Jessica Park – 180 ​seconds – 180 másodperc – Blogturné + Nyereményjáték

Karácsonyra egy új Jessica Park regénnyel kedveskedett nekünk a Könyvmolyképző Kiadó. A mindent elsöprő szerelmi történetről a Blogturné Klub tagjai mesélnek és extra állomásokat is találsz a turnén.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 368
Fordító: Soponyai Alexandra Bianka
ISBN: 9789634576747
Országos megjelenés: 2019.12.12

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Három perc is elég ahhoz, hogy megváltoztasson egy életet.
Minden sebezhetőség ellenére. Minden félelem ellenére.

Vannak, akik az egész életüket anélkül élik le, hogy megváltozna a gondolkodásmódjuk. Allison Dennisnek viszont mindehhez 180 másodperc is elég…
Allison, aki a gyerekkorát nevelőcsaládok között ingázva töltötte, elhatározta, hogy senkit nem enged közel magához. Tizenhatéves koráig nem fogadták őt örökbe, így megtanulta, hogy jobb nem bízni a dolgok állandóságában. De harmadéves egyetemistaként egyre nehezebben tud elveszni a fülében zúgó fehérzajban.
A gyanútlan Allison egy délután épp a kampusztól nem messze sétál, amikor belerángatják egy társadalmi kísérletbe. Azt a váratlan feladatot kapja, hogy lépjen interakcióba egy vadidegennel, 180 másodpercen keresztül. Sem ő, sem a másik fél, a szívdöglesztő közösségi média sztár Esben Baylor, nem áll készen arra, ami ezután következik.
Amikor lejár az idő, az érzések olyan intenzitással törnek Allisonra és Esbenre, ami mindkettőjüket összezavarja és felvillanyozza. Legjobb barátnője unszolására Allison utazásra indul, hogy kiderítse, vajon az élmény, amin Esbennel osztozott, valódi-e – és azt, hogy képes lesz-e végre bízni magában, a többi emberben és a szeretet erejében.

Az egyik legmélyebb szerelmi történet, amit valaha olvastál, melyben egy szorongó lány rátalál önmagára.
Ismerd meg, mi zajlik a lelkében és gazdagodj vele!

Véleményem a könyvről

Ismered azt az érzést, amikor egy történet végére érve becsukod a könyvet, és egy nagy sóhaj kíséretében csak mosolyogni tudsz? Nos, ez egy ilyen könyv volt.

Allison 16 éves koráig állami gondozott volt. Összesen 17 családnál élt és számos iskolában megfordult, mire valaki örökbe fogadta, és ez mély sebeket hagyott rajta. Azóta is elzárkózik a világ elől, és senkit nem enged magához közel, kivéve a legjobb barátnőjét, Steffit. 

A harmadik évet kezdi az egyetemen, amikor egy nap séta közben váratlanul bevonják egy társadalmi kísérletbe, amiben az a feladat az, hogy 180 másodpercig tartania kell a szemkontaktust egy másik személlyel. A kísérletet Esben Baylor szervezi, aki szintén egyetemi hallgató, de van egy több százezer követővel rendelkező internetes oldala, ahol ehhez hasonló társadalmi kísérleteket, érdekes emberek történeteit és mindenféle pozitív jócselekedetet oszt meg. 

3 perc. 180 másodperc. Esben és Allison egymással szemben ülve csupán ennyi ideig osztoznak némán az érzelmeiken, és ez mégis elégnek bizonyul arra, hogy mindkettőjük élete örökre megváltozzon. 

Annyi minden volt ebben a történetben! Tele volt mosollyal, könnyekkel és lélekkel. Nagyon tetszett a kísérlet, és az, hogy az írónő képes volt megmutatni, hogy milyen erőteljes érzelmek játszódtak le abban a 3 percben Esben és Allison között. Hihetetlen volt.

Esbent nagyon-nagyon szerettem, és bárcsak rengeteg hozzá hasonló ember létezne a Földön. Allison eleinte nem került hozzám túl közel, de később a karakterfejlődése és az, ahogy megpróbált túllépni a múlton és átlépni a saját maga által húzott határokat, kiemelkedő volt. Simon, Allison apja is nagy kedvencem lett. nagyon jól eltalált karakter volt, ahogy Steffi is.

Azt picit sajnáltam, hogy szinte kizárólag Allison gondjaira koncentrált a történet, Esben problémája nagyon kicsi hangsúlyt kapott, pedig szerintem nagyon izgalmas és valós volt kérdés, amit a könyv felvetett az internetes oldalak negatív oldalával kapcsolatban. Szintén kicsit hiányérzetem van amiatt, hogy végül nem derült ki, hogy mi történt Christiannal?

Akárcsak az írónő Flat-Out Love című könyve, ez is alapvetően egy nagyon aranyos történet volt, néhány könnyfakasztó résszel, amit jó szívvel odaadnék bármelyik fiatal kezébe. Mosolyogtam, sírtam és számtalan érzelemmel lett teljesebb a szívem. Őszintén ajánlom!

Kedvenc idézeteim a könyvből

“Hogy engedhettem, hogy ez történjen? Olyan keményen dolgoztam azért, hogy kialakítsak magamnak egy életet, amit képes vagyok kezelni, és erre három perc alatt leromboltam az egészet.”

“– Kapaszkodj bele abba az egyvalakibe. Emlékszel? Te itt vagy nekem, neked meg itt vagyok én. Ha pedig elég szerencsés vagy ahhoz, hogy találj egy – csak egyetlen egy – embert ebben a szívtelen világban, aki miatt az egésznek van értelme, akit szeretsz, akiben bízol, és akiért ölnél, akkor kapaszkodj bele, de baromi szorosan, mert valószínűleg ez minden, amit valaha kapni fogsz.”

“– Tudom, hogy törékeny vagy. Megértem. – Még mindig a vállamhoz ér a keze. – De egyúttal keményebb vagy, mint hinnéd. Most is harcolsz, a harcosok pedig nem gyengék. De nem kell egyedül vívnod a harcot.”

“Habár általában nem töltök sok időt önmagam nézegetésével, a mai nap más. Ma látni akarom magamat boldogan.”

“-Hol van az emberi kispárnám? Hol vannak a ruháim? Miért vagyok egyedül az ágyban? Kávéillatot érzek? Azért fáj a fejem, mert másnapos vagyok, vagy azért, mert valaki fejbe kólintott, amiért huncut voltam?”

Itt bele is olvashatsz a könyvbe

Nyereményjáték

Jessica Park neve a hazai olvasók előtt sem ismeretlen, több regénye is megjelent már itthon. 

A mostani játék során minden állomáson egy Jessica Park regényből találtok idézetet, a feladatotok, hogy rájöjjetek mely regényből idézünk, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába a választ 🙂

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

“– Megcsináljuk, igaz?
(…)
– Meg, Blythe, együtt jól kitolunk a szívfájdalommal.”

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

01.11. – Readinspo

01.13. – Sorok Között extra állomás

01.15. – Veronika’s Reader Feeder

01.17. – Sorok Között értékelés

01.19. – Csak olvass!

01.21. – Pandalány olvas

01.23. – Hagyjatok! Olvasok! extra állomás

01.25. – Hagyjatok! Olvasok! értékelés

01.27. – Deszy Könyvajánlója

Leave a Reply