Casey McQuiston: Red, ​White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék – Blogturné + Nyereményjáték

A Könyvmolyképző Kiadónak hála, nálunk is megjelent Casey McQuiston LMBT romantikus regénye, a Vörös, fehér és királykék, ami megnyerte a 2019-es Goodreads Choice Awards-ot romantikus kategóriában! A regény az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Alexnek és a brit királyi herceg, Henrynek az ellenségeskedéséről, majd egymásra találásáról szól. Kövessétek blogturnénkat, és ismerd meg a történetüket!

Kiadó: Könyvmolyképző

Műfaj: LMBT+ romantikus new adult

Terjedelem: 440 oldal

ISBN: 9789635613656

Fordította: Moldova Júlia

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Mi ​történik, ha egymásba szeret az amerikai elnök fia és a walesi herceg?

Mikor édesanyját megválaszják az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Alex Claremont-Diazból azonnal afféle királyi herceg lesz amerikai módra. Jóképű, karizmatikus, zseniális ―a mai fiataloknak szóló színarany a marketingcsapat kezében. Csak egyetlen gond van vele: Alex ellenségeskedése egy valódi herceggel, Henryvel az óceán túlpartjáról. És mikor a bulvársajtó kezébe jut egy fénykép Alex és Henry – a walesi trónörökös esküvőjén előadott – botrányos összecsapásáról, ez az amerikai-brit kapcsolatokra is hatást gyakorol.

A család- és államfők kárenyhítési tervvel állnak elő: megrendezik a két rivális megbékélését. Ami eleinte csak az Instagramnak szóló, megrendezett barátság, hamarosan elmélyül, és veszélyesebb lesz, mint azt akár Alex, akár Henry valaha várta volna. Hamarosan Alex azon kapja magát, hogy romantikus kapcsolatba bonyolódott a korántsem régimódi Henryvel, ami befolyásolhatja az elnökválasztási kampányt, a feje tetejére állíthat két országot, és kérlelhetetlenül felveti a kérdést: a szerelem végső soron megmentheti a világot? Miből merítsenek elég bátorságot, és lesz-e akkora hatalmuk, hogy azok legyenek, akiknek lenniük kell? Hogyan érjék el, hogy a valódi énjüket is kifejezhessék a politikai protokoll lépéseiben?

Casey McQuiston bebizonyítja ebben a könyvében, hogy a szerelem nem mindig diplomatikus.

Véleményem a könyvről

Még akkor felfigyeltem fel erre a könyvre, amikor 2019-ben megnyerte a Goodreads Choice Awards-ot a legjobb romantikus regény és legjobb debütáló regény kategóriában is, de valahogy mégsem került nálam hamarabb sorra, amit már picit sajnálok. Annyira cuki volt ez a történet, ugyanakkor sokszor nagyon elgondolkodtató, érdekes és izgalmas is. Imádtam!

Alex az Amerikai Egyesült Államok első női elnökének 21 éves fia, míg Henry a brit királyi korona 23 éves várományosa. A kettejük kapcsolata régre nyúlik vissza, azonban közel sem felhőtlen, olyannyira, hogy egyenesen utálják egymást. Henry bátyjának esküvőjén egy incidens odáig fajul, hogy diplomáciai válságba sodorja a két családot. Végül a PR menedzsment arra jut, hogy az egyetlen megoldás az lehet, ha Henry és Alex barátoknak tettetik egymást a média előtt. Eleinte mindketten vonakodva mennek bele ebbe, de lassan az sms-ek, az emeilek és késő éjszakába nyúló telefonhívások alatt szoros barátság fonódik közöttük, ami lassan még mélyebb érzelmekké alakul.

Henry mindig is tudta, hogy a férfiakhoz vonzódik, de a royal család tagjaként ezt titkolnia kell. Bár Alexnek volt egy-két kalandja tinikorában a volt legjobb barátjával, de mindig is azt gondolta, hogy ő a lányokat szereti, egészen Henry-ig. Végül ők ketten titkos kapcsolatba kezdenek egymással, de egyikük sem tudja, hogy milyen jövő várhat rájuk, ha egyszer kitudódik a dolog…

Nagyon szerettem Henry és Alex karakterét. Imádtam a szócsatáikat és az egymásnak írt leveleiket, amik során bepillantást nyerhettünk a szívükbe és az életükbe. Szintén nagyon szerettem June-t és Nora-t, Alex nővérét és legjobb barátját. Ők hárman zseniálisak voltak együtt a Fehér házban.

Számos vicces jelenet volt a könyvben, amiken hangosan nevettem. Az egész nagyon jó stílusban íródott, és szinte hihetetlen, hogy ez volt az írónő első könyve. Nagyon izgalmas volt a választásos rész, és számomra nagyon érdekfeszítő volt picit mélyebben megismerni az amerikai választási rendszert. Szintén nagyon érdekes volt pillantást nyerni a brit királyi család életébe, még ha csak fikció is volt.

Tetszett, hogy amellett, hogy ez egy aranyos történet, érint fontosabb témákat is, például elfogadás, nők és színes bőrűek szerepe a politikában, bevándorlás kérdése, és hogy milyen hatása van egy meleg fiatalra, ha nem lehet önmaga a családja és a világ előtt.

Összességében tényleg nagyon szerettem ezt a könyvet és mindenkinek őszintén ajánlom, aki szívesen olvasna egy édes történetet, ami mosolyra fakasztja olvasás közben és megmelengeti a szívét.

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

Nyereményjáték

Alex az Amerikai Egyesült Államok elnökének a fia, Henry pedig egy brit király herceg, így mostani játékunk is királyi vérekről és elnökgyerekekről fog szólni! A feladatotok egyszerű: ki kell találnotok, hogy ki szerepel az adott állomás képén!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]

03.12 – Veronika’s Reader Feeder

03.14 – Fanni’s Library

03.16 – Sorok között

03.18 – Csak olvass!

03.20 – Könyvvilág

03.22 – Dreamworld (kedvcsináló idézetek)

03.24 – Hagyjatok! Olvasok! (borítómustra)

03.26 – Angelika blogja

03.28 – Hagyjatok! Olvasok!

03.30 – Readinspo

Leave a Reply