Vojtěch Kubašta – Térbeli mesék – Blogturné + Nyereményjáték

Vojtěch Kubašta különleges, térhatású mesekönyvein generációk nőttek fel a hatvanas-hetvenes években. A Móra Kiadónak köszönhetően napjainkban újra kaphatók ezek a fantasztikus kiadványok, melyek háromdimenziós lapjain a Grimm-testvérek és Hans Christian Andersen történetei elevenednek meg. Ha szeretnétek egy kis ízelítőt kapni, tartsatok négy bloggerünkkel egy mesés blogturnéra, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányokat!

A brémai muzsikusok

Kiadó: Móra, 2021

Oldalszám: 12, keménytáblás

ISBN: 9789634867128

Illusztrálta: Vojtěch Kubašta

Fülszöveg

Volt egyszer egy szamár, egy kutya, egy macska és egy kakas, akik egy tanyán éldegéltek. Ám szívtelen gazdájuk ahelyett, hogy jól bánt volna velük, bottal fenyegette őket. Mit tehettek volna? Úgy határoztak, világgá mennek. Ám a világ nagy és veszedelmes, telis-tele rablókkal. Hogy mi történt velük aztán? Vojtěch Kubašta története térbeli mesekönyvként elevenedik meg az olvasóknak világszerte.

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

A rendíthetetlen ólomkatona

 

Kiadó: Móra, 2021

Oldalszám: 12, keménytáblás

ISBN: 9789634867111

Illusztrálta: Vojtěch Kubašta

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Fülszöveg

Volt egyszer egy ólomkatona, épp olyan, mint a társai, egy kicsit mégis más. Ennek a katonának csak fél lába volt, ám bátorságban nem maradt el senki mögött. Róla szól a nagy mesemondó, Hans Christian Andersen története, amelyet a neves cseh illusztrátor, Vojtěch Kubašta különleges alkotása kelt életre, akinek művein generációk nőttek fel.

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem

Vojtěch Kubašta csodaszép térbeli mesekönyveire az egyik bloggertársam hívta fel a figyelmemet, aminek a legjobban azért örültem, mert egy elfeledett emléket idézett fel vele. Ugyanis már nem is emlékeztem rá, de régen megvolt nekünk a Jancsi és Juliska című kötet, amit pici koromban nagyon szerettem, de valahová sajnos elkeveredett, majd lassan feledésbe merült. 

Bence számára most úgy látom, hogy ugyanúgy hatalmas élményt nyújtanak ezek a könyvek, ahogy anno nekem is. Imádja őket nézegetni, és bár alapból nem biztos, hogy oda merném adni őket egy 2.5 éves gyereknek, ő meglepően ügyes velük. Persze azért mindig együtt olvassuk őket, és segítek neki, hogy óvatosan bánjon ezekkel a könyvekkel is.

A sorozat mindegyik kötete lenyűgöző és hihetetlen részletességgel van kitalálva, rengeteg kinyitható, mozgatható elemmel, amelyek újabb és újabb meglepetéseket tartogatnak a kicsik számára.

Mindegyik könyv, hasonlóképpen épül fel. Oldalra fordítva lehet őket nézegetni, és míg az egyik oldalon térbeli formát önt egy-egy jelenet, addig a másik oldalon egy rövid szöveget olvashatunk. Szerintem kifejezetten szerencsés, hogy viszonylag röviden vannak összefoglalva a Grimm testvérek és Hans Christian Andersen klasszikusai, mert így sokkal jobban képesek lekötni a gyerekeket, épp mire felfedezik az összes interaktív elemet az oldalon, már lehet is lapozni.

Mi a sorozat két kötetével ismerkedtünk most meg, és örömmel mondhatom, hogy A brémai muzsikusok és A rendíthetetlen ólomkatona is hatalmas sikert aratott nálunk. A brémai muzsikusok az állatokkal és a pórul járt és végül jó útra tért banditákkal talán még nagyobb sikert aratott Bencénél, míg az én szívemet inkább A rendíthetetlen ólomkatona rabolta el, aki hosszú kalandokat követően visszajut a szerelméhez, a balett-táncos lányhoz.  

Aki ismeri a meséket, azok számára feltűnhet, hogy a Vojtěch Kubašta-féle feldolgozás mindkét esetben kicsit eltér az eredeti műtől, és sokkal pozitívabb árnyalatot kap, ami nekem személy szerint nagyon tetszett. Az első mesében például az állatok nincsenek halálra ítélve, a banditák végül jó útra térnek és a hálátlan gazdaasszony is végül elnyeri méltó büntetését, A rendíthetetlen ólomkatonában pedig végül nem esik tűz áldozatává a katona, hanem újra visszakerül szerelme mellé, hogy vigyázhasson rá.

Összességében tényleg nagyon szépek, ötletesek és igazán nagy élményt adóak ezek könyvek, és hiába gondoltam még kicsinek hozzá Bencét, nála is hatalmas sikert arattak. Én őszintén ajánlom ezt a sorozatot főleg inkább 5-6 éves korosztálynak, de tapasztalatból mondom, hogy már a kisebbek is nagyon tudják élvezni ezeket a csodaszép mesekönyveket.

Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban a Vojtěch Kubašta által feldolgozott híres mesék szereplőit keressük! Minden állomáson találtok kiemelt betűket, melyeket a helyes sorrendbe téve egy-egy mesehős nevét kapjátok, ezeket kell beírni a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[Blogturné Klub]
06.02. Könyv és más
06.04. Csak olvass!
06.06. Nem félünk a könyvektől!
06.08. Veronika’s Reader Feeder
06.10. Nem félünk a könyvektől!
06.12. Könyv és más

A sorozat kötetei

A brémai muzsikusok

A rendíthetetlen ólomkatona

Csipkerózsika

Csizmás kandúr

A farkas és a hét kecskegida

Hamupipőke

A három kismalac

Hófehérke és a hét törpe

Jancsi és Juliska

Piroska és a farkas

*Itt rendelheted meg őket*

One thought on “Vojtěch Kubašta – Térbeli mesék – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply