Móra Kiadó Baba-Mama Blogturné (Lapozók és foglalkoztatók) + Nyereményjáték

Turnénk során a Móra Kiadó kiadványaival ismerkedhetünk meg közelebbről, a babavárástól kezdve, a születésen át, a legkisebbeknek készült foglalkoztatókig. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott három babás könyvcsomag egyikét!

Lapozók

Indulás! Buszozzunk!

Fordító: Nagy Ágnes

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Kiadás éve: 2020

Oldalszám: 10 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Segíts Hód buszsofőrnek felvenni az utasokat. Gyere velünk egy vidám kalandra, és nézd meg, kik szállnak fel útközben az autóbuszra.

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Az Indulás! Buszozzunk! című könyv egy nagyon aranyos lapozó, amiben végigkísérhetjük egy busz útját keresztül városon, parkon, dzsungelen, erdőn és tanyán. Minden megállóban más-más állatok szállnak fel a buszra, de közben minden állomáson találkozhatunk más ott élő állatokkal is. Bár úgy gondolom, hogy ez a könyv főleg a 10 hónap-1 év körüli gyerekeknek készült, az én kétévesem is imádja lapozgatni, és igazából neki is nagyon jó, mert ő már meg is érti, hogy az erdőben él a medve, a tanyán meg a nyuszi, illetve a könyvben feltett kérdésekre is lelkesen válaszolgat. 🙂 Pozitívum, hogy a könyv egészen nagy alapú, ami kicsit meg is lepett, de szép színes és masszív lapokból áll. Nagyon aranyos megoldásnak tartom, hogy tényleg minden lappal eggyel több állat kerül fel a buszra, és ez Bencének is nagyon tetszik. Összességében ez tényleg egy nagyon aranyos könyvecske, amit mindenképpen ajánlok. 

A sorozat második része, az Indulás! Vonatozzunk! is nagyon aranyosnak tűnik, így vonatrajongóknak azt is ajánlom a figyelmébe. 

 

Kisvakond utazik

Fordító: Szenderák Bence

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Kiadás éve: 2020

Oldalszám: 8 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Kalandra fel! Útnak indul a kisvakond, utazik földön, vízen, levegőben. A lapozó különlegessége a bársonyos tapintású vakond figura. Simogasd meg!

Véleményem a könyvről

Kisvakondot talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen a 100 éve született Zdeněk Miler ikonikus mesehőse sokunk szívébe lopta be magát az évtizedek alatt. A Móra Kiadónak számos Kisvakondos kiadványa született, azonban a Kisvakond utazik abban különleges, hogy ebben a könyvben minden egyes oldalon meg lehet simogatni Kisvakondot, ami igazán kivételes élményt ad a kötetnek. A könyv a megszokott aranyos verseléssel mutatja be a különböző közlekedési eszközöket, amelyekkel a Kisvakond eljut a világ minden pontjára, még a tengerfenékre és a világűrbe is. Bencének nagyon tetszik a simogatós Kisvakond, és az mióta megérkezett sokat forgattuk. A gyerekek számos járművel ismerkedhetnek meg ennek a könyvnek a segítségével, Kisvakond rajongóknak pedig egyenesen kötelező darab!

Foglalkoztatók

J. Kovács Judit: Kerekítő évkerék Dalok – mondókák – jeles napok – játékok

Szerző: J. Kovács Judit

Illusztrátor: Kállai Nagy Krisztina

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Kiadás éve: 2019

Oldalszám: 112 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Az idén tízéves Kerekítő-sorozat jubileumi kötete bölcsődéseknek, óvodásoknak és szüleiknek szóló családi kiadvány. A mondókák, dalok, ünnepek, szertartások és közös játékélmények mind harmóniateremtők és lélekkerekítők. A kötet bemutatja hazánk fontosabb jeles napjait, a hozzájuk kapcsolódó mondókákat, népdalokat, ölbeli játékokat, sőt: az évszakokhoz illő játékötletekkel és egy-egy recepttel is szolgál. A dalok elsajátításában kotta és letölthető hanganyag segíti a szülőket, akik a családi oldalak és a hónapsoroló kitöltésével személyessé tehetik ezt a sokszínű kiadványt. A gyerekek örömére a Kerekítő foglalkozásokról és a könyvcsaládból már jól ismert Kerekítő manó is felbukkan.

Véleményem a könyvről

Már több Kerekítő könyvhöz is volt szerencsém és a foglalkozásokat is nagyon szeretjük, de őszintén mondom, hogy nekem ez az eddigi kedvencem a sorozat kötetei közül. Ez a kívül-belül gyönyörű könyv évszakok szerint osztja fel a jeles napokat és ünnepeket, és mindegyikhez kapcsol egy-egy érdekességet, dalt, mondókát sőt sokszor receptet vagy egyéb ötleteket is. Nagyon tetszett, hogy a kötetben szereplő dalok legtöbbje ismert népdal, amiket jó érzés újra felidézni. Én is kicsit nosztalgikus hangulatba kerültem, főleg ha találtam egy-egy olyan dalt, amit utoljára óvodás vagy általános iskolás koromban halottam. Nagyon figyelmes dolognak tartom, hogy kötetben lévő összes dal hanganyagát le is lehet tölteni a Kiadó oldaláról. A mondókákhoz a megszokott módon vannak játékleírások is, amit Bence mindig imádni szokott.

A könyv legnagyobb értékének tartom az egyes dátumokhoz és ünnepkhez kapcsolódó népszokások, hiedelmek, népi megfigyelések leírásait, amik ehhez hasonló könyvek nélkül lassan feledésbe merülnének. Ezekben a részekben számos olyan dolog is említésre kerül, ami bevallom őszintén, hogy számomra újdonság volt, így nagy örömmel olvasgattam ezeket.

A receptek közül biztosan lesz olyan, amit ki fogunk próbálni, Kerekítő manó perecét szerintem már a hétvégén megsütjük. 🙂 Nagyon tetszett, hogy az egyes évszakokhoz kapcsolódóan találhatóak ötletek is a könyvben azzal kapcsolatban, hogy milyen időtöltéseket lehet kitalálni a gyerkőcöknek. Kállai Nagy Krisztina illusztrációt most is imádtam, rajzaival szép színessé és gazdaggá tette a könyvet.

Összességében ez tényleg egy kiemelkedően szép kötet, amit gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlok! 

Vuk és Karak – Kirakóskönyv

Szerző: Dargay Attila,Fekete István

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Kiadás éve: 2018

Oldalszám: 10 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Vukot, a szertelen rókakölyköt a bölcs Karak neveli fel: megismerteti őt az erdő állataival, megtanítja vadászni és tájékozódni, és megmutatja neki, hol lakik a simabőrű ember. Vukból talpraesett felnőtt róka lesz, aki sosem felejti el, mennyit köszönhet öreg mesterének. A könyvben 5 kirakó található, amelyek összeállítását keret és háttérkép is segíti. Csak egy kis ügyesség kell, és a kirakós darabjaiból összeáll Vuk és Karak története!

Véleményem a könyvről

Elérkeztük Bence legnagyobb kedvencéhez a négy kötet közül. Amióta megérkezett ez a kirakóskönyv minden nap legalább ötször, de néha úgy érzem, hogy végtelenszer kell kirakni. 🙂 Imádja, mindig mondja rá, hogy “nagyon cuki Vuk róka”. 🙂 A könyv egyébként összesen öt kirakót tartalmaz és mindegyik 24 darabból áll. Minden kirakóhoz tartozik egy-egy szöveges részlet a Vuk című meséből, amik során végigkövethetjük Vuk történetét. Az egész könyv nagyon igényes és aranyos, masszív, fényes lapokkal. Mivel a kirakó viszonylag nagy darabokból áll és a gyerekek segítségére van a háttérben lévő kép is, én saját tapasztalat alapján már 2,5 éves kortól bátran ajánlom ezt a könyvet, az én kisfiamnak legalábbis hatalmas kedvencévé vált. 🙂

A Móra Kiadó 0-3 éveseknek szóló kínálatát ITT találjátok!

Nyereményjáték

Játékunk során az állomásokon olyan híres mesehősökkkel találkozhattok, akikkel a Móra Kiadó kínálatában ismerkedhettek meg. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található karakter vagy rajzfilm nevét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Móra Kiadó által felajánlott könyvcsomagok egyikét.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

[Blogturné Klub]

02.22. – Csak olvass! : Janikovszky Éva: Örülj, hogy fiú!, Janikovszky Éva: Örülj, hogy lány! 

02.24.  – Könyv és más: Janikovszky Éva: Örülj, hogy fiú!, Janikovszky Éva: Örülj, hogy lány!

02.26. – Veronika’s Reader Feeder: Megérkeztem! Életem első három éve – babanapló, Azt mondom, brekeke. Te mit mondasz?, Babageometria -Ritmusok

02.28. – Könyv és más: Megérkeztem! Életem első három éve – babanapló, Azt mondom, brekeke. Te mit mondasz?

03.02. – Csak olvass!: Megérkeztem! Életem első három éve – babanapló, Azt mondom, brekeke. Te mit mondasz?,  Babageometria -Ritmusok, 

03.04. – Könyv és más:  Állatszálloda, Kisvakond utazik, Tíz színes pici paca, Vuk és Karak – Kirakóskönyv

03.06. – Csak olvass!: Kisvakond utazik, Kisvakond játszik, Vuk és Karak – Kirakóskönyv

03.08.- Veronika’s Reader Feeder: Indulás! Buszozzunk!, J. Kovács Judit: Kerekítő évkerék Dalok – mondókák – jeles napok – játékok, Kisvakond utazik, Vuk és Karak – Kirakóskönyv

Leave a Reply