Bartos Erika: Brúnó bemutatja Budapestet – Blogturné + Nyereményjáték

Bartos Erika nagysikerű Brúnó Budapesten sorozata most egy új kötettel bővül, amely a sorozat korábbi részeinek összefoglalásaként, egyfajta útikönyv formában mutatja be Budapest nevezetességeit Brúnó kalandjain keresztül. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Kiadó: Móra Könyvkiadó, 2023

Oldalszám: 240, keménytáblás

Illusztrálta: Bartos Erika

ISBN: 9789636033897

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Fülszöveg

Mit néznél meg Budapesten, ha csak néhány napod volna a városjárásra? Az építészmérnök végzettségű meseíró, akit a legtöbben Bogyó és Babóca sorozatáról ismerhetnek, gyerekszemmel mutatja be a főváros legszebb részeit az olvasóknak. Ez a könyv tömör válogatást nyújt a Brúnó Budapesten sorozat fejezeteiből.

Véleményem a könyvről

Már csak néhány nap és elérkezik Budapest 150. születésnapja, hiszen 1873. november 17-én egyesült Pest, Buda és Óbuda, ezzel megalapítva fővárosunkat. Ennek az évfordulónak tiszteletére született meg a Brúnó Bemutatja Budapestet című kötet, a Brúnó Budapesten sorozat korábban megjelent hat kötetének válogatásából. Én már korábban is ismertem a sorozatot, hiszen két Brúnó Budapesten, a Kistestvérek, nagytestvérek és a Brúnó a Balatonon sorozat egy kötete is ékesíti a polcunkat, éppen ezért nagyon vártam ennek a könyvnek a megjelenését, főleg mert ebben a kötetben teljesen átfogóan ismerhetjük meg Budapest nevezetességeit. (Egyébként tervezzük beszerezni a többi Brúnó kötetet is, mert tényleg nagyon szuperek!)

A könyv alaptörténete, hogy Brúnó családjához vendégek érkeznek Ausztráliából, akik 15 napot töltenek Budapesten. A fővárosunkban eltöltött időt alatt Brúnó és szülei igyekeznek minden fontos nevezetességet megmutatni nekik és mindenféle programokat és kirándulásokat szerveznek.

Ez a kötet picit különbözik a korábbiaktól, nem csak abból a szempontból, hogy valamivel kisebb alakú, így akár mi is magunkkal vihetjük egy-egy fővárosi kalandozásunk során (bár azért a klasszikus útikönyvekhez képest még így is elég vaskos), de olyan szempontból is, hogy míg az előző kötetek hosszabb időszakokat, akár hónapokat öleltek fel és mesékre és eseményekre voltak ráfűzve az egyes kirándulások, ez alkalommal egy valódi útikalauzt vehetünk a kezünkbe, amelyben szinte töményen csak a nevezetességekkel ismerkedhetünk meg. Ennek persze van előnye és hátránya is, hiszen a gyerekek számára a Brúnó Budapesten sorozatban a kisfiúval történt események önmagukban is nagyon érdekesek (óvodaváltás, mandulaműtét, születés…stb.) és talán ezáltal könnyebben is befogadható a rengeteg információ, de előnyét is látom, hiszen ezzel a kötettel egy tényleg nagyon összeszedett, informatív, gyönyörű útikönyvet vehetünk a kezünkbe. Egyébként emiatt ezt a könyvet egy kicsit nagyobbaknak ajánlanám, inkább 5-6 éves kortól, míg a Brúnó Budapesten részeit Bence már 3-4 évesen is nagyon szerette.

Bartos Erika csodálatos illusztrációt, hihetetlen kutatómunkáját és fantasztikus tehetségét nem lehet elégszer dicsérni, tényleg elképesztően szép kötetek kerülnek ki a keze alól és ez ez alkalommal sem volt másképp. Építészként is lenyűgöző az a precizitás, amivel az épületeket és Budapest helyszíneit megrajzolja és biztos vagyok benne, hogy rengeteg munka lehet összegyűjteni ennyi információt minden helyszínről. A könyvben nagyon sok olyan érdekességről is olvashatunk, ami talán még egy Budapesten élő számára is meglepő lehet és számos ötletet lehet gyűjteni arra vonatkozóan, hogy hová érdemes ellátogatni a fővárosban.

Ahogy a korábbi kötetek is, ez is nagy kedvenc lett nálunk és nem csak Bence, de Máté is imádja nézegetni, mondjuk ő főleg a különleges vonatok, villamosok és egyéb járművek miatt, de ezek könyvek egyébként egyfajta böngészőként is szolgálnak, így tényleg egy élmény nézegetni őket. Összességében tényleg csak ajánlani tudnom, fantasztikus könyv és méltó tiszteletet állít Budapestnek születésnapja alkalmából.

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Mostani játékunk során az egyes állomásokon egy-egy borítórészletet találtok. A feladat az, hogy kitaláljátok, hogy melyik Brúnó Budapesten kötet borítójának részletét láthatjátok az adott képen, és a helyes megoldást beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő helyére.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

[Blogturné Klub]

11/09 Csak olvass!

11/11 Könyv és más

11/13 Veronika’s Reader Feeder

 

Leave a Reply