Annette Amrhein: A legszebb ajándék – Blogturné + Nyereményjáték

A Blogturné Klub csapata ezzel a hihetetlenül kedves és szerethető mesekönyvvel nyitja a karácsonyra hangolódás időszakát. Ismerjük meg közösen Pacsnit és barátait, merüljünk el együtt a történetben, készüljünk együtt az adventi időszakra. Ha pedig nektek kedvez a szerencse nyerhettek is egy példányt a kötetből.

Kiadó: Lampion Könyvek

Fordító: Nádori Lídia

Terjedelem: 32 oldal

ISBN: 9789636142278

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Fülszöveg

Amikor az erdőben leesik az első hó, az állatok alig várják már a Télapó és a karácsony érkezését.

Pacsninak, a kis mókusnak eltörött a lába és az emberek gyógyították meg. Lelkesen meséli el a többieknek, hogy vendéglátói versekkel, dalokkal és sütivel készülnek az ünnepekre, a Mikulást pedig kedves dalokkal várják.

Micsoda remek ötlet! Most már az állatok is szeretnék meglepni valamivel a Télapót!

De vajon minek örülne a legjobban?

Kedves adventi történet az ajándékozásról és a közös alkotás öröméről.

Véleményem a könyvről

Rohamgyorsasággal telnek a hetek és mire feleszméltem, az óvodában Bencéék maguk mögött hagyták az őszi és Márton-napi dalokat és ők is javában készülnek már a Télapó várására. A Lampion Könyvek újdonsága az állatok szemszögéből mutatja ezt az időszakot és egy bájos történeten keresztül meséli el, hogy az erdő lakói a gyerekekhez hasonlóan hogyan köszöntik a Télapót.

A történet főszereplője Pacsni, a mókus, aki a mese elején az emberektől érkezik vissza az erdőbe. Miután megsérült lába, egy család gondozta őt, amíg meg nem gyógyult. Pacsni szomorúan veszi tudomásul, hogy olyan sokáig lábadozott, hogy idő közben beköszöntött a tél és legjobb barátja, a medve már a téli álmát alussza, viszont ez azt is jelenti, hogy hamarosan érkezik a Télapó. Pacsni elmeséli a többi állatnak, hogy az emberek hogyan készülnek az ünnepekre és hogy a gyerekek dalokat tanulnak, hogy azokkal köszönjék meg a Mikulásnak, hogy eljött hozzájuk. Pacsni és az állatok úgy döntenek, hogy idén először ők is előadnak valamit a Télapónak ezzel megköszönve a sok finomságot, amit hoz nekik. Végül a medve is felébred téli álmából és segít a kis mókusnak megírni a dalt, ami természetesen hatalmas sikert arat nem csak az állatok körében, hanem a Télapónál is.

Aranyosnak találtam, hogy minden állat máshogy szeretne köszönetet mondani a Télapónak, a fekete hattyúk azt találták ki, hogy szívét formáznak a nyakukkal, a verebek szép mintákat szeretnének rajzolni az égre, a rókakölykök pedig bukfencet vetnének, de aztán kitalálják, hogy együtt, közösen még szebb ajándékot tudnának adni a Télapónak, még akkor is, ha nem sikerül tökéletesre.

Szintén nagyon tetszett, hogy egy ismert dal, a Hull a pelyhes fehér hó átirata került a könyvbe, mert ezt nem csak el tudjuk énekelni olvasás közben, de kreativitásra is ösztönzi a gyerekeket. (Egyébként szerintem meglepően jól sikerült az átirat.)

Maga a könyv 32 oldal, de Sabine Straub kedves illusztrációi nagyobb hangsúlyt kapnak a kötetben, mint a szöveg, így akár kisebb gyerekek számára is ideális lehet, például az én 2 évesem is már szépen végighallgatja már.

Nagyon aranyos volt ez a mese az ünnep szelleméről, barátságról, összetartásról és a közös munkáról. Az egész történetet átlengi egyfajta báj, ami melegséget költöztet az olvasók szívébe. Összességében nekünk nagyon tetszett és örülök, hogy Annette Amrhein kedves történetével nyithattuk meg ezt a szezont.

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Beleolvasó*

Nyereményjáték

A mesében az erdő állatainak adventi készülődésébe pillanthatunk be, így a játékunk most az erdő világához kötődik. Minden oldalon találtok egy kérdés, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni a helyes választ.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

Őszi időben a dámszarvasok jellegzetes hanggal keresik párjukat. Ilyenkor tőlük hangos az erdő. Hogy nevezik ezt a különleges hangot?

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

[Blogturné Klub]

11.16.: Csak olvass!
11.20.: Szembetűnő
11.22.: Veronika’s Reader Feeder

 

Leave a Reply