10 éves a Blogturné Klub! – Szülinapi blogturné

Fennállásának tizedik évfordulójához érkezett a Blogturné Klub, amit természetesen szerettünk volna Veletek együtt megünnepelni – hiszen Ti is részesei vagytok ennek az élménynek. Szülinapi turnénk során betekintést engedünk az elmúlt tíz esztendőnkbe, mesélünk nektek személyes élményeinkről, arról, mi miként éltük meg életünk ezen időszakát, és hogy mennyit változtunk az elmúlt évek alatt. 

Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, kik rejtőznek a blogok mögött, netán szeretnétek bekukkantani a kulisszák mögé, és megismerni pikáns-belsős élményeinket! És ahogy azt már megszokhattátok, ezúttal sem hagyunk Titeket nyeremény nélkül.

szulinap.png

Egy kis összefoglaló az elmúlt évekről

Idén 10 éves a Blogturné Klub, míg a blogom idén augusztusban ünnepelte a 8. születésnapját. *Éljen-éljen!* Sajnos betegség miatt az augusztusi szülinapi bejegyzésem elmaradt, de most kihasználva az alkalmat egy kicsit ezt is pótolni szeretném. 🙂

Mindig is nagyon szerettem olvasni. Én az a típus voltam, aki a kötelező olvasmányokat is mindig elolvasta és nagy részüket szerettem is, tíz éves koromban pedig természetesen engem is elkapott a Harry Potter-láz, majd az egyéb fantasy és ifjúsági regények iránti szenvedély is. Az olvasmányaim száma sajnos a Műegyetemi éveim alatt igencsak megcsappantak, mert nemhogy olvasni, de aludni sem volt időm, éppen ezért volt nagyon furcsa, hogy a diplomaszerzés után szinte rám szakadt az idő, ami egyet jelentett azzal, hogy végre ismét fejest ugorhattam a könyvek világába. 2014-től kezdve így újra rengeteg könyvet olvastam (évi 150-160 körül), főleg mert az akkori munkahelyem elég messze volt és 1,5-2 órákat utaztam egy nap. Akkoriban a moly.hu-ra kezdtem el hosszabb értékeléseket írni és sok barátra is szert tettem. Nagyon jól esett, hogy rengeteg visszajelzés érkezett ezekkel kapcsolatban és hihetetlen érzés volt, amikor valaki az én hatásomra olvasott el egy-egy könyvet. Végül 2015 augusztusában, főként a férjem biztatására döntöttem úgy, hogy kipróbálom magamat a blogolásban is. Egyből egy elég nagy fába vágtam a fejszémet azzal, hogy két nyelven indítottam el a blogot, elsősorban amiatt, mert kilencven százalékban angol nyelven olvastam/olvasok és szerettem volna nagyobb közönséghez eljuttatni ezeket a csodálatos könyveket, ráadásul úgy gondoltam, hogy elég kicsi az a réteg, akit Magyarországon érdekelhetnek az angol nyelvű olvasmányaim. Egyébként lehet, hogy már meséltem, de a blog neve is a férjem ötlete volt, ami azért is tetszett, mert nem csak hangzásra jó, de nagyon szeretem a ‘feed with dreams’ kifejezést is, akárcsak az egyik kedvenc idézetemben A. Meredith Walters: One Day Soon című könyvében szerepelt: „He had fed me his dreams and I had given him mine.”, mert szeretek úgy gondolni az írókra, hogy nem csak történeteket de álmokat, világokat és egész életeket nyújtanak át az olvasóiknak, és a bloggerek pontosan ebben segítenek nekik. 

Szóval nagy levegővételt követően elindítottam a blogomat, és úgy döntöttem, hogy két nyelven fogom írni. Eleinte nem is gondoltam, hogy milyen varázslatos ajtók nyílnak majd meg előttem azzal, hogy belépek a nemzetközi könyves közösségbe, de ezáltal rengeteg külföldi szerzővel és olvasóval kerültem kapcsolatba, ami elképesztő dolog.

A Blogturné Klubbal 2017-ben kerültem először kapcsolatba, amikor Kelly meghívására egy Szaszkó Gabriella turnén volt lehetőségem részt venni vendégbloggerként, majd ezt követően a Pennington-testvérek sorozat zárókötetének turnéjára is kaptam meghívást.

A blog életében is nagy változást hozott, hogy 2018-ban megszületett a nagyobbik kisfiam, ami miatt nagyon visszaesett a blogbejegyzéseim száma. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy egyszerűen nem volt időm két nyelven megírni az értékeléseket. Végül 2019-ben csatlakoztam teljes értékű tagként a BTK csapatárhoz, első sorban Sorok Között Könyves Blog Tibijének hatására, akivel akkoriban is és azóta is jó barátságban vagyunk. Ő biztatott arra, hogy egyrészt jelentkezzek a csapatba (egyébként nem láttam nagy esélyt arra, hogy fel is vesznek majd), másrészt, hogy ne adjam fel a blogolást csak amiatt, mert nincs időm angolul is írni, egyszerűen írjak csak magyarul. Őszintén mondhatom, hogy gyakorlatilag Ő és a Blogturné Klub mentetette meg a blogomat, amiért nagyon hálás vagyok, hiszen az, hogy (talán csak átmenetileg) elengedtem a kétnyelvű blogolást és a határidők, amiket az egyes turnéknál tartani kell arra ösztönöztek, hogy el is készüljenek a bejegyzések, ne csak később elfelejtett tervek maradjanak.

Mióta megszületett a két kisfiam, talán nem meglepő, hogy az olvasmányaimban és könyvajánlóimban is nagy szerepet kaptak a gyerekkönyvek. Szintén 2019-ben létrehoztam a Hetedhét nevű gyerekkönyves Instagram oldalamat (sajnos mostanában erre is elég kevés időm van) és a Blogturné Klubnak hála kapcsolatba kerülhettem több gyermekkönyv kiadóval is és rengeteg gyönyörű kötettel bővült a polcunk.

Az elmúlt évek alatt közel 500 bejegyzés került fel a blogra, amiből 175 volt blogturnés vélemény. A Blogturné Klub rengeteget adott nekem, hiszen általa nagyon jó barátokra találtam és számos fantasztikus olvasmányélményben lehetett részem. Tényleg nagyon hálás vagyok a bloggertársaimnak és természetesen a Kiadóknak is, mert nekik köszönhetően számtalan csodálatos utazásban vehettem részt az évek alatt és őszintén köszönöm szépen Nektek, olvasóknak is, hogy követitek a blogomat, és támogattok ebben az álmomban!

Kérdezz-Felelek

Számodra mi a legmotiválóbb a blogturnézásban?

A közös munka, a kiadókkal való együttműködés és persze a remény, hogy általunk sok-sok olvasóhoz jut majd el egy-egy könyv híre.

 

Sikerült eljutnod Blogturnézásból a Bahamákra? – Ha nem, akkor inkább mesélj arról, hogy mi alapján döntöd el melyik könyvvel turnézol, melyikkel nem vagy inkább egyénileg olvasod el?

Sajnos még nem, de a remény hal meg utoljára. 😀 A döntésemet nagyban szokta befolyásolni a szerző, a borító, a Goodreads és főleg az, hogy belefér-e az időmbe.

 

Mi az a hobbid blogturné mellett, amivel szívesen foglalkozol?

Nagyon szeretek mindenféle kreatív dolgot csinálni, kézműveskedni, képeket szerkeszteni, tortákat készíteni… stb. Bár sajnos mostanában ezekre is elég kevés idő jut.

 

Egy könyv választásánál mennyire befolyásol az, hogy milyen a megítélése a Molyon/Goodreads-en?

Engem nagyban befolyásol. Igazából én csak extrém ritka esetben olvasok el olyan könyvet, ami 4 alatti Goodreads ratings-el rendelkezik, de inkább a 4,2 felettieket keresem, valamint annak is szerepe van a végső döntésben, hogy az általam követett néhány embernek mi volt róla a véleménye. Sajnos túl kevés az időm arra, hogy kevésbé jó könyveket olvassak, ezért is van, hogy általában az első 20-30 oldal eldönti számomra, hogy elolvasok-e egy könyvet vagy sem. Sokan nem tesznek félre egy könyvet, ha már elkezdték, de nekem általában nem esik nehezemre, és pont ebből adódik az, hogy végül többnyire olyan könyvekre esik a választásom, amelyek elnyeri a tetszésemet, bár sajnos azért akadnak kivételek. 

 

Olvasnál-e ennyit a BTK nélkül?

Valószínűleg igen, de az egészen biztos, hogy nem kerülne fel ennyi bejegyzés a blogra, valamint biztosan nem lenne lehetőségem ennyi csodálatos gyerekkönyv megismerésére. 

 

Mi volt a legjobb, legkedvesebb vagy legviccesebb élményed a Blogturné Klubban?

Tavaly volt szerencsém élőben is találkozni néhány BTK taggal, ami hatalmas élmény volt számomra és nagyon jól éreztem magam. Bízom benne, hogy lesz még hasonló alkalom és még többen el tudnak majd jönni.

 

Milyen érzések kavarogtak benned, amikor megtudtad, hogy bekerültél a csapatba?

Talán nem meglepő, de borzasztóan örültem és izgatott voltam. 🙂

 

Hogy érzed, sikerült elérnie a Blogturné Klubnak azt a célt (az olvasás népszerűsítése), amiért megalakult?

Szerintem egészen biztosan! Én régen is úgy gondoltam, hogy ez egy fantasztikus kezdeményezés és nagyon boldog vagyok, hogy néhány éve én is a részese lehetek.

 

Mi volt a legkedvesebb blogturnés projekted?

Nagyon szeretem a különleges turnékat, mint a karácsonyi (1, 2, 3), a halloween-i vagy az anyák napi blogturné.

 

Kérdésem Kellytől, a Kelly és Lupi olvas bloggerétől: Ha egy lakatlan szigetre (vagy a Bahamákra) egyetlen könyvet vihetnél, mi lenne az?

Hű, ez nagyon nehéz kérdés, ha nem választhatok valamilyen családi fotókönyvet, akkor valószínűleg egy Amy Harmon kötetre esne a választásom, talán a The Law of Moses-ra. 🙂

 

Nyereményjáték

Jubileumi blogturnénk során ki másokról is lehetne szó, mint rólunk? Minden állomáson találtok egy rövid leírást, ami valamelyik, ebben a turnéban is résztvevő blogra utal. Nektek nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik lehet az a blog, majd a címét beírni a rafflecopter megfelelő sorába. Ha minden feladvánnyal megpróbálkoztok, esélyetek nyílik megnyerni valamely, bloggereink által felajánlott nyereménykönyvet. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.) 

Kérdés:

A csapat “anyukája”, egyben a Blogturné Klub megálmodója és hű társa, az immár nem csak farkas rajongó könyvmoly, akiket legszerényebben is nevezhetünk a blogger társadalom legikonikusabb alakjainak.

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

09/09 Dreamworld
09/10 Utószó
09/12 Readinspo
09/22 Veronika’s Reader Feeder
09/23 Blogturné Klub

Leave a Reply