Camilla de la Bédoyère – Philip Steele: Föld – Kérdések és válaszok kíváncsi gyerekeknek (Blogturné + Nyereményjáték)

Az esőerdőben mindennap esik? Élhetnek kígyók az Antarktiszon? Mennyit utazik egy banán, mire eljut az asztalunkra? A Móra Könyvkiadó csodás újdonsága, a Föld – Kérdések és válaszok kíváncsi gyerekeknek című ismeretterjesztő kötet csupa hasonló kérdést jár körül, hogy kisebbek és nagyobbak jobban megismerhessék bolygónk sokszínűségét. Tartsatok három bloggerünkkel az állomásokon, és nyerjétek meg a Kiadó által felajánlott példányt!

Kiadó: Móra Könyvkiadó, 2023

Oldalszám: 140 oldal, keménytáblás

ISBN: 9789636033651

Fordító: Weltler Ildikó

Illusztrálta: Richard Watson, Daniel Rieley, Mike Moran, Tim Budgen

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Miért nem esünk le a bolygóról, miközben az űrben pörög? Miért fúj a szél? Nőnek fák a tenger mélyén? Hová kerül a sok szemét? Miért mennek a repülők a felhők felett? Rengeteg izgalmas kérdés és válasz, megannyi érdekesség és különös, meghökkentő tény bolygónkról, az óceánokról. az időjárástól és a környezetvédelemről – humoros rajzokkal.

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Az iskolában a földrajz és a biológia is a kedvenc tárgyaim közé tartozott és mindig is lenyűgözött minden bolygónkkal kapcsolatos ismeret, így izgatottan vetettem bele magam a Móra Kiadó legújabb ismeretterjesztő kötetébe, ami a Föld – Kérdések és válaszok kíváncsi gyerekeknek címet viseli. 

A kötet négy fejezeten keresztül mutatja be a kék bolygót, leginkább érdekes tényeken keresztül. A kötet többek között a Föld keletkezésével, az óceánokkal, az időjárással és a fenntarthatósággal kapcsolatban tesz fel érdekes kérdéseket, majd ad válaszokat, de nagyon tetszett, hogy egyes részek interaktív módon a gyerekeket is bevonva vár választ tőlük olyan kérdésekre, mint például, hogy ők mit választanának, inkább esőben és sárban fociznának vagy hőségben, vagy éppen, hogy inkább tüskék borítsák-e őket, mint egy tobozhalat vagy legyen hatalmas szájuk, mint egy sügéralakú halnak? Ilyen “Te mit választanál?” kérdések minden fejezetben megtalálhatóak és néhány igencsak szórakoztató is akad közöttük.

A kötet rengeteg érdekes információval gazdagítja az olvasót és tényleg nagyon sok olyan dolgot is megtudhatunk belőle, ami egy átlagos földrajzórába talán nem is fér bele és amiről eddig nem volt tudomásom, így saját tapasztalatból mondhatom, hogy ez a könyv a felnőttek számára is igazán lenyűgöző és érdekfeszítő tud lenni.

Nagyon tetszett, hogy fontos szerepet kapott a kötetben az éghajlatváltozás, a fentarthatóság és a Föld megmentése, ami fontos, hogy már gyerekkortól tudatosodjon és nagyon jó, hogy a könyv által átadott információk is képesek formálni a gyerekek ezekkel kapcsolatos szemléletét. 

Úgy gondolom, hogy a kötet nagyon szép ívet írt le azáltal, hogy az első fejezet kifejezetten a bolyónk kialakulásával foglalkozik, míg az utolsó gyakorlatilag a pusztulásával, persze a gyerekek számára is megfelelő módon. 

Nagyon tetszettek a kötet színes és sokszor egészen humoros illusztrációi, ami a hatalmas információmennyiséget lazítani tudta. A könyvet talán a régi Usborne enciklopédiához tudnám leginkább hasonlítani, ami nagy kedvencem volt, de úgy gondolom, hogy ez a kötet a kisebb gyerekek számára jobban érthető és szórakoztatóbb is. Igazából az 5 éves kisfiammal is sok részét elolvastuk és nagyon tetszett neki, bár a fő célközönség elsősorban az iskolás korosztály. Egy szuszra elolvasva egyébként egy picit tömény könyv még úgy is, hogy a kötetben szereplő rajzokon tényleg sokat el lehet nevetgélni, de több estére/ napra lebontva tényleg jól befogadható.

Összességében ez egy nagyon igényes, informatív és izgalmas kötetet, amit bátran ajánlok minden kisgyereknek, akik érdeklődnek a környezetünk és a bolygónk iránt.

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban a Móra Könyvkiadó többi újdonságának a nyomába eredünk. Minden állomáson találtok egy-egy borítórészletet, a ti feladatotok pedig, hogy a könyv címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

11.01. Könyv és más

11.03. Veronika’s Reader Feeder

11.05. Spirit Bliss Sárga könyves út

Leave a Reply