5 ​perces Verdák-történetek – 12 száguldó mese Villám McQueennel – Blogturné + Nyereményjáték

A Kolibri Kiadó legújabb kötetében 12 rövid történet erejéig ismét találkozhatunk kedvenc verdáinkkal, és elkísérhetjük őket egy-egy izgalmas kalandra. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Kiadó: Kolibri Kiadó, 2020

Fordító: Bárdos Zsuzsanna

ISBN: 9789634377252

Oldalszám: 192 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Éld át a mesés pillanatokat Villámmal, Matukával, Cruzzal és barátaikkal! Olvasd el mindhárom film történetét, és a haverdák legújabb kalandjait, amelyek turbósebességbe kapcsolják a fantáziádat! Felkészültél? Vigyázz, kész, rajt!

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Nem tudom, hogy mi van a Verdákban, ami minden kisfiú és sok-sok kislány szívét megdobogtatja, de az biztos, hogy valamit nagyon tud. Az én kisfiam nem egy nagy autós, sokkal jobban szereti a könyveket, a kirakókat és a logikai játékokat, így egy ideig hiába kapta sorra az autókat, azok valahogy sohasem érdekelték őt. De aztán jöttek a Verdák, és egyből brümmögéssel telt meg a ház. 🙂 Bence természetesen még a nagy filmeket nem látta, ő ahhoz még túl kicsi és végig sem tudna nézni egy ilyen hosszú mesét, de tavasszal szintén a Kolibri Kiadótól megkaptunk az 5 perces húsvéti történetek című kötetet, amiből a Verdás mesét már nagyjából egymilliószor olvastuk el. Aztán a nyáron találtunk egy elhagyott kis gumi Matuka figurát elásva egy homokozóban, ami akkora kedvenc lett, hogy Bence azóta azzal alszik és egész nyáron mindenhová magunkkal kellett vinni. 😀 Azóta aztán elkezdtek gyűlni nálunk a Verdás kisautók, és Bence mindegyiket nagyon szereti. Éppen ezért nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre, és főleg arra, hogy Bence mit szól majd hozzá. 🙂

A kötetben tizenkét mese kapott helyet, amiből három a teljes filmeket meséli el, több mese pedig a filmek egy-egy részletét dolgozza fel. Bár összességében tetszettek a mesék, de olykor néha úgy éreztem, hogy a kötet összeállítóinak talán nem volt elég ötletük, és ezért is kaptak külön történetet a filmek jelenetei is. Véleményem szerint sokkal jobb döntés lett volna, ha ezek helyett inkább a Matuka meséiből válogattak volna, ami mind zseniális és egyébként is pont 3-4 perc hosszúságú. A kötetben helyet kapott néhány teljesen új mese is, aminek nagyon örültem. Ezek között akadtak jók és kevésbe jók is, de nekem egyértelműen a Matuka zenegépe volt a kedvencem. 

Az oldalakon nagy képeket találunk és viszonylag kevés szöveget. Ez egyfelől nagyon jó, hiszen így ideális lehet akár kisebb gyerekek számára is, viszont úgy éreztem, hogy emiatt nagyon rövid lett egy-egy mese és sokszor nem is lett igazán kerek. Például az a három történet, ami az animációs filmeket dolgozza fel, szerintem nem igazén érthető egy olyan számára, aki nem látta a filmeket, és azok számára sem kifejezetten élvezetes, akik látták. Ez persze logikus is, hiszen hogyan lehetne néhány percben tökéletesen összefoglalni egy egész estés filmet, de pont emiatt szerintem nem volt jó döntés ezeket beleerőltetni a könyvbe. 

A kötet kivitelezése nagyon szép, de furcsa módon az illusztrációk nem minden mesénél ugyanolyan színvonalúak. A Vontatók versenye című mesét például egészen biztosan más illusztrálta, mint a többit, ami egy picit furcsa volt számomra.

Nagyon örültem, hogy újra találkozhatunk a mesék szereplőivel, és Bence is mindig nagyon izgatott, ha felismer egy-egy karaktert és hozza is a kisautóit. 🙂 Bár egyelőre a kötetben levő mesék nem lettek akkora kedvencek, mint akár az 5 perces húsvéti történetekben, akár a  Disney – Karácsonyi mesegyűjteményben levő Matukás mese (amiről hamarosan bővebben is írok majd), de azért Bencének így is tetszenek, és bízom benne, hogy idővel kedvencre is talál bennük. 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Mostani játékunk során természetesen kedvenc verdáinké lesz a főszerep. Az állomásokon a mese egy-egy szereplőjéről találhattok képet, a feladat pedig az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található karakter nevét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Kolibri Kiadó által felajánlott példány a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[BLOGTURNÉ KLUB]

12/10 – Veronika’s Reader Feeder

12/12 – Dreamworld

12/14 – Utószó

12/16 – Csak olvass!

12/18 – Könyv és más

Végül gondoltam, megmutatom nektek, hogy milyen tortát sütöttem Bence 2. szülinapjára. Természetesen Verdás volt. 🙂 🏎

 

 

Leave a Reply