Corinne Giampaglia: Ella és a téli varázs – Blogturné + Nyereményjáték

A Manó Könyvek jóvoltából idén egy igazán aranyos karácsonyi történetet olvashatunk Elláról, aki idén valahogy nem érzi át az ünnep hangulatát. Corinne Giampaglia meséje, a gyönyörű illusztrációk, na és persze a karácsonyi hangulat minden korosztálynak megdobogtatja a szívét, és ott a helye minden karácsonyfa alatt. Ha te is szeretnéd megismerni ezt a szép történetet, tarts bloggereinkkel, ha pedig játszol is velünk, akár meg is nyerheted a könyv egy példányát!

Kiadó: Manó Könyvek
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 40
ISBN: 9789634038849
Fordította: Todero Anna
Illusztrálta: Corinne Giampaglia

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

A kicsi Ella messze északon él, egy hegyi falucskában, ahol mindig fehér hó borítja a házak piros tetejét. Közeleg a Karácsony, a kislány családja feldíszíti a házat, ám Ella szomorú, úgy érzi, az ünnep varázsa eltűnt. Elérkezik a Szenteste, és miközben mindenki vidáman készülődik, a kislány kisurran a kertbe…

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Véleményem a könyvről

Azt hiszem, 2020 az az év, amikor a legnagyobb szükségünk van egy kis karácsonyi varázslatra, és amikor a leginkább át tudjuk érezni, hogy milyen az, amikor nem tudjuk teljes mértékben átélni a karácsonyi hangulatot. Az Ella és a téli varázs pontosan erről szól. Egy kislányról, akit karácsony előtt szomorúság gyötör, és nem érzi a karácsonyi hangulatot, mert nem tudja, hogy higgyen-e a karácsonyban.

Bevallom, nálunk már hetekkel ezelőtt feldíszítésre került a lakás, talán pont ezért, hogy egy kis vidámságot csempésszünk a sötét, komor napokba, azonban bár próbálom halogatni a kérdést, mégis folyamatosan ott motoszkál az agyam egy hátsó elrejtett zugában, hogy vajon milyen lesz idén a karácsony? Vajon találkozhatunk-e majd a szüleinkkel, a nagyszüleinkkel, a testvéreinkkel? Így bár próbálom hangolni magam az ünnepekre, az aggodalom az én szívembe is szomorúságot költöztet, akárcsak Elláéba. Éppen ezért boldog vagyok, hogy a kezembe került ez a csodálatos történet, ami reményt költöztet az ember lelkébe még a legborúsabb napokon is, és pont azt a varázslatot hozza el, amire most a legnagyobb szükségünk van.

Szerencsére Ella kedve vidámabbra fordul miután édesanyja átadja neki a nagymamája könyvét, ami arról szól, hogy hogyan lehet készülni karácsony ünnepére. Ezek között olyan ötleteket talál, mint feldíszíteni a házat vagy éppen süteményt sütni (amihez még recept is található a könyvben). Azonban amikor már minden készen állna a karácsonyra, és már a fa is fel van díszítve, kiderül, hogy eltűnt a csúcsdíszként szolgáló csillag, és bár mindent felkutatnak érte, sajnos sehol sem találják. Ella bánatában elindul sétálni, azonban a hatalmas hóban nem találja meg a hazafelé vezető utat. De karácsony éjszakáján igazi csodák történhetnek, így Ella végül egy varázslatos kaland közepén találja magát.

Tényleg nagyon szívmelengető az egész történet, és kívül-belül csodaszép. Szeretném kiemelni a kötet illusztrációit, ami talán a könyv legnagyobb erőssége. Egyszerűen lélegzetelállítóan gyönyörű az egész könyv!  Nagyon jó volt, hogy nagy hangsúlyt kapott a történetben a karácsonyi készülődés, hiszen a lakás feldíszítése, a süteménysütés és a karácsonyfa kiválasztása, mind-mind olyan dolog, ami minden gyerek számára ismerős lehet. Emellett nagyon tetszett, hogy olyan ünnepekről is szó van a könyvben, ami hazánkban kevésbé elterjedt, például a Luca nap és a téli napforduló. A történet vége számomra egy picit kesze-kusza volt, illetve egy picit zavart a kötet narrációja is. Szerintem nem igazán szerencsés kombináció a jelen időben írt E/3 személy, de előfordulhat, hogy ez csak számomra zavaró.

Összességében ez tényleg egy varázslatosan szép könyv, ami már csupán az illusztrációival mosolyra fakasztja az embert.  Bencét még nem igazán köti le ez a könyv, annak ellenére, hogy a sok kép-kevés szöveg arány azt sugallaná, hogy ez akár már 2-3 éves kortól is élvezhető, de 4-5 éves kortól bátran ajánlom mindenkinek!

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Mostani játékunkban ismert karácsonyi mesekönyveket idézünk fel, méghozzá úgy hogy a borítójuk egy-egy részletét mutatjuk meg nektek. A ti feladatotok az lesz, hogy kitaláljátok, mely mesekönyvhöz tartozik a borítórészlet, és ezt beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

11.20. Utószó
11.22. Csak olvass!
11.26. Veronika’s Reader Feeder
11.28. Readinspo

Leave a Reply