Kolibri Kiadó

ISBN: 9789634373070

Oldalszám: 84 oldal

Szerző: M. Kácsor Zoltán

Illusztrálta: Horváth Ildi

A Kolibri Kiadó gondozásában megjelent M. Kácsor Zoltán A boszorkány seprűje című legújabb mesekönyve, amely számos klasszikus mesehős kalandjait mutatja be, közel sem klasszikus csomagolásban. A megjelenés alkalmából a Blogturné Klub négy bloggere mesél most a könyvvel kapcsolatos élményeiről. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott két példány egyikét!

Fülszöveg

Hogy kerül egy mesekönyvbe a fogszabályzós sárkány és az ördög gonoszsága? Miért hagyja faképnél a seprű a boszorkányt, és miért nem bánja a kalózkapitány, hogy a cápa leharapta a lábát?

Fogós kérdések, ugye? Ezekből a muris mesékből megtudhatjuk az igazat, de csakis az igazat! A sikeres Zabaszauruszok-sorozat szerzője másképp, a megszokottól eltérő, vicces helyzetekben mutatja be a népszerű, klasszikusnak számító mesealakokat.

Királylányok és királyfik, sárkányok és lovagok, kísértetek és ördögök, kalózok és varázslók, na és egy boszorka… Tudd meg te is a féltve őrzött titkaikat!

Véleményem a könyvről

“Tolongtak a királyi vár előtt a hercegek, grófok, bárók, akik feleségül akarták venni. A királykisasszony azonban mindet elzavarta az udvartól.
– Rajtad kevés az arany, rajtad kevés az ezüst, rajtad meg kevés a haj! – ítelkezett.”

Azt hiszem, nem minden mesekönyvben találunk olyan királykisasszonyt, aki a fentiekhez hasonlót mondana, de hát A boszorkány seprűje egy nem mindennapi mesekönyv. 🙂 M. Kácsor Zoltán legújabb könyvében néhány klasszikus mesefigurát helyezett el egy igazán egyedi humorral fűszerezett csomagolásban. Gyerekkoromban is imádtam a meséket, és rengeteg mesekönyvem volt otthon, de az biztos, hogy ehhez hasonló kötetet keresve sem találtam volna a polcomon. Ez egy olyan könyv, ami nem csak a gyereknek, de a felnőttek számára is szórakoztató olvasmány.

A történetek nagy része hasonló sémára épül, miszerint a főszereplő elveszít valamit vagy egy mágikus tárgy elcsatangol valamerre, majd újra egymásra találnak. Tetszett, hogy a mesék valahogy mindig kapcsolódtak egy-egy ponton vagy egy-egy szereplő által, fejlesztve ezzel a gyerekek memóriáját és az arra vonatkozó képességüket, hogy megtalálják az összefüggéseket a történetek között. Voltak elemek, amelyek kevésbé nyerték el a tetszésemet, és a legtöbb mesének igazán tanulsága sem volt, de ez sajnos manapság szinte már általános jelenség a mesekönyveknél.

Az illusztrációkat külön kiemelném, nekem nagyon tetszettek, és nagyban gazdagították a könyvélményt. Összességében nekem minden hibája ellenére tetszett, főleg mert szórakoztatónak, egyedinek és üdítőnek találtam. Nagyon várom már, hogy a kisfiam elég nagy legyen hozzá, hogy együtt olvassuk majd el, és kíváncsian várom, hogy neki hogy fog majd tetszeni. 

Idézetek a könyvből

“Persze a gazdának fogalma sem volt, hogyan kell egy repülőszőnyeget irányítani. Zuhanni kezdett, nemsokára pedig fejjel beleesett egy kupac szénakazalba, úgyhogy a szája, a cipője, a zsebe, de még az alsógatyája is friss szénával lett tele. Köpködött, prüszkölt is vagy egy óra hosszat. És megfogadta, hogy soha többé nem iszik a szomszédja pálinkájából, mert úgy gondolta, csakis attól szédülhetett meg annyira, hogy órákon át csillagokat látott.”

“– Legalább a sörét igya meg, lovag uram, ha már így ránk rontott! A páncél erre megtorpant. „Igaz is”, töprengett. “A sör biztos jót fog tenni, mert a lovag is mindig azt szokta mondani sörivás előtt, hogy »Mi bajunk lehet tőle?«, meg hogy »egy jó pofa sertől a gondolat feltör!«. Azzal a lovag páncélja a pulthoz lépett, és egy mozdulattal a sisakrostélya mögé borította a habzó italt.”

“A király legerősebb lovagja kivétel nélkül mindenhová páncélban járt. Jobban mondva majdnem mindenhová, mert azt mindenki beláthatja, hogy a pottyantós WC-re például nem tudott volna lovagi vértben rácsücsülni, és persze aludni is igen fárasztó lett volna talpig vasba öltözve. Arról nem beszélve, hogy egy páncélos lovag alatt a legerősebb ágy is biztos leszakad, és lett volna akkora csörömpölés, mint egy-egy várostrom alatt.”

Nem érhető el leírás a fényképhez.

További képekért kattint ide.

Nyereményjáték

A könyvben szereplő mesékben a főhős mindig elveszít valamit, ami sokat jelent számára. Játékunk során az egyes állomásokon olyan klasszikus meséket idézünk fel egy-egy kép segítségével, amelyben az egyik szereplő szintén elhagyott valami számára fontosat. A feladat az, hogy a rafflecopter doboz megfelelő helyére beírjátok, hogy ki és mit veszített el. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Kép a játékhoz:

 

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

09/30 Spirit Bliss

10/02 Veronika’s Reader Feeder

10/04 Dreamworld

10/06 Könyv és más

Leave a Reply