Játék ​és Mese – Micimackó (Blogturné + Nyereményjáték)

Generációk nőttek fel a Százholdas Pagony és Micimackó történetein, legyen szó az eredeti mesekönyvről vagy különféle feldolgozásokról. A Kolibri Kiadó újdonsága, a Játék ​és mese – Micimackó nem csupán mesekönyv, hanem egyben szuper játék is, így a kisebbek és nagyobbak akár életre is kelthetik a történeteket a játékszőnyeg és a 10 imádnivaló figura segítségével. Tartsatok négy bloggerünkkel, és nyerjétek meg a Kiadó által felajánlott példányt!

Kiadó: Kolibri Kiadó, 2023

Oldalszám: 11, keménytáblás

ISBN: 9789635993666

Fordító: Seri Márton

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

1 könyv, 10 figura és 1 játékszőnyeg Egy lebilincselő mesekönyv és különböző játékfigurák várnak rád a csomagban! Keltsd életre Micimackót és barátait a játékszőnyegen olvasás közben, és hagyd, hogy szárnyaljon a fantáziád!

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Szerintem talán nem is létezik olyan kisgyerek, aki jártában-keltében ne találkozott volna még A. A. Milne kedves, mézimádó mackójával és annak barátaival. Gyerekként én is nagyon szerettem Micimackó történeteit, akárcsak Bence, aki szintén hatalmas rajongó, sőt már Mátét is elkezdték érdekelni a rövidebb Micimackós mesék. Éppen ezért, amikor megláttam, hogy érkezni fog ez a könyv, nem is kellett gondolkozni rajta, hogy szeretném-e a polcunkon látni, mert tudtam, hogy biztosan imádni fogják a fiúk.

Maga a könyv három részből áll és gyakorlatilag egy doboz is egyben. A könyv első fele egy 11 kemény oldalból álló rövid verses mesét tartalmaz, amelyben Micimackó végiglátogatja a barátait, majd a nap végén leheverednek a csillagok alá. Nagyon tetszett, hogy a történetben minden szereplő helyet kapott, és hogy a versikében visszaköszönnek az ismert karakterjegyek, például Tigris ugarbugrálása, Mackó mézevése vagy Füles búslakodása… A könyv végén találunk két tartót, amelyik közül az egyik egy hatalmas kihajtható térképet rejt a Százholdas Pagonyról, míg a másik tartóban találjuk a tíz kicsi figurát, amelyekkel lehetőségünk van eljátszani a mesét vagy bármilyen általunk kitalált történetet.

Maga a játékszőnyeg fényes felületű és valamivel vastagabb papírra van nyomtatva, de azért óvatosan kell vele bánni, én például külön is tettem és csak akkor vesszük elő, ha én is ott vagyok a fiúkkal, mert egyelőre még nem annyira ügyesek vele.

A figurák szépek, jó minőségűek és részletgazdagok, olyannyira, hogy még Róbert Gida felemás zoknija is megjelenik a figuráján. 🙂 Egyedül talán Tigris nem sikerült annyira jól, legalábbis vele eléggé kell ügyeskedni, hogy ne dőljön el, talán szerencsésebb lett volna, ha ő is kapott volna egy talapzatot. A fiúknál egyértelműen kedvencek lettek ezek a figurák, nagyon sokat játszanak velük. Egyébként bárcsak két éve is meglett volna már ez a könyv, mert Bence abban az évben Zsebibabás tortát kért, de a fondantból készült kis kengurumat nem tenném a kirakatba. 😀 Mennyivel egyszerűbb lett volna ezekből a figurákból feltenni egyet-kettőt a tortára. 🙂

Maga a verses mese aranyos, bár kicsit néhol éreztem egy kis furcsaságot a tartalomban (például Malackánál, vagy ahogy Micimackó ráripakodik Tigrisre), de az is lehet, hogy az angol verzió is ilyen, a fordítás pedig egyáltalán nem egyszerű feladat. Viszont a fiúk jókat nevetnek bizonyos részeken, a Mackó hátsófelére vonatkozó részt például fergetegesnek tartják és van, hogy egymás után többször is el kell olvasni. 🙂 Az illusztrációkat imádtam, nagyon tetszik, hogy mind a könyvben, mind a térképen visszaköszön ez a gyönyörű, klasszikus Micimackós stílus.

Bence nagyon szereti a Micimackó meséket. Van egy szintén Kolibri Kiadós Disney Micimackó mesegyűjteményünk, amit már rongyosra olvastunk és volt idő, amikor mindenhová magunkkal kellett vinnünk, akár csak a Zsebibaba és Tigris plüsiket. Azt a könyvet is nagyon-nagyon ajánlom! Máté még most lett 2 éves, de már ő is elkezdett érdeklődni a Micimackós mesék iránt. Ezt a verses mesét többször egymás után is imádja, illetve neki most kezdtük el olvasni az Micimackó – 5 perces történeteket, amiket ügyesen végig is hallgat már. 

Összességében tényleg csak ajánlani tudom ezt a gyönyörű és igényes könyvet, ami amellett, hogy nagyon aranyos, fejleszti a kreativitást és a képzelőerőt is. 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban az eredeti mese és A.A.Milne író áll a középpontban. Minden állomáson találtok egy-egy állítást, nektek pedig el kell dönteni, hogy igaz, vagy hamis. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Állítás:

Micimackó magyar neve Karinthy Frigyes testvére, Emília nevéből származik.

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

09.28. Könyv és más

09.30. Szembetűnő

10.02. KönyvParfé

10.04. Veronika’s Reader Feeder

Leave a Reply