Gáspár András Gáspár – Föld ​2 záróvizsga – Blogturné + Nyereményjáték

A Móra Könyvkiadó idén tavasszal egy feledhetetlen utazásra kalauzolja el az olvasókat, amely során az univerzum peremén válhatunk részeseivé egy izgalmas próbatételnek. A Föld jövője egy iskola tanulóin múlik. Vajon sikerül megmenteniük a világot, amit ismernek? Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott 3 példány egyikét a könyvből!

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Műfaj: ifjúsági sci-fi

ISBN: 9789634865193

Oldalszám: 336 oldal

Szerző: Gáspár András Gáspár

Megjelenés: 2020.04.16.

*Itt megrendelheted a könyveket kedvezményesen*

Fülszöveg

Az eddig elsősorban színészként ismert Gáspár András Gáspár első regénye vérbeli sci-fi, kamasz főhősökkel, akikre életük eddigi legnagyobb feladata vár: bebizonyítani egy különös vizsgaterepen, valahol az univerzum peremén, hogy az emberiség bizalmat érdemel, képes tanulni korábbi hibáiból.

A Föld 2 egy különleges utazás története, melynek kamasz hősei, a Highbury Hills diákjai szándékuk ellenére, érthetetlennek tűnő körülmények között egy földszerű bolygóra kerülnek, ahol nemcsak virtuális és valóságos ellenfelekkel kell megküzdeniük, hanem saját magukkal is. Nem bukhatnak el, mert ha kudarcot vallanak, az emberiség sorsa megpecsételődik. De vajon képes-e egy gimnáziumnyi lány és fiú megmenteni a jövőnket? Képesek-e működőképes társadalmat létrehozni? Vagy hasonló sors vár rájuk is, mint a történetben megidézett híres Golding-regény, A Legyek Ura fiatal szereplőire?

Véleményem a könyvről

Mostanában egy kisebb olvasási válság lett úrrá rajtam, főleg amiatt, hogy a nehezemre esik a koncentráció a világ történései miatt. Eleinte magam sem hittem volna, de pontosan erre a könyvre volt most szükségem, hogy egy kicsit kiszakadjak a saját zsáneremből, és valami egészen új világba csöppenjek. 

Amikor egyik reggel Adam elindul otthonról a suliba, nem is sejti, hogy aznap már nemhogy nem a saját ágyában, de még csak nem is ebben a galaxisban fogja álomra hajtani a fejét. A Highbury Hills nem egy akármilyen iskola. Ide a világ minden pontjáról érkeznek diákok, akik egytől egyig kitűnnek valamiben. Azonban amikor hirtelen egy másik bolygón találják magukat, ahol feladványok, próbatételek és ismeretlen ellenségek várnak rájuk, na meg az a hatalmas felelősség, hogy megmentsék az emberiséget, kérdés, hogy meg tudnak-e birkózni egy ilyen hatalmas feladattal… 

Nagyon érdekes és izgalmas volt az alapötlet. Tetszettek a feladatok, az izgalmas fejtörők és a leckék. Rengeteg egyedi ötlet és gondolat volt a kötetben, és kiemelkedőnek találtam, hogy bár tinédzserek a főszereplők, egészen elgondolkodtató filozófia is megbújik a sorok között. Vajon tényleg nem vagyunk már méltók a Földre? Kaphatunk egy újabb esélyt? Milyen áron? 

Kedveltem Adam, Paul, Phil és Eva karakterét, és tetszett, hogy mindenkinek megvolt a maga szerepe ebben az elképzelt mini-társadalomban. Jó volt, hogy a sok izgalom mellett még egy kis fiatalkori románc is elfért a lapokon, bár szerintem ez a szál nem volt teljesen kidolgozva.

Számomra egy picit hasonlított ez a történet az Éhezők viadalához, és bár 12 éves kor a kiadói ajánlás, én inkább 15-16 év felett ajánlanám ezt a történetet, és nem csak azért, mert egészen véres jeleneteket is tartalmaz, hanem a történet komoly üzenete miatt is. 

Bár nem volt tökéletes, és bevallom, nekem a könyv vége sem annyira nyerte el a tetszésemet, véleményem szerint debütáló regénynek kiemelkedő volt ez a könyv! A szerző kiváló stílusa és az izgalmas történetvezetés azonnal magába szippantott, és csak úgy peregtek a lapok a kezeim között. Összességében mindenképpen ajánlom ezt a könyvet, mert aki a kezébe veszi, garantáltan nem fogja tudni letenni!

Könyvtrailer

*Itt akár bele is olvashatsz a könyvbe*

*Rendeld meg a könyvet most 30% kedvezménnyel!*

Nyereményjáték

A történetben a szereplők egy másik bolygón, valahol az univerzum peremén találják magukat. Játékunk során az állomásokon olyan könyvekből találhattok idézeteket, amelyekben a szereplők szintén elhagyják a Földet valamilyen okból. A rafflecopter dobozba kérjük írjátok be az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Móra Könyvkiadó által felajánlott 3 példány egyikét a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

“– Az űr már csak ilyen. Olyan sok okos embert érdekel, hogy nehéz igazán új ötlettel előrukkolni.”

a Rafflecopter giveaway

Állomások

04/27 Veronika’s Reader Feeder

04/29 Utószó

05/01 Spirit Bliss Sárga könyves út

05/03 Spirit Bliss Sárga könyves út (Extra)

BLOGTURNÉ KLUB

Móra Mesefesztivál – Könyvbemutató

A Móra Mesefesztiválon Gáspár András Gáspár rengeteg érdekes részletet árult el a könyv születésének körülményeiről, és részletet is felolvasott a kötetéből. 

A szerzőről

Gáspár András Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1993-ban végzett Iglódi István osztályában. A S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve) és a G.Ö.R.CS. (Görögök Összes Regéi és Cselekedetei) című előadásokban látható jelenleg a Hatszín Teátrum színpadán, ahol 2017-ben mutatták be az Arian Mole újabb kínszenvedési a felnőttkor küszöbén című rendezését. 2019-ben két színdarabot rendezett. A Pinceszínházban látható a Meghallgatás című pszichokrimi és a Szentendrei Teátrum ősbemutatója a Petőfi-játék című zenés játék, amely 2020-ban a Pesti Magyar Színház színpadán újra látható. Ismert szinkronhang (pl. Amerikai Pite – Stifler; Jamie OliverKung-fu Panda; GulliverSuicide Squad – JOKER). Az RTL-KLUB Barátok közt című szappanoperájában Petrik Gedeon ügyvéd megformálója. 2016-ban a POSZT (Pécsi Országos Színházi Találkozó) fesztiválprogamjának programvezetője volt. 2019 decemberétől a TV2 Mintaapák című sorozatának szereplője. Az ÁSZ Tábor művészeti vezetője 2008 óta. Az ÁSZ Drámaiskola alapítója, tanára 2009 óta.

2020 április 22-én jelent meg első könyve a MÓRA KÖNYVKIADÓ gondolzásában. A címe: FÖLD 2 ZÁRÓVIZSGA.

Előkészületben következő könyve, amely egy disztopikus kalandregény. A címe: HÉJNÉLKÜLI

 www.gasparandrasgaspar.hu

Leave a Reply