12 szívmelengető történet a karácsonyi időszakra – 12 heartwarming stories for the 12 days of Christmas :)

 

Sziasztok! Már csak pár nap van Karácsonyig, és arra gondoltam, hogy az ünnep alkalmából összegyűjtök nektek néhányat azon könyvek közül, amelyek olvasása teljessé tették, és megmelengették a szívemet. ♥ Először arra gondoltam, hogy kifejezetten karácsonyi témájú könyveket szedek csokorba, de aztán rájöttem, hogy mivel Karácsonykor sem azt a fontos számomra, hogy december van, vagy hó van, vagy hideg van, hanem maga a szívmelengető érzés, amit az ünnep hoz el magával, ezért a könyvek kapcsán sem az a fontos, hogy pontosan mikor játszódik, hanem hogy milyen érzéseket vált ki az olvasásuk. Remélem tetszeni fognak. ♥

*Karácsony alkalmából néhány blogger összefogott, és mindenféle szuper bejegyzésekkel készült Nektek. Kukkantsatok be hozzájuk is! 🙂 A Project hétben résztvevő blogok*:

Könyvjelző Blog ❄ Never Let Me Go  ❄ Hagyjatok! Olvasok! ❄ Anya olvas ❄  Kitablar ❄ Olvasó Körút ❄ Mira Könyvespolca ❄ Metaforaszennyezés ❄ Heaven for the Books ❄ Real Thoughts ❄ Karina&Books ❄ Adri konyvmoly ❄ Goodbye Agony ❄ Today Wiggin  Írásaim Tárháza  In Media Res ❄ Book Hunters  Csingiling és a Könyvzug ❄ Never give up ❄ Bookish Notes  ❄ Varázstinta ❄ Books of Dreamer ❄ Three Points Of View
❄ My Book World ❄ Neverhood’s Diary ❄ The Sweaterist ❄ Feel Invincible ❄ Sam’s blog

 

Hi there! With only a few days until Christmas, I thought that on this occasion I bring you some beautiful books which always make my heart full.  ♥ At first I thought that I will bring a bouquet of specifically Christmas-themed stories, but I realized that since Christmas also doesn’t mean December, or snow, or cold for me,  but the heartwarming feeling itself what is brought by the holidays, it’s also not important that a story is set during the holidays or not. The important things are the emotions you experience during the reading.  I hope you will like them. ♥

1. Amy Harmon – Running Barefoot
Amy Harmon minden egyes könyve a szívem csücske, de ha az írónő Running Barefoot című  debütáló könyvére gondolok, valóban azonnal a “szívmelengető” szó jut róla eszembe, ezért semmiképpen nem maradhatott le a listáról. Az írónő ismét gyönyörű szavakkal és ezúttal még annál is gyönyörűbb zenékkel varázsolt el, és a kötet minden egyes sorát szívvel-lélekkel olvastam. Egy gyönyörű történet egy nem mindennapi barátságról, zenéről, irodalomról, szerelemről és életről.

All the books by Amy Harmon own a piece of my heart, but I chose her beautiful debut novel, Running Barefoot  to my list, because ‘heartwarming’ really is the first word that comes to my mind if I think about this book. Amy Harmon could enchant me again with her beautiful words and this time with beautiful music, too. I read every words of her with my whole heart. This is an astonishing story about an unusual friendship, about literature and music, and about love and life.  

GOODREADS    AMAZON

2. Mia Sheridan – Archer’s Voice

Mia Sheridan Archer’s Voice című könyve egy olyan típusú könyv, amely az első oldalnál megragad, és nem is enged el az utolsóig. Egy gyönyörű, lassan kibontakozó történet, amelynek annyi mélysége és rétege van, hogy egyszerre töri össze és melengeti meg a szíved. Egy csodálatos könyv egy elveszett, összetört férfiról és egy lányról, aki nem engedi, hogy tovább rejtőzködjön a világ elől. Ez az egyik örök kedvencem!

Archer’s Voice by Mia Sheridan was the kind of book that grabs your heart from the first page and don’t lets it go until the last. It is a beautifully, slowly unfolding story, which has so many deepness and layers that it breaks and warms your heart at the same time. It’s a beautiful, heartfelt story about a lost, broken man, who finds his way back to life with a help of a stubborn women who doesn’t let him hide anymore. This is one of my top favorite book of the whole world.

GOODREADS    AMAZON   KMK

3. Brittainy C. Cherry – Loving Mr Daniels

Brittainy C. Cherry minden könyve más húrjait pengeti meg a szívemnek, de talán a Loving Mr. Daniels a legnagyobb kedvencem az írónőtől. (Remélem előbb-utóbb magyarul is érkezni fog. :))  A nagyon aranyos pillanatoktól a teljes szívet megrázóig minden megvolt ebben a csodálatos könyvben. Ez a könyv mindig az én “golden”-em lesz. Örökkön örökké, és mindig-mindig. 

Every single book by Brittainy C. Cherry strums a different string of my heart, but maybe Loving Mr. Daniels is my most favorite of all of them. From the most adorable to the most heart-shattering moments there was everything in this beautiful book. This book is always will be my golden. Forever forever and always always.

GOODREADS    AMAZON


4. Ginger Scott – The Hard Count

Annyi fontos gondolat volt ebben a könyvben, és annyi lélek! Ginger Scott ezzel a történetével ismét ellopott egy darabot a szívemből. A The Hard Count egy történet egy fiúról, aki mindent megtesz az álmaiért, egy tehetségről, akit mégsem fogadnak el a bőrszíne miatt, és amiatt, hogy a város melyik feléről származik. Egy történet egy családról, akik csak kívülről tűnnek tökéletesnek, de a valóságban az elvárások és a külső nyomás apró darabkánként hullasztja szét őket. Ez egy történet két világ találkozásáról, és egy tiszta szerelemről.

This book held so many important messages and it has so much soul in it. And with this story Ginger Scott stole another piece of my heart. The Hard Count is a story about a boy who fights for his dreams, a true talent who is not accepted because of his skin color, and because of where he lives. This is a story about a family which seems perfect from the outside, but inside it already started falling apart because of the pressure and the expectations. This is a story about two worlds collide and a beautiful pure love.

GOODREADS    AMAZON

 

5. R. K. Ryals – Hawthorne & Heathcliff

A napokban hoztam nektek egy bejegyzést R. K. Ryals különleges, gyönyörű történetéről, a Hawthorne & Heahcliff-ről. Ez a könyv kivételes helyet foglal el a szívemben. Rengeteget sírtam az olvasás alatt, de nem azért, mert szomorú lett volna, inkább azért, mert annyira megérintette a lelkemet, hogy önmagában maga a történet olvasása könnyre fakasztott.  Egyébként most olvasom az írónő Capture the World című könyvét, és ez is hihetetlenül különleges. Mindkét könyvet őszintén ajánlom!

Yesterday I posted my review of R. K. Ryals’s unique, beautiful story, Hawthorne & Heahcliff. This book has a special place in my heart. I cried so much during my read, but not because it was sad, but because it touched my heart so deep that it brought tears to my eyes. I’m currently reading Capture the World by the author and this book is also so unique!! I highly recommend both of them!

GOODREADS    AMAZON

 

6 . L. H Cosway – Still Life With Strings

Szeretem L. H Cosway könyveit, mert az írónő minden egyes kötete különleges és egyedi. A Still Life With Strings  szintén egy olyan történet, ami semmihez sem hasonlítható. Aki a kezébe veszi ezt az elképesztően különleges könyvet, hihetetlen varázslatokban lehet része, ugyanis a főszereplő lány, Jade képzelete olyan tájakra vezérel el minket, ahol a hópelyhek apró gyémántokká, egy koncertterem pedig hatalmas vitorláshajóvá képes változni. Egy gyönyörű, különleges történet, ahol a képzelet határtalan. 

I love L. H Cosway’s books so much, because every single one of them is truly unique. Still Life With Strings is also a kind of story that you cannot compare to anything. It’s a kind of book where the snowflakes can transform into little diamonds and a concert hall can become a huge ship in a second. A beautiful, unique story where the imagination is endless.

GOODREADS    AMAZON

7. R. S. Grey – With This Heart 

Nem titok, hogy nagyon szeretem R. S. Grey könyveit, de a With This Heart egy kicsit másabb, mint a többi. Itt a humor mellett könnyfakasztó jeleneteknek is részesei lehettünk, mialatt a szereplőket egy kivételes utazásra kísérhetjük el. Nagyon-nagyon a szívemhez nőttek a szereplők és igazán tetszett a könyv mondanivalója is. Egyszerre volt vicces, szomorú, önfeledt és elgondolkodtató. 

I love the author’s books so much, but With This Heart is a little different than the other ones. There were lots of funny moments like always, but there were chapters that broke my heart. But in these sad moments the author could bring a smile on my face, too. I loved the characters and their amazing journey so much and I loved the message of the book. This was funny, sad, carefree and thought-provoking.  

GOODREADS    AMAZON

8. Renee Carlino – Before We Were Strangers

Renée Carlino Before We Were Strangers című “második esély” típusú kötete egy gyönyörű történet egy párról, akik 15 évre elveszítik egymást. Egy könyv szerelemről, életről, kihagyott lehetőségekről, elveszített évekről és újra egymásra találásról. Őszintén ajánlom!

Before We Were Strangers by Renee Carlino is a beautiful second chance story about a couple who lost each other for 15 years. I’ts about missed chances, lost years, regret, life and a life-long love. I highly recommend it!

GOODREADS    AMAZON

9. B. N. Toler – Where One Goes (Lélekvesztők)

A Lélekvesztők egy igazán gyönyörű és kivételes történet volt, megtöltve aranyos pillanatokkal, és olyan lebilincselő stílussal megírva, hogy alig tudtam letenni. Egy kicsit összetörte a szívem, egy kicsit összefércelte azt, de az biztos, hogy maradandó élményben volt részem. 

Where One Goes by B. N. Toler is a truly beautiful and unique story. This book was full with touching and humorous moments and it was so captivating that I just couldn’t put it down. I loved every line of it! This book broke my heart than put together the pieces on a memorable emotional journey.

 GOODREADS    AMAZON   WOW KIADÓ

10 Jay McLean – Kick, Push & Coast Duet

 A Kick Push Duet egy két részből álló sorozat amely magában foglalja a Kick, Push-t és a Coast-ot. Egy csodálatos történet, amely mindig megmelengeti a szívemet. Ez egy csodálatos történet egy fiúról, akinek 17 évesen fel kellett adnia a gördeszkás karrierjét az apaságért cserébe, és hogy átadja az életét egy tündéri kissrácnak, és egy rejtélyes, smaragd szemű lányról, aki örökre megváltoztatja az életüket. Egy könyv az apaságról, álmokról, életről, fájdalomról és gyógyulásról, de legfőképpen igaz szerelemről. ♥

The Kick Push Duet includes Kick, Push and Coast. This is a kind of amazing story that always warms my heart. This is an amazing story about a boy gives up his skateboarding career at age 17 for fatherhood and for the cutest little boy, and a mysterious, emerald-eyed girl who changes their life forever. This is a book about fatherhood, about dreams, life, pain and healing but mostly it’s about true love. ♥

GOODREADS    AMAZON

 

11. Rachel Higginson – The Five Stages of Falling in Love

Rachel Higginson The Five Stages of Falling in Love című könyve az egyik legérzelmesebb könyv volt, amit az idei évben olvastam, és igazán teljessé tette a szívemet. Ez a könyv… összetört…kicsordította a könnyemet…átvitt a gyász öt fázisán… megmosolyogtatott… és meggyógyította a szívemet.

The Five Stages of Falling in Love by Rachel Higginson was one of my most emotional books I read this year and it truly made my heart full. This book devastated me… made me cry… took me through the five stages of grief… made me smile… and healed my heart.

GOODREADS    AMAZON

12. Amy Harmon –  Making Faces (Arctalan szerelem)

Egyszerűen nem tudom, hogyan öntsem szavakba azt az élményt amit ez a könyv adott nekem… Egyszerre volt csodálatos, megrázó, felemelő, mélybe taszító, humoros, szomorú, kilátástalan és reményt adó. Azt hiszem ez az egy mondat elárulja, mennyire hihetetlenül ellentmondásos és vegyes érzelmeket váltott ki belőlem ez a történet. Kicsit úgy érzem, mintha kiszakították volna a szívemet majd még egy-kettőt ugráltak is volna rajta, de ennek ellenére mégsem cserélném el ezt a könyvélményt semmi pénzért. Annyira boldog vagyok, hogy idén Magyarországra is megérkezett Amy Harmon Arctalan szerelem című csodálatos könyve, és hogy ilyen sokatok szívét el tudta rabolni. Teljes szívemből ajánlom! ♥

 

I really can’t put into words the experience this book gave to me. This was amazing, devastating, uplifting, powerful, humorous, sad, hopeless and hopeful at the same time. I think that the above line alone is able to tell you how exceptionally contradictory this story was, and how my emotions were all over the place. I am so glad that Amy Harmon’s heat-touching story,  Making Faces was able to come Hungary this year, and so many readers fell in love with Amy’s beautiful words! ♥

GOODREADS    AMAZON  TWISTER MEDIA

Áldott, Békés Ünnepeket Kívánok Mindenkinek! 

Wishing you the quiet beauty of a peaceful holiday season.

Ez a mi kis mézeskalácsvárosunk, amit az irodában készítettünk. (Építész vagyok.) Hétfőn el is vittük az egyik gyermekotthonba, ahol nagyon-nagyon örültek neki. 🙂 ♥

This is our gingerbread town that we built together at my workplace (I’m an architect). 🙂 On Monday we gave it away for a children’s group home, and they loved it so much!   ♥

 

Leave a Reply